reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
WITAM WSZYSTKICH!

Na początek chciałam pogratulować II kreseczek i życzyć spokojnych 8 miesięcy :-)

Ja cały czas Was podczytuje, zdecydowaliśmy się z M na 3 dziecko i już chcieliśmy działać w tym miesiącu a tu dupa :-(
organizm splatał mi figla i nie miałam owu trochę chorowałam na początku cyklu i pewnie dlatego :baffled:
Zastanawiam się kiedy teraz dostane @ bo te moje cykle bez owu potrafią się ciągnąc nawet kolo 50 dni :no:
a ja tak bardzo chciałam się załapać jeszcze na wiosnę a tak może lapnę się na czerwiec u nas lato jest za gorące na ciąże dlatego bym nie chciała. Pierwszego synka rodziłam w sierpniu i to w pl i było okropnie latem z takim bębnem a tu u nas są kosmiczne temperatury latem wiec odpada no cóż jak nie zdążę do czerwca to będę próbować znowu na wiosnę się starać.

Nie wiem próbowałam odgonić te myśli o córci ale się nie da wszędzie dziewczynki w sklepach sukieneczki i jak tu zapomnieć :-D wiem ze by mnie to prześladowało do końca życia ze nie spróbowałam zaingerować w płeć chociaż będę spokojna ze próbowałam a nóż widelec się uda ;-)
Gdybym nie spróbowała pewnie stała bym się zgryźliwa zolza do końca życia he he

Co do SYLKU to mi tez nie obniża PH. Czy Wy go dajecie przez cały cykl az do owu czy tylko przed starankami?
Bardzo ciężko jest mi zbić to PH :-(

Myszka witaj :)
sylk dawałam przed i po każdych starankach plus w okolicach owu profilaktycznie co kilka godzin :D

Daria a nie powinnaś się oszczędzać bardziej?

znikam na kilka dni na ostatnie wakacje :) w tym sezonie letnim :) odpocznę i w ogóle, wizytę pierwsza mam na początku września (jeju tyyyyyyle czasu), ale bardzo chcę by już biło serduszko i w ogóle. Troszkę się stresuję, że to jeszcze tyle czasu, a z drugiej strony chyba wczśniej nie mam co iść. Zatem uzbrajam się w cierpliwość :)

jaki slodziak chyba tylem do nas???a wiadomo,ze chłopczyk???

Myszka witaj :)
sylk dawałam przed i po każdych starankach plus w okolicach owu profilaktycznie co kilka godzin :D

Daria a nie powinnaś się oszczędzać bardziej?

znikam na kilka dni na ostatnie wakacje :) w tym sezonie letnim :) odpocznę i w ogóle, wizytę pierwsza mam na początku września (jeju tyyyyyyle czasu), ale bardzo chcę by już biło serduszko i w ogóle. Troszkę się stresuję, że to jeszcze tyle czasu, a z drugiej strony chyba wczśniej nie mam co iść. Zatem uzbrajam się w cierpliwość :)
miłego wypoczynku, ja znikam za tydzień na dwa :-D

Hej, u mnie w normie, pobolewa mnie glowa i gazy mecza :baffled:ale nie dziwota po kiszonych, mam już od miesiąca znowu 2 kg na plusie :nerd:a jadłoby się jadlo :tak:
Matik trzymam &&&&&&&&& i pocichu gratkuje :tak:

Dziękuję Wam dziewczyny za linki i wszelkie podpowiedzi. Może uda mi się dostosować chociaż do części z tych rad na chłopaka :p Ale powiem szczerze że mnie jest w sumie obojętne czy będzie chłopiec czy dziewczynka, bo zawsze marzyłam o dziewczynce i mam już Zuzię. Fajnie byłoby mieć parkę, ale jak dla mnie mogą być dwie dziewczyny. Chcę się choć trochę o chłopca po starać bardziej ze względu na męża. Jemu marzy się chłopiec. Powiem Wam że on tak się przy pierwszej ciąży nastawiał na chłopca, że jak usłyszał, że dziewczynka to pytał czy na pewno, i jakoś nie zareagował entuzjastycznie na wieść. Na nastepnym usg dopytywał lekarza czy czasem jednak "coś" nie wyrosło... Trochę byłam zła, że się nie cieszy (tak jakbym tego chciała), ale jak Zuzka przyszła na świat, to jest takie oczko w głowie taty że szok. Zapatrzony jest w nią strasznie, więc nawet jak Wam się nie uda, to Wasze pociechy i tak będą dla Was wszystkim! :) A ja będę tak Was tu przynudzać trochę, bo będzie mi się strasznie dłużyć do następnego cyklu.... Aha i z dobrych wieści to badania z krwi wyszły nawet całkiem nieźle. Tylko w morfologii krwi współczynnik PCV podwyższony i standardowo bilirubina całkowita podwyższona (ale ja mam to od urodzenia --> tzw. zespół Gilberta). Więc póki co jestem zadowolona... :)

co do tego oszczedzania ciezko przy dwojce ale i tak duzo nie robie jak na mnie to dziwne bo ja ciegle bylam w ruchu nawet jak z colinem mialam zagrozona ciaze co mialam niby nie donosci do 30 tygdonia i jedzilam dzien w dzien na rowerze nosilam nadie a on pozniej wyjsc nie chcial;/ zobacze co mi lekarz powie w poniedzialek bo ta moja lekarka to troche taka strachliwa jest ;/ a plamienie nie jest juz naszczescie takie ciemne tylko takie delikatny braz i malo :) moze lepiej juz jest :)

mikaa moj maz przy pierwszym dziecku jak dowiedzial sie ze corka to sie zalamal ;p

myszka witaj :) U mnie tez ciezko zbić Ph a łykam juz garsc suplementów. Zjadam serki, jogurty, a jedynie czego nie przełkne to kefir, maslanka i białe mleko hahah za ciezkie miliony bym tego do ust nie wzieła haha
Kolezanki w koło kupują maluśkie skarpeteczki z koronkami i jak tu nie starać sie o dziewczynke :)
Piranha toż własnie ja jestem jakims dziwnym przypadkiem i przykladem ze wszystko może się udać :) Oczywiscie wiedzialam ze jestem w ciazy, bo @ brak, brzuszek sie zaokraglał, mdłosci potworne, wszystko mi smierdziało, ale w kolko pracowałam i o zgrozo nawet do lekarza nie poszlam przez te 3 miesiące ( sie bylo mlodym i glupim ) bo stwierdzilam ze skoro jestem w ciazy to co on ma jeszcze potwierdzac :laugh2::laugh2: testy nie wychodziły w ogole, albo kreska taka doslownie jak cien, ktory pojawial sie nawet i po 15 minutachm dopiero w 3 miesiacu piekne 2 krechy :) Moja kolezanka miala podobna sytuacje i okazalo się ze to jakies problemy z cialkiem zoltym, u niej nawet bhcg zle wychodzilo, a dzidzia sie pieknie rozwijala :)

Ostatnia edycja:
Daria bierzesz cos na te plamienia? Ja tez mam ale doslownie kilka kropek na wkladce. Raz sa rozowe, raz jasno brazowe a dzis rano mialam naprawde ciemne brazowe - taka stara krwe. Ja biore duphaston 2 razy dziennie. W pierwszej ciazy nie mialam takich objawow.

Ostatnia edycja:
Hej! Jeszcze nie miałam kiedy Was poczytać.

Matik, i jak u Ciebie sytuacja? Daj znać i trzymaj się, ja nie puszczam kciuków i czekam na wieści, że na teście jest choć blada kreseczka.

reklama
Witam się z kawką !!!
Kochane nie mam mocy znowu...jakaś taka "ociężała jestem" Może łapie mnie jakieś przeziębienie ???

Trzymam za Was
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry