reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

myszka uwierz mężowi, mój od poczatku mówi ze cora, przy wczesniejszych mówił że chłopcy. a moja mam mówiła że jej się wnuczka przyśniła, zastanawiałam sie czy oby to nie na odwrót sie sprawdzi ale jednak nie więc jeśli córa się śni twojemu mężowi to tak musi być.Trzymam za to kciuki. wiem ze wiele niepewności będziesz mieć a twoj mozg na pełnych obrotach będzie to kalkulował ale ja bede trzymam kciuki za twoją coreczkę, wierze ze nam wszystkim sie uda zaplanować .
Airfix cięzko taka decyzje podjac ale masz racje, budowa ciąża i maluszek, mogłoby byc Ci ciezko. A dzieciaczek po urodzeniu potrzebuje rodziców non stop.
araki ty to przygotowana jestes z tematem wózków, łał poodlądam wszystkie.
truskafka, czarna, axarai cudne dzieciaczki.
Milla masz rcje warto solidnie sie przygotować aby później sobie niczego nie zarzucać

reklama
Moje staranka były trochę pomieszane z poplątanym a mianowicie:
Suplementy brałam 3 miesiące czyli wit B6 z magnezem, B-comlex, cynk,kwas foliowy, żurawinę, wapnia nie brałam bo mi PH podwyższalo a nie mogłam kupić cytrynianu, Wit C
Dietkę zmieniłam starałam się unikać zakazanych potraw choć pod koniec cykli zdarzało mi się coś zjeść.
Do tego Sylk przez cały cykl miałam PH 4 stosowałam tez PREVEGYNE to tabletki dopochwowe super mi obniżały PH tak do 3,5. Kobitki na FR forum polecały przy staraniach o córkę.
18 dnia cyklu serducha test owu negatywny drugiego dnia o 21 test prawie pozytywny, cały czas biały śluz , w dzień staranek irygacja o 20:30 z wody destylowanej i octu o PH 2 wymycie płodnego śluzu 1/3 tabletki PREVEGYNE o 22 SYLK o
23:30 staranka z SYLK zaraz po 1/3 PREVEGYNE i SYLK PH rano tez 4 pilnowałam do rana i jeszcze następnego dnia
było dzień przed pełnią księżyca a owu przypuszczam ze byla 19 dc wieczorem lub 20 od 21 dnia cyklu szyjka była już zamknięta i było juz po owu od 21 dc zaczęłam mierzyć tempke bo wcześniej mi termometr nawalił temperatura zaczynała już pomału rosnąc a dodam jeszcze ze było tylko jedno serducho w tym cyklu bo nie bylo M i to chyba tyle...:zawstydzona/y:
Myślałam ze nic z tego bo te zakwaszacze ale widać ze ktoś tam przeżył jeśli to jest chłopczyk to chyba nazwę go SUPERMAN :-)

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki
trzymam kciuki za starające się
czekam na info o wizytach zaciążonych :)
no i ja chyba po owu więc czekanie pozostaje
dziś 0 energii jakieś rozterki mam
chyba pójdę przespać ten dzień ;)
spotkamy się za 16dni trzymajcie kciuki pa buziaki

Czarna ale masz cudne dzieciaczki...no no no...będzie Milan miał dobrze...ojjj będą dziewczyny rozpieszczać małego !!! BUZIAKI dla trójeczki od cioci Dorci !!!

axarai...jaka słodziutka Niunia...zacałować !!!

Myszka nie nie ...superman nie istnieje !!! Będzie dziewczynka jak nic !!!

Matik, to zaciskamy mocno kciuki i czekamy za wieści na 16 dni!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Ale ja na Twoim miejscu jeszcze bym poserduszkowała jak masz siły bo na razie na owulacje wskazuje tylko dzień cyklu, wykres nie do końca...

Ewelin, no tak mnie jakoś na te wózki nakręciło, jakbyście znały któryś to poproszę o opinie :tak:
Mój mąż i synek mówią, że będzie córa, tzn. M się ostatnio śniło, a synka pytam, którą dziewczynkę w przedszkolu lubi to mówi, że siostrzyczkę - myślałam, że może tak nazwał jakąś dziewczynkę albo tak się przedstawiła ale on że nie, że taką siostrzyczkę co jest w brzuszku u mamy :-D Oj będzie rozczarowanie jak się okaże że jednak siusiak jest, u mnie raczej nie bo ja uwielbiam chłopców i mogę jeszcze mieć jednego, ale pewnie rodzinka będzie zawiedziona...

Dorcia- co do testowania to nie napalam się, ostatnio napalałam się za bardzo , teraz poczekam z testowaniem do 16.10. ale nadzieje mam:-):-)
Nuuuśka- u mnie też są bardzo silne bóle jednak nie zdawałam sobie sprawy że może to być owulacja, po prostu się tym nie interesowałam.
Myszka- gratuluje drugiej kreseczki:-)
Ewelin- sama się dziwie że tak się wszystkie choróbska łapią mnie :( Jak owu byłaby dziś tak o 8.00 rano to byłoby około 20h wcześniej przytulanie ( wątpie czy na dziewczynke :() Żeby zadziałać z tym 0+12 to przytulanie powinno być jutro rano o 8.00 dobrze rozumiem?
Araki- sporo wózeczków wybrałaś, ale możesz już się pomału rozglądać za czymś fajnym:-)
Czarna- superowe dzieciaczki:-):-)
Matik- &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Airfix- co do decyzji o drugim dziecku to u mnie też nie jest wszystko poukładane tak jak bym chciała z pracą , pieniędzmi. jednak wiem że jak się teraz nie zdecyduje to już się nie zdecyduje wcale. nie chcem żeby mój syn był jedynakiem, sam mi czasami mówi że chciałby braciszka:) teraz myśle że jest zbytnia różnica wieku. no ale sama zdecyduj:-):-)

Axari, najlepsze życzenia dla rocznej panny! Ona zawsze taka uśmiechnięta, aż buzia sama się do niej śmieje. :-)
Czarna, widać, że rodzeństwo. Pewnie córy sporo pomagają, co?

reklama
hej dziewczyny! mam straszny sajgon w domu bo malujemy kuchnie - a jeszcze jak by tego było mało zawór nam wczoraj poszedł i byliśmy bez wody... na szczęscie udało nam się załatwić szybko hydraulika - jest to nielada wyczyn - ale woda już jest :-D i co najważniejsze - owulacja się zbliża wielkimi krokami... szyjka macicy robi się miękka już jest otwarta i test owu już prawie pozytywny :-D przeczytam dokładnie co pisałyście wieczorkiem... a już muszę uciekać :-p

PAŹDZIERNIK 2013

myszka281 - termin @ 04.10 (2 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 10.10 ( 9 cykl starań )

Ana87 - termin @ 16.10 (3 cykl starań )
Dorcia - termin @ 23.10 ( 9 cykl starań )
Milla21- termin @
Mar-chew - termin @ 18.10 (9 cykl starań)
Airfix - termin @
Vviedźma - termin @
mamakaja - termin @

LISTOPAD 2013

W oczekiwaniu na staranka :
kate18, maggie2205,zakręcona.

dziewczyny chłopczykowe - widzę, że staramy się tyle samo cykli - oby to był nasz ostatni:tak:

Do góry