reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny może Wy coś poradzicie
mój syn poszedł do przedszkola i po 4 dniach już zakatarzony, a to u niego pierwsze objawy choroby, później zostaje wysoka gorączka i antybiotyki :-(
jak poszedł do przedszkola jako 3latek to chorował mi co tydzień na gardło :( w wakacje był spokój a teraz znów to samo:( lekarka to tylko antybiotyki przepisuje. co Wy dajecie swoim dzieciaczkom jak zaczyna się infekcja?? proszę o rady

reklama
Kobietki zerknełybyscie za mój wykres, ovufriend wyznaczyl ze owulacja byla w 17 dniu, moze i bym się zgodziła bo w 18 i 19dniu chodzilam po scianach z bolu, ale znów testy ovulacyjne negatywne, tzn w 14,15,16 dniu kreski testowej nie było w ogole, w 17 dniu kreska testowa jasniutka,kontrolna bardzo ciemna, w 18 i 19 dniu kreska testowa juz coraz ciemniejsza ale dalej jasniejsza od kontrolnej. Podejrzewam ze dzis wieczorem wyjdzie jedna kreska tylko kontrolna. W poprzednim cyklu nie było watpliwosci, przed owulacja kreska testowa jasniejsza od kontrolnej ale w dniu owulacji piekne dwie ciemne krechy :) a tu taki psikus w tym cyklu. Nie wiem teraz jak w przyszłym cyklu patrzec na to. Skoro u mnie dochodzi do pekniecia pecherzyka w 16,17 dniu to starania dziewczynkowe moze dobrze by bylo w 14 i 15 dniu tylko, albo tylko 14 oczywiscie po przynajmniej 8 dniowej wstrzemiezliwosci Nie chce miec za duzego odstepu bo z synkiem w ciaze zaszlam w 9dniu cyklu.

Ana87 co u Ciebie? :) Kevinka mam ta bransoletke, zwykla bo zwykla, ale cos mnie głowa boli od kad ja zalozylam hahah

A tak w ogole czuje ze sie uda mi miec corcie, diete prowadze od hmm dobrych kilku lat- bo ja wole nabiał, sery zolte, biale, rzeczy maczne, od zawsze, suplementy - juz za mna 6-7 tydz jakos a jeszcze na pewno z 4 tyg bede brac, jony-robie co moge ;) Hormony Ok-prolaktyna niska, Ph-niskie od prawie 4 tyg :-D nawet w owulacje nie wzroslo

Agasm a ja w pierwszej ciąży myślałam, że dziewczyna i jakoś mi nie wyszło przeczucie haha ;) ja w swoje nie wierzę, pragnienia i obawy są u mnie chyba zbyt mocne ;))))

Pirania świetny rysunek wkleiłaś! W końcu kumam czemu są podobne na tym etapie ;)
dzieki za zmianę w tabelce, nigdy nie chciałabym wprowadzić w błąd, bo zamiast 3i 2 dni wcześniej wyszło 2i1 i choć wiem, że niby to mniej istotny czynnik to mnie to stresuje ;)
ale ogólnie uważam, ze zrobiłam bardzo duzo i jestem z siebie dumna bez względu na wynik ;)

a w ogóle to wczoraj po tak dłuuuugiej przerwie jadłam banany i ziemniaki ;) spodziewałem sie wow, ale jednak nie tęsknię ;)
za to mam inne zachcianki, słone i ogórki ;) haha i mdli mnie strasznie bleeh ;)
usciski dla Was!

witam wszystki rzadko zagladam bo pakowanie do polski siedzienie z nadia w przedszkolu i czasu brak;/

aga gsm gratuluje ja dwa razy mialam dobre przeczucie :) teraz tez mam ze syn ale nie wiem jeszcze;p

probowalam sie umowic na wizyte w pl i sluchajcie w pazdzierniku maja termin ;/ i chyba nie bede miala wizyty bo nie pojde do jakiegs lekarza co ma zla opinie;/ a moja ginekolog z polski mi plci nie powie na tym etapie bo ona mowi pozno ;/ i dupa blada :)

ewelin trzymam kciuki chodzi i tak pewne ze corka :) nie pogratuluje cie 16 bo nie bede miala neta :) ale napewno corka :)
trzymam kciuki za kazda staraczke i owocnych staran :)

mam jeszcze pytanie mam czesto bole pochwy tak jak np po porodzie sie sciaga pochwa takie dziwne uczucie ciagniecia od czego to moze byc ?

Krystian, też bym się chciała przygotować na dziewczynke, takze starania to mysle nie od tego ale od następnego cyklu za jakies sześc tygodni, o ile się męzowi coś nie odwidzi, teraz znów narzeka na małego że odstawia rano histerię w przedszkolu i że ma najbardziej niegrzeczne dziecko na świecie.
Nawiasem mój Wiktorek konczy dzisiaj 3 latka, rano juz było ciut lepiej histeria jakby mniejsza :)

ewelin i elmo jak wasze brzuchy bo u mnie widac juz bardzo tylko ze na dole go tam mam;/ i okropnie mnie bola biodra i plecy w zadnej ciazy takiego bolu nie mialam;/

Airfix- czekam na dwie kreseczki albo na @ . na razie nie czuje żadnych objawów które mogłyby wskazywać na zbliżającą się miesiączkę. sama nie wiem czy to dobrze czy źle. myśle że jak by przyszła @ to bym się lepiej na dziewczynke przygotowała, ale sama mam mętlik w głowie. myśle że nie możliwością jest żebym miała córcie, tak po prostu myśle.
koleżanka ma 3 synów i mówi że będzie i 4 dziecko bo chce dziewczynke, tylko ze ona to nic nie stosuje , praktycznie niczym się nie interesuje, kiedy owu. ani nic.
a Ty Airfix masz dzidziusia już czy chcesz mieć pierwszą dziewczynke? nie widze na suwaczku ,

Cześć Dziewczynki!

Elmo, może już nie przeczytasz tego, ale życzę Ci pięknej pogody i dużo wypoczynku no i zdrówka dla Ciebie i Maluszka! Wracaj do nas wypoczęta!

Ana, mój też już zakatarzony :-( Na razie podaję mu tylko tran na wzmocnienie i krople do nosa, bo gorączki nie ma. Aha, i na noc smaruję mu klatkę piersiową aromactivem, żeby mu się lepiej oddychało. Jak bywa chory to zależnie od objawów, jakieś syropki na gardło, cebion, doraźnie nurofen. Z antybiotykami uważaj, niby działają szybko ale nie można ich zbyt często używać, i pamiętaj o probiotykach.

Krystianmartin, ale będziesz przygotowana! Trzymam kciuki!

Polisia, współczuję mdłości i łączę się w bólu... ja mam potworne mdłości, cały dzień praktycznie i to z każdym dniem coraz gorsze... wczoraj nie było chwili żebym się dobrze czuła i jeszcze o mało nie zemdlałam :-( Gdyby nie to że moja szefowa to super babka, już dawno machnęłabym jej przed nosem zwolnieniem i siedziała w domu... ale nie zrobię jej tego bo ma tylko mnie do pomocy. Poradźcie coś proszę, bo niedługo wyjdę z siebie... niby się cieszę, bo wiem że to znaczy że z dzidzią wszystko ok skoro ja tak cierpię ale nie wiem ile wytrzymam jeszcze... nie wiem co mam jeść, jak nie jem to źle, jak zjem - jeszcze gorzej :-(
Przepraszam za smęty, ale tylko Wam się mogę wyżalić, moi rodzice twierdzą że powinna chodzić uśmiechnięta i szczęśliwa, mąż mnie rozumie i wyręcza ale nie chcę mu smęcić, żadnego pożytku ostatnio ze mnie nie ma...:-(

Hej hej,
Elmo następne usg 24 września. Mam nadzieję, że lekarz po prostu tak uchwycił malucha, że nub się schował.
Przez chwilkę na usg lekarz powiększył wyrostek płciowy, ale dosłownie tylko mignął i widziałam tam odstający dzyndzelek ale z tego wszystkiego już teraz nie wiem pod jakim on był kątem. dlatego pytam o tą skull theory, na in gender taka jest omawiana. No nic pozostaje mi czekać do końca września.

reklama
Ana miałam tak samo z córką w przedszkolu. Kupowałam syrop Bioaron C od 3 roku życia i tran. Ale najlepiej zadziałał basen. Chodzenie na basen z dzieckiem 2x w tygodniu jesienią i zimą polecam wszystkim mamom chorowitych dzieci. U mnie bardzo zadziałało na tyle, że córa nie chorowała a jeśli już to rzadko i kończyło się na katarku. Także przede wszystkim basen!

Do góry