reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ewelin dziękuje
mam takie pytanie:
wczoraj o 11 mierzyłam test owu był negatywny
oraz o 17 również negatywny
o godziny 16 serduszkowanie
a dziś o 11.30 test owu jest pozytywny czy jeszcze mam dziś serduszkowac na dziewczynke
aha mnie sie wydaje że jak mam owulacje to mnie strasznie zawsze jeden jajnik boli
co mam robic:confused:

reklama
Kurde tyle sie opisałam i wcielo mi posta wrrrrr ale jestem zla!

[FONT=&amp] Matik swietna wiadomosc. Zatem kciuki za ten cykl, obys wrescie ujrzala II !!!
Daria swietne wiesci. Zycze zdrowka i wszystkiego dobrego.

Ewelin kochana przepraszam Cie, nie pomyslalam ze odbierzesz to do siebie. Wiesz kazda z nas ma inny charakter, [/FONT]widzisz tyle razy obiecalam sobie ze przygotuje sie na kazda wiadomosc ze w zadnym wypadku nie bede plakac. Zatem nie wiem czy masz pojecie jakie emocje mna targaly 3 dni temu. Mam za to do siebie ogromny zal. Nie wiem dlaczego co do Ciebie mam od poczatku przeczucie ze Tobie sie udalo ale moze tak jak mowila kiedys Maran kiedy patrzy sie na to z boku bez emocji widzi sie to i analizuje zupelnie inaczej. Moze i spelnilam wiele warunkow jednak faktem jest to ze swoje szanse jedynie zwiekszamy i 100% pewnosci nigdy nie ma zatem naprawde czas na to spojrzec realnie. BYc moze gdzies popelnilam bład ale o tym nawet nie mysle, nawet jesli to juz przeszlosc wiec nie mam sobie nic do zarzucenia.

Piraniu widze ze moglybysmy sobie podac reke, kiedy juz cos sobie umysle to koniec. Wiec kiedy pomysle ze moje marzenie mogloby pozostac tylko w sferze marzen chcac nie chcac łapie doła. Ale wiesz tez ze ja juz poswiecilam tyle czasu na to planowanie i potem cale rozmyslanie ze juz jestem tym naprawde bardzo bardzo zmeczona. To juz ponad pol roku. Co do wizyty lekarz nie powiedzial ze nie widzi nuba, widzial go jednak powiedzial ze na tym etapie moze to wygladac jak dziewczynka a za miesiac bedzie wygladalo jak chlopiec a jeszcze przy porodzie to bedzie znow dziewczynka. Powiedzial za to wyraznie ze nie widzi narzadów meskich (chyba chodzilo mu o jajka) ale to ze ich nie widzi nie oznacza ze ich tam nie ma. Dodam ze w trakcie wizyty wypytywal mnie o lekarza prowadzacego, okazalo sie ze ten u ktorego bylam jest jego dawnym uczniem ze szpitala wojewodzkiego i wyrazil swoja bardzo dobra opinie o moim lekarzu. Poza tym dziecko bylo ulozone przodem, lezalo na boku i ciezko bylo wylapac nawet kosc nosowa... ale nie łudze sie. Z perspektywy czasu mysle ze ten moj nub mogl byc jednak dziewczynkowy, wyrostek plciowy byl co prawda mozno odstajacy prostopadle jednak ta nasadka byla rownolegla do kregoslupa. Ale nie analizuje juz tego, koncze temat bo znow rozbolala mnie glowa :tak: Brzuszek wyglaskany a Ty ucaluj swoja parke! I wiedz ze masz ogromne szczescie ze masz to cale planowanie za soba! :tak:

Pozdrawiam i zycze milego popoludnia!

Ostatnia edycja:
cześć dziewczynki no to ja widzę ze mam taką sytuację jak klaudia wczorajszy test ovu neg dziś piękny pozytyw i bóle znowu kręgosłup i jakby znowu prawy jajnik hm wczoraj lekko pobolewało po lewej

wychodzi na to że w tym cyklu będzie wcześniej ovu .
Bardzo ciekawa rzecz , zauważyłam ze jak mam jeden dłuższy cykl to kolejny wyrównuje o tyle jest krótszy , 3 dni później a teraz 3 dni wcześniej ale ciekawe
no więc ja mam Ph 4 4,5 mąż nasienie 6PH trzymajcie kciuki żeby się udało tym razem

a te zdjęcia to po lewek dziewczynka a po prawej chłopak?

Zerkam na te dwa zdjęcia i pierwsze to dziewczynka ;) tu widzę różnice, ale wyjęlam foto synka z 12tc i za skarby nie dojrze ;) więc to chyba musi być dobry sprzęt i jednak najwcześniej w tym 14tc ;)
ale to fascynujące, ze tyle osób to może zobaczyć a lekarz nie powie wcześnie niż w 20tc.

heyka dziewczyny
z tego co piszecie to jestescie przekonane (w wiekszosci) ze Elmo ma chłopca. stad moje pytanie jak sie przestrzeaga "tych zasad" skrupulatnie jak Elmo to jakie jest prawdopodobieństwo ze bedzie chłopiec?

Dziewczyny dziś robiłam 5 dzień testy owu. i nadal wychodzi druga blada kreska. te testy na mnie chyba nie działają:(
Piranha- łykam Mg+B6 PISZE- mleczan magnezu(jony magnezu)- 600mg , i witamina B6- 1,4mg. wiem ze to za mało suplementów, zaczęłam łykać dopiero od 3 dni.

Airfix- stosujesz ten REPHRESH od kiedy, tzn. ile dni po miesiączce? i jak go stosujesz to nie musisz skończyć starań przed owulacją? czy jednak trzeba zakończyć przed?

Cuż nie wiem kiedy mam, czy wkońcu miałam owulacje, czy będę ją miała, już się pogubiłąm:( ale zakończyłam staranka 13dc wieczorem:( i czekam na @

Ana87 okres miałam do 5dc wiec 6dc zaaplikowałam, potem znów jeden aplikator za 3 dni, czyli w 9dc i potem w 12dc, 15dc i jeszcze tam na ktorejs ze wczesniejszych stron zalecają zastosowanie 1/2 aplikatora Rephresh 12 godzin przed starankami, i po starankach Sylk albo po godzinie kropelke Rephresh. Zobaczymy co ja nakombinuje w tym cyklu :) Ja chyba skoncze staranka na pozytywnym tescie owu i zastosuje sie do 0 + 12

reklama
jejku jak mnie dziś od 19-20 bolało podbrzusze a teraz tylko lekko pobolewa
lecz co dziwne żaden jajnik ponieważ przeważnie u mnie idzie to w parze :rofl2:

Do góry