reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny dziś w nocy bardzo źle się czułam, myślałam że dostane @, :-( ale na razie przeszło. tak bardzo bym chciała mieć już dzidzie w brzuszku :-( poprzedni cykl nieudany , teraz pewnie też bo czuje że zaraz wybuchne:-:)-:)-(już martwię się

reklama
w tym cyklu zużyłam ponad 20 testów owu. bo myślałam ze już owu nie będzie, :-:)-:)-(chyba coś ze mna nie tak:-(

Ana, spokojnie nie zamartwiaj się na zapas - ja w cyklu w którym zaszłam przez tydzień miałam takie silne bóle jakbym miała 1 dzień @, więc to nie zawsze zły znak. Nie prowadzisz obserwacji na wykresie, więc nie wiem jak u Ciebie było z owulacją i staraniami w tym cyklu... kiedy masz termin @?

Ciekawe z tym skull theory :-D Aż mnie to zmotywowało do odkopania usg synka i rzeczywiście czaszka jest jakby prostokątna i okrągła z przodu i znalazłam też zdjęcie z 13tyg ale nie widać nuba :-p

Strzałeczka Dziewczęta.

Oczy niebieskie, zdjęcia skanu syna jest w PL, córki pamiętam, że w 12 tygodniu jest zaokrąglone czoło. Miała głowę jak piłka.
Ana, ból jak na @ nie jest złym znakiem. Ja miałam w obu ciążach bardzo silne bóle, a @ nie przyszła. :tak:
Krystianmartin, nie przejmuj się kalendarzem. Najważniejsza dieta i ph.
Piranha, to jeśli zwiększyć szanse na dziewczynkę należałoby się przytulać 2-3 dni przed owu lub zastosować 0+12? Odstęp ma chyba bardzo małe znaczenie - Ty, Nullka, Truskafffka - to chyba nie 2-3 dni. Mylę się. Już głupieję. :-D

Ana, trzymam mocno kciuki, ja miałam takie bóle w pierwszej ciąży i to kilka razy mocniejsze jak przed @.

Macy, z tego co ja czytałam to odstęp ma niewielkie znaczenie albo być może nie ma go wcale (jeśli kierować się odstępem to zalecane są albo 2-3 dni przed owulacją albo O+12, pod O+12 kryje się przedział o 8 do 20 godzin po owulacji) a zauważyłam, że i tak większość dziewczyn stresuje się i sugeruje najbardziej odstępem a nie tym czy uda im się utrzymać niskie pH aż do owulacji, Shettles na dobre zakotwiczył się w naszej psychice :-D Ja działałam 24h przed owulacją a Truskafffka chyba i dzień przed i w dniu pwulacji, nullka chyba trafiła w O+12 :-)

dziś mój 31 dc. nie wiem kiedy mam termin @ , od ostatniego miesiąca kiedy to zaczęłam starać się o dzidzie @ mi się poprzestawiała z cyklu 30 dniowego zrobił się cykl 34dniowy, poprzednie były 30dniowe. dziękuje Dziewczyny że jesteście, można pogadać, pożalić się i doradzić Was:-D

Piranha- przez kilka poprzednich miesięcy obczytywałam cały internet jak wcelować w córke i na większości forum dziewczyny chwaliły się że przed owu zaszły i miały dziewczynki. wiec sama nie wiem jak to jest .

Ana, sam odstęp to szalenie nieskuteczna metoda, być może zwiększy nieco prawdopodobieństwo u osób, które na kilka dni przed owulacją mają pH 4-4,5. Teoria Shettles'a (a trzeba pamiętać, że Shettles żył kilka dekad temu kiedy nie było np. nowoczesnych mikroskopów) została obalona. Plemniki męskie i żeńskie nie różnią się wielkością (główka plemnika żeńskiego jest tylko o 1% szersza a przecież dłuższe o 1% nogi nie gwarantują szybszego dobiegnięcia do mety ;-)), są tak samo wytrzymałe (podobno przy in vitro plemniki z chromosomem Y przeżywały nawet dłużej) i tak samo szybkie (poruszają się tylko w nieco inny sposób). Kosmopolitan np. specjalnie zastosowała aż 3,5 dnia odstępu a ma z tego ślicznego syneczka. Dla przypomnienia wklejam statystykę z in-gender, z której wynika, że odstęp jest bardziej nieskuteczny jak skuteczny ;-)

Zobacz załącznik 581566

Najlepiej kobietki bedzie jak wstawie zdjęcia tych moich testów :) Do 17 dc była tylko jedna kreska

Zdjęcie0620.jpgZdjęcie0623.jpg

Ana ja trzymam kciuki za Ciebie bardzo mocno :)

Załączniki

• Zdjęcie0620.jpg
    Zdjęcie0620.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 44
  • Zdjęcie0623.jpg
    Zdjęcie0623.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 39
Ostatnia edycja:
reklama
Airfix- ja tez robiłam testy owu i taką drugą kreske jasną miałam przez kilkanaście dni , dopiero w 19dc. zrobiła się kreska testowa ciemna. nie znam się zbytnio ale mi się zdaje że te testy nie pokazały owu. w tych dniach. ale niech się znawcy wypowiedzą:-):-)

Do góry