reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Cześć dziewczynki!

Nie mogę się ostatnio czasowo wyrobić, a jeszcze musiałam moim na parę dni jedzonka naszykować, coby moi nie pomarli z głodu, jak mnie nie będzie.
Wpadłam zameldować , że jutro idę do szpitala, laparoskopia we wtorek, jak @ nie dostanę :wściekła/y:, oby nie, nawet dzisiaj do duphastonu dołożyłam dwie tabletki luteiny, aby zwiększyć prawdopodobieństwo że @ nie przylezie.

Ewelin- widziałam zdjęcie Twojej niuni, za bardzo się nie znam, ale z tego co ogładałam wczęsniej nuby to dla mnie dziewczynka:)

Elmo- będzie dobrze, zobaczysz:)

Przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich, wybaczcie. Podrawiam Was wszystkie serdecznie!
Trzymam kciuki i za starając się i te które oczekują wyników swoich planowań&&&&&&&&&&&&&&&&&&

dzięki dziewczyny, ciesze się że wy widziecie dziewczynkowego. kazde takie słowo "że nub płaski" dodaje otuchy i działa jak balsam na moje poszarpane nerwy.

Luka trzymam kciuki za wtorek> wiem że tym razem się uda i będziesz mogła szybciutko wrócić do starań.Zycze Ci tego z całego serca.

mama kaja wiem że wy jesteście szczere dlatego tak się ciesze że tutaj z Wami jestem.
wiedzma jak dobrze rozumiem ty się starasz o chłopca. i dzięki za kciuki.
następnym razem uważaj a by za bardzo "dziupli nie zaklajstrować":-D

oczy niebieskie jak tak czytam te wasze starania to wy tez musiałyście się nieźle napracować. A tekst "aby przec lekko w toalecie" dobry, bardzo dobry. :-D

daria no nie wierze że nawet teściowa może źle życzyć

Airfix a jakie ph masz normalnie ze co 15 minut musisz obniżać. A zajadasz Vit- c i żurawinę, podobno dobrze zakwaszają.

elle co u Ciebie? testowałaś jeszcze raz?

elmo, piranha a może powiecie mi jak wkleić link na in-gender, chciałabym zobaczyć co one powiedzą.

elmo wizyta w czwartek, czuje że za kilka dni wszystko sie wyjaśni a ty zaczniesz żyć. A z buzi Ci uśmiech nie bedzie schodził.

Ewelin,mysle,ze lekarz powiedzial to w ramach zartu,zeby troche nabrac dystansu.wie ze chcesz core,ale nie ma na to wplywu co bedzie.nic nie widzial,dlatego ci tak powiedzial,ze moze byc chlopak,zebys miala taka swiadomosc...moze niepotrzebnie uzyl slowa ludzic... przynajmniej ja tak rozumiem to co powiedzial.my tutaj na forum trzymamy za ciebie kciuki szczerze,chyba jak nikt inny.kiedy kolejna wizyta,bo nie doczytalam?

A ja obiecalam,ze bede z wami,ale zapomnialam ladowarki od laptopa z wakacji i zostalam bez :-/ dalej tylko telefon mi zostal.poza tym jakims cudem dostalam prace,wiec od 2 wrzesnia witaj szkolo ! ;-)
Znow troche pozmienialy nam sie plany.m powiedzial,ze drugie dziecko dopiero jak bedziemy mieli swoj dom,wiec zaczelismy sie rozgladac za chalupka.mam nadzieje,ze szybko cos znajdziemy ;-) :-D
Na razie wszystko w zawieszeniu. Maksio nie odda cyca bez walki.w nocy ani mysli pic ze swojego kubeczka,drze sie niemilosiernie,wiec zawieszam odstawianie,bo to bie na moje nerwy... moze za pare lat sam przyjdzie i powie: mamusiu,ja juz nie bede pil mleczka, hihi ;-D
Czytam was na biezaco,pozdrawiam,caluje ciazowe brzuszki i trzymam kciuki za staraczki

ewelin moja tesciowa jest taka ze jak sie dowiedziala ze jestem w ciazy wiesz co powiedziala mojemu mezowi radź se sam!!!! do konca zycia te slowa bede pamietac dlatego jej tak nie cierpie taka z niej matka jak z koziej dupy trąba .. ona nie miala corek i bardzo tego ścierpieć nie mogla jak nadia sie urodzila to ona nie przyjechala do nadii tylko pierwsze jej maz ona po jakims czasie .

mam takie pytanie moze pirahna bedzie wiedziala albo inna dziewczyna jak pisalam od dawna nie plamilam wczoraj rano wstalam i znowu troszke takich skrzepow brazowego sluzu wylecialo i to wszystko ale po poludniu poszlam wyciagnac colina z lozeczka i mi tak wszystko wylecialo tzn brazowy sluz ale chyba caly slik bym uzbierala jak z kranu spodnie cale mokre ze moglam wykrecac;/ nie bylam w szpitalu bo bylm sama z dziecmi maz o 2 w noc do domu dopiero wrocil z pracy ;/ i znowu wszystko w porzadku nic wiecej nie lecialo i dzis tez sucho;/ polozna mowila ze to tak moze byc ze czasami leci czasami nie ale troche sie przerazilam;/
a dodam jeszcze ze nic mnie nie bolalo i w ogole tak nagle przyszlo;/

Ostatnia edycja:
Hej
Ewelin dzięki że mogłam zobaczyc zdjecie Twojej córci, :tak:
Elmo &&&&&&&&&&&&&&&&&& za czwartkowa wizytę.
Ja nie mam objawów, boli mnie jajnik i (.)(.) jak zawsze przed @. Korci mnie okrutnie aby zrobic test ale poczekam do piątku, co prawda wieczorem ale to juz bedzie 28dc czyli 13dpo. Mysle, że będzie wszystko jasne. Weekend miałam szalony. Zabawa w Legolandzie było super. Ale wiecie co normalnie miałam wrażenie że w okół mnie są tylko kobiety w ciąży, wózki dzieciece , niemowlaki i rodziny z 3,4 dzieci. Jakas obsesja. Powiedziałam do m że jak bedziemy mieli dzidzie to kupimy taki wózek a on do mnie" o czym ty mówisz, jaka dzidzia, przeciez ty jestes bezpłodna"....
Daria pisałam, Ci kiedys, że ja w 2 ciązy miałam krwawienie w 18 tyg, lekarz powiedział mi że czasami jak macica sie rozciąga albo lozysko podchodzi do góry to mogą pekać naczynka krwionośne. Poza ty powiedział, że kazde jak to my nazywamy plamienie to po prostu krwawienie, jeżeli brązowe, to ta krew juz jest tkzw stara. Moim zdaniem powinnas iść do lekarza, sprawdzić to, jeżeli jest ok to spoko. Z tego co piszesz to wystraszyłas sie, wiec było to powazne krwawienie. A kiedy masz kolejna wizyte?

Ostatnia edycja:
we wtorek mam wizyte wiesz tego tyle bylo jak by wody w ciazy odeszly pierwszy raz takie cos widzialam jak zaczelo leciec to myslalam ze nie skończy jeszcze colin placze tu go wziac sie balam zeby jeszcze wiecej nie leciało ;/ mialam czarne spodnie a normalnie bylo widac jakie sa mokre;/

a duzo mialas tego krwaiwenia ?

reklama
Hejka!

vviedźma, super, że wylazłaś z czytelni i już pozostań z nami w pisowni :-) Bez obawy łykaj suplementy do testu ciążowego, trzymam kciuki za synka pomimo tej karastrofy :-)

krystianmartin, wykres piękny! No musi się w końcu udać!

Elle, a jak sytuacja u Ciebie?

Daria, absolutnie nie chcę Ciebie straszyć bo na pewno wszystko będzie dobrze ale lepiej znać czynnik ryzyka. No więc łożysko przodujące jest groźne i dla matki i dla dziecka. Niebezpieczeństwo wynika z ryzyka wystąpienia obfitego krwotoku. Zdarza się to co prawda dość rzadko, ale może prowadzić do śmierci matki i dziecka. Dlatego np. w PL po stwierdzeniu łożyska przodującego kobieta musi najczęściej przebywać w szpitalu pod ścisłym nadzorem położniczym. Uważaj na siebie. Wiem, że ciężko się oszczędzać przy dwójce dzieci i braku pomocy :-(, trzymam mocno za Was kciuki i wierzę że wszystko zakończy się dobrze.

ewelin, jak chcesz to napiszę post na in-gender :-), jeśli wolisz sama to zamieść zdjęcie np. na imageshack :-)

Do góry