reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam dziewczyny:)
cały czas mam bóle w podbrzuszu ;:)(
Daria- mocna jesteś Kobietko:) jeszcze dzidziuś w brzuszku a Ty już siostrzyczke dzieciaczkom planujesz. :-) oby Ci się udało .:-):-):-):-):-):-):-):-):-)pozytywnie Cie podziwiam.

Ostatnia edycja:
reklama
powiem Wam dziewczyny że ja także jakiegoś kosmicznego śluzu w trakcie owu nie widze u siebie. ostatnio zaczęło mnie to trochę martwić.

Ana87 i uwierz mi nie ma sie czym martwic. Ja na necie naogladalam sie tych obrazkow ze sluzem jak kurze bialko co sie tak rozciaga i sie zalamalam bo ja nigdy takiego nie mialam! A tu prosze mimo to zaszlam w ciaze. Kazda z nas jest inna. Kazda inaczej przechodzi @ i owulacje. Kazda ma inna ciaze.... Pamietajcie o tym i nie sugerujcie sie innymi. Mysle, ze dlatego warto robic obserwacje kilka miesiecy przed starankami, zeby poznac organizm i nie dolowac sie jak cos bedzie inaczje niz pisza w necie!
Chociaz z drugiej strony wiem, ze latwo pisac bo ja juz w ciazy jestem. Ale pamietam jak sama latalm do lazienki co chwila sprawdzac czy nie ma sluzu plodnego... :p

maggie- mysle ze to za wcześnie jeszcze. zawsze testowałam wcześniej.no ibyło rozczarowanie. myślałam żeby dopiero po 16 paź

Ana a Ty robisz Kochana pomiary w ogole ? Czy nie, bo nie pamietam.
Ja kibluje wlasnie w pracy :zawstydzona/y: szlak mnie trafi, moglam juz dawno isc do domu, ale szef zarzyczyl sobie zebym siedziala do 14 bo on sie z jaka kobieta na zabeg umowil na 14...eh..

mowie do meza ze jak juz robimy to do pary;d i ze ma mi na pismie dac ze sie zgadza zeby pozniej sie nie wycofał;d tylko gorzej z autem to juz busa trzeba kupic;d

Nuśka- nie robie pomiarów. posługuje się tylko testami owu. też bym chciała prace znaleźć. skończyłam studia i nawet na sprzątaczke nie chcą mnie przyjąć:(

DARIA do busa to Ci jeszcze daleko ale polecam W Sharan lub tańsza i według mnie lepsza wersje to FORD Galaxy te samochody to bliźniaki różnią się tylko marka i paroma drobiazgami są 7 osobowe i naprawdę duże polecam zobacz sama my mieliśmy kiedyś Galaxy teraz tez bym chciała coś takiego kupić foteliki bez problemu się mieszczą bo każdy fotel jest wpinany osobno :tak:;-)polecam

reklama
Ana ja musze kupic nowe testy owu, te wyrzucam do kosza - totalnie do bani :no: Prace na pewno szybko znajdziesz, nie poddawaj sie przede wszystkim. Ja konczylam administracje, marketing i zarzadzanie i od poczatku prace znajdywalam tylko w Przychodniach, raz pracowalam w Szpitalu, ale musialam zrezygnowac kiedy przeprowadzilismy sie do Katowic. Zawsze jak juz bylam zaproszona na rozmowe, kiedy padalo pytanie czy mam dzieci, i odpowiadalam, ze tak od razu bylo na Nie. Dramat. Tu gdzie teraz pracuje, jestem od dwoch lat. Tez na poczatku bylo jakies 'ale' bo dziecko.Ale powiedzialam jasno, ze dosc mam dyskryminacji matek, ktore posiadaja dzieci, bo nie jestesmy cholera tredowate,a ona sama tez kiedys miala male dzieci, i pewnie nie poczulaby sie zbyt komfortowo w mojej sytuacji. Prace dostalam od reki, w tej chwili od roku jestem juz na umowie na czas nieokreslony, ale wiem ze jak tylko zajde w ciaze, ide na L4, potem maksymalny macierzynski a w miedzy czasie szukam czegos innego. Ta praca wykancza mnie psychicznie i fizycznie. Ludzi traktuje sie tu jak roboli, nieraz gorzej od psow..ach szkoda gadac. Wlasciciele nastawienie wylacznie na zysk, a nie na uczciwosc wobec innych.

Do góry