Ana tak dla mnie ta decyzja tez jest trudna, ale tez nie patrze na pieniadze juz czy prace-bo tak bym sie nie zdecydowala nigdy, teraz szale przewazylo to ze sprzedalismy dom i musimy sie z niego wyprowadzic,zabierajac wszystko co uzbieralam tu przez 22lata, łacznie ze strychem na ktorym jest tyyylle rzeczy ze szok,w ciazy nie pomoge w noszeniu, dźwiganiu. No i wizja niestety jak na razie tylko taka ze pujdziemy mieszkac na jeden pokoik do ciotki taki 4x4,ktory jest przejsciowy i w dzien dla kazdego ( taki salonik ) i trzeba tam zmiescic nasze meble,dokumenty,ubrania,lozko synka,a gdzie tu miejsce na dzidziusia? nie moge zwalic sie komus na glowe jeszcze z malym dzieckiem,bo byloby juz naprawde ciasno, na dodatek moja mama wraca zza granicy i tez pujdzie z nami na ten jeden pokoj..koszmar. Wiem ze chce aby od marca zaczela sie budowa- o ile zima na to pozwoli,jesli nie to nie zdarzymy z budowa przed 3-5 lipca, a nawet jak do czerwca wystawia mury to nie wiadomo za ile w srodku bedzie to skonczone, a wiadomo trzeba tam sprzatac po budowie, przenosic, meblowac, a z dzieckiem maluskim na rece to mogloby byc trudne. Ja nie mam tu nikogo kto by mogl sie zajac dzieckiem przez kilka godzin zebym ja byla na budowie.Nikt mi nigdy przy dziecku nie pomogl. Najbardziej przeraza mnie juz tez roznica wieku, ale co zrobic? Nie wiem wydaje mi sie to rozsadna decyzja jak na teraz. Jeszcze nie wiadomo jak bede sie czuc w ciazy, tamta ciaze cala przerzygalam i tak u kogos w domu bede dniami i nocami lazienke okupowac? a jeszcze niech sie zwali tej ciotki chłop i niech zacznie chlac to juz bede miec prawdziwy armegedon-nie widze dziecka w tych warunkach. Jesli bym zaczela starania w lipcu wtedy roznica wieku miedzy dzieciakami bedzie 6,5r... ma ktos taka roznice u dzieciakow?
reklama
Elmo2
Fanka BB :)
Hej.
POŁOWA
Myszka przede wszystkim dla Ciebie moje wielkie gratulacje!!!! Niech to bedzie zdrowa dziewczynka &&&&&&&& ;-)
Polisia czekam na wiesci.
Araki u mnie w 12tc byl nub, problem polegal na rozpoznaniu jaki dziewczynkowy czy chlopczykowy a wiec &&&& zebys nic miedzy nozkami nie dojrzala.
Ana u mnie taki mega bol oznaczal zawsze owulacje. Po fakcie czulam sie jakby mi czolg po wnentrznosciach przejechal. Jesli zakladasz owulke na dzis 8 rano to na O+12 powinnas zadzialac wieczorkiem kolo 20. Czyli 12 godz pozniej ale jeszcze przez noc zadbaj o niskie ph. &&&&&&&&&&&&
Axa Ada rzeczywiscie piekna laleczka.
Czarna tak sie ciesze ze wkrotce bede miec takiego synka, nawet nie wiesz jak bardzo. Fajna masz ekipe, dziewczyny pomagaja?
Airfix w tej sytuacji to chyba podjelas rozsadna decyzje. Roznica wieku sie nie przejmuj, przyjdzie czas. Trzymaj sie.
Matik &&&&
Ewelin to niezle z ta noga. Polezysz na zwolnieniu. Ja Ci powiem ze ciesze sie ze podjelam decyzje o pojsciu na zwolnienie. W domu sie nie nudze, jestem przeszczesliwa ze mam troche oddechu od pracy. Poza tym przy dluzszym siedzeniu dokucza mi juz kregoslup a gdzie tam jeszcze do konca? Brzuch? Z rana wyglada calkiem niepozornie ale na wieczor juz odstajacy. Duzo przytylam ale poszlo mi jak zwykle w cycki :-( ale ogolnie nie przejmuje sie, byle tylko urodzic w terminie zdrowego wymarzonego synka. No nie mow ze nie? ;-) Wozek fajny i calkiem przystepna cena. Mnie wzielo przeziebienie, gardlo boli na calego i przez to mam troche zly humor. Mowisz ze szalejesz z zakupami? No i fajnie, mysle ze juz powoli mozemy myslec o kompletowaniu wypraweczki ;-)
POŁOWA
Myszka przede wszystkim dla Ciebie moje wielkie gratulacje!!!! Niech to bedzie zdrowa dziewczynka &&&&&&&& ;-)
Polisia czekam na wiesci.
Araki u mnie w 12tc byl nub, problem polegal na rozpoznaniu jaki dziewczynkowy czy chlopczykowy a wiec &&&& zebys nic miedzy nozkami nie dojrzala.
Ana u mnie taki mega bol oznaczal zawsze owulacje. Po fakcie czulam sie jakby mi czolg po wnentrznosciach przejechal. Jesli zakladasz owulke na dzis 8 rano to na O+12 powinnas zadzialac wieczorkiem kolo 20. Czyli 12 godz pozniej ale jeszcze przez noc zadbaj o niskie ph. &&&&&&&&&&&&
Axa Ada rzeczywiscie piekna laleczka.
Czarna tak sie ciesze ze wkrotce bede miec takiego synka, nawet nie wiesz jak bardzo. Fajna masz ekipe, dziewczyny pomagaja?
Airfix w tej sytuacji to chyba podjelas rozsadna decyzje. Roznica wieku sie nie przejmuj, przyjdzie czas. Trzymaj sie.
Matik &&&&
Ewelin to niezle z ta noga. Polezysz na zwolnieniu. Ja Ci powiem ze ciesze sie ze podjelam decyzje o pojsciu na zwolnienie. W domu sie nie nudze, jestem przeszczesliwa ze mam troche oddechu od pracy. Poza tym przy dluzszym siedzeniu dokucza mi juz kregoslup a gdzie tam jeszcze do konca? Brzuch? Z rana wyglada calkiem niepozornie ale na wieczor juz odstajacy. Duzo przytylam ale poszlo mi jak zwykle w cycki :-( ale ogolnie nie przejmuje sie, byle tylko urodzic w terminie zdrowego wymarzonego synka. No nie mow ze nie? ;-) Wozek fajny i calkiem przystepna cena. Mnie wzielo przeziebienie, gardlo boli na calego i przez to mam troche zly humor. Mowisz ze szalejesz z zakupami? No i fajnie, mysle ze juz powoli mozemy myslec o kompletowaniu wypraweczki ;-)
Ostatnia edycja:
P
polisia
Gość
o Elmo, ależ ten czas szybko leci! wow faktycznie połowa, a pamiętam, jak testowałaś!
i super! mówisz, że w 12tc był nub, ja nic nie chcę jutro zobaczyć, tylko serduszko bijące, zdrową dzidzię, bez nuba jakiegokolwiek bym nie kombinowała
Ewelin Ty kupujesz? wcale się nie dziwie! o rany
Myszka gratuluję! cudownie!
a ja bym już nacjhętniej poszła spać, rany jaki streeeeeees.
i super! mówisz, że w 12tc był nub, ja nic nie chcę jutro zobaczyć, tylko serduszko bijące, zdrową dzidzię, bez nuba jakiegokolwiek bym nie kombinowała
Ewelin Ty kupujesz? wcale się nie dziwie! o rany
Myszka gratuluję! cudownie!
a ja bym już nacjhętniej poszła spać, rany jaki streeeeeees.
maggie2205
Fan(ka)
Myszka ogromne gratulacje, spokojnej i nudnej dziewczynkowej ciąży życzę
Axarai fajna ta Twoja córcia, no normalnie bym Ci ją ukradła
Czarna też masz super dzieciaczki
Polisia &&&&&&&&&&&&& za jutrzejszą wizytę będzie dobrze zobaczysz , a jak się czujesz
Co do decyzji podejmowanych to ja czasami mam zgryz, z jednej strony czuję taki instynkt macierzyński, a z drugiej boje się tej potencjalnej ciąży, czy wszystko będzie ok, czy historia się nie powtórzy, no i czy nie jestem już za stara, w końcu 35 mam więc to taki graniczny wiek dla kobiety, jak to zawsze mówią ciąża późniejsza to ciąża wyższego ryzyka i dla mamy i dla dziecka.
Także już i ten czas po moich przejściach to będzie już zupełnie inaczej, więcej stresu i strachu, bo jednak w pierwszej ciąży człowiek z niczego sobie nie zdaje sprawy jednak i cieszy się wszystkim
Axarai fajna ta Twoja córcia, no normalnie bym Ci ją ukradła
Czarna też masz super dzieciaczki
Polisia &&&&&&&&&&&&& za jutrzejszą wizytę będzie dobrze zobaczysz , a jak się czujesz
Co do decyzji podejmowanych to ja czasami mam zgryz, z jednej strony czuję taki instynkt macierzyński, a z drugiej boje się tej potencjalnej ciąży, czy wszystko będzie ok, czy historia się nie powtórzy, no i czy nie jestem już za stara, w końcu 35 mam więc to taki graniczny wiek dla kobiety, jak to zawsze mówią ciąża późniejsza to ciąża wyższego ryzyka i dla mamy i dla dziecka.
Także już i ten czas po moich przejściach to będzie już zupełnie inaczej, więcej stresu i strachu, bo jednak w pierwszej ciąży człowiek z niczego sobie nie zdaje sprawy jednak i cieszy się wszystkim
maggie2205
Fan(ka)
Daria oczywiście że pamiętamy
Ann gratulacje ogromne i zajrzyj do nas
Ann gratulacje ogromne i zajrzyj do nas
mamawczesniaka
Fanka BB :)
witam dziewczynki!!
Myszka Gratulacja i oczywiscie trzymam mocno kciuki za reszte dziewczynek!
Ja dzis bylam na USG. Wyszlo, ze jestem w 12 + 1 tygodniu ciazy, Dzidzi zaslaniala sie raczka i ciezko bylo zmierzyc przeziernosc karkowa ale udalo sie. Wyszla idealna! Termin na 14 kwietnia.
Dolaczam zdjecie, wiec prosba do dziewczynk kotr znaja sie na nubie albo skull theory o wypowiedzi
Zobacz załącznik 585328
Myszka Gratulacja i oczywiscie trzymam mocno kciuki za reszte dziewczynek!
Ja dzis bylam na USG. Wyszlo, ze jestem w 12 + 1 tygodniu ciazy, Dzidzi zaslaniala sie raczka i ciezko bylo zmierzyc przeziernosc karkowa ale udalo sie. Wyszla idealna! Termin na 14 kwietnia.
Dolaczam zdjecie, wiec prosba do dziewczynk kotr znaja sie na nubie albo skull theory o wypowiedzi
Zobacz załącznik 585328
reklama
Mamawcześniaka jaka słodka dzidzia !!! Ja się nie znam ani na skull theory ani na nubie...ale jak dla mnie to dziewuszka jest !!! Nudnej i zdrowej ciąży kochana !!!
Niestety nie kojarzę Ann... ale wielkie gratulacje...a starała się o córcię ????
Jejuś jak ja bym chciała być już w ciąży !!! Strasznie !!!!!!!!!!!!! Ale i na mnie przyjdzie kolej....jeszcze będę Wam tu narzekać na mdłości !!!
Niestety nie kojarzę Ann... ale wielkie gratulacje...a starała się o córcię ????
Jejuś jak ja bym chciała być już w ciąży !!! Strasznie !!!!!!!!!!!!! Ale i na mnie przyjdzie kolej....jeszcze będę Wam tu narzekać na mdłości !!!
Podziel się: