reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

aż łzy mam w oczach , nie już płaczę że Wy bardziej wierzycie niż ja
test owu mam mogę wkleić
hcg nie za bardzo mi się chce bo tu muszę czekać na wynik ok2/3 tyg to jest bezsensu
no niby wiem że ten dufaston ale dziś znowu mam wysoką tempkę nawet w dzień więc nie ma sensu go brać 12ml też nic nic
spoko jak w sobotę jeszcze nie będzie to w niedzielę zatestuję ale teraz już nie ale zaczyna mnie znowu kręcić brzuch plecy i coś mi się wydaje że podobnie do okresu więc pewnie już nie długo
nie chcę brać dufastonu żeby mi nie wstrzymał okresu bo wtedy to zfiksuję już całkiem:no:

nie wierzę żeby coś z bety wyszło testy pokazują nic zero , później wkleję ovu ale mówię wam on się musiał zabarwić przez podwyższony progesteron widać dlatego pokazuje pozytywny myli go po prostu a nie z hcg

dzięki dziewczynki buziaczki trzymajcie się

Ostatnia edycja:
reklama
Araki, Roszpunka mi przypomniała, że na te bóle brałam oprócz Nospy i Luteiny również Magne B6.

Matik, jak odstawisz Duphaston to organizm odbierze to jako nagły spadek poziomu progesteronu i to jest naprawdę niebezpieczne, nie robiłabym tego póki nie masz pewności czy hCG faktycznie spada, jestem z Tobą myślami i kciukami, musi być dobrze, koniecznie rano powtórz test. Test owulacyjny nie zabarwia się od podwyższonego progesteronu (i nie ma mowy o żadnym myleniu, to czysta chemia) ale od hormonu ciążowego hCG w ilości powyżej 10 mIU/ml.

Matik, ja w pierwszej ciąży miałam taki silne objawy zliżającego się @, że jak mi się kreska druga na teście pokazała, zrobiłam takie oczy :szok:. Posłuchaj Piranhii. Poza tym ma rację - test nie myśli i nie może niczego pomylić. Trzymam kciuki.

Czytam Was caly czas dziewczynki i trzymam kciuki za każda z Was, na razie mam mase rzeczy na głowie bo chce sprzedac dom i na razie wszystko pod gore..ale uff koniec tematu bo nerwy mam tylko ;) i walcze z tym moim PH, dodałam dzis zurawine w tabletkach w dawce 1000mg- chyba wystarczy? Sylk testowalam i jeszcze na 100% nie mogę stwierdzić- ale prawdopodobnie Sylk nie obniza u mnie PH :( czekam na inne paski do mierzenia PH i wtedy stwierdze dokladniej.

Matik póki nie ma @ nie wszystko stracone, wszystkie tu trzymamy kciuki :) Powiem Ci ze moj pierwszy test ciążowy wyszedł uwaga !! w 3 mcu ciąży

Matik, a 15 dc test owu był negatywny? Zrób jutro rano test, zrób go też pojutrze rano (najlepiej codziennie 2 testy 2 różnych firm), Duphaston brałabym cały czas by nie mieć wyrzutów sumienia, że zaszkodziłam słabej ciąży wymagającej podtrzymywania sztucznym progesteronem, jak masz dostać okres to mimo brania Duphastonu dostaniesz, tyle że czasem 1-2 dni później. W jakiej dawce bierzesz Duphaston? Jesteśmy z Tobą, z naszymi kciukami musi być dobrze.

Airfix, w 3 miesiącu, szok, jak to możliwe? :-)

Hej, hej dziewczyny!
Laptop w naprawie, więc narazie tylko Was czytam na tablecie (nie cierpię go), a teraz z doskoku jestem na komputerze Córy.
Matik nie nakręcaj się tak, poczekaj do terminu @, będzie co będzie, nie masz na to wpływu. Wiem, że jest ciężko, ale spróbuj się uspokoić. Ja w każdym razie trzymam kciuki.
Daria, weź ty się oszczędzaj, przecież plamisz.
Co u mnie, otóż wczoraj byłam na wizycie u lekarza, następna 3.09 i wtedy będą te ważne badania genetyczne.
U Bączka wszystko ok, ma 3 cm i jest piękny. Później Wam wstawię zdjęcie. Na temat płci oczywiście nic ani mru mru lekarz nie mówił, ja też nie pytałam, a na zdjęciu nic nie widać, bo i nie ma prawa być w 9 tyg. Badania mam idealne książkowe wręcz i tu Elmo chcę zdementować plotę jaką puściłam, otóż mocz jest przezroczysty, nie mętny.
Moje samopoczucie mam czasem wrażenie, że się poprawia, by za chwilę zwykle wieczorem dowalić kolejnymi sensacjami żołądka i bólem głowy. Kiedy to się skończy.... Mąż już patrzy na mnie podejrzliwie, wtedy mu mówię, przypomnij sobie jak ty się czujesz na mega kacu albo przy grypie żołądkowej i już tak patrzy.
Dziewczyny fajną dostałam książkę "Ciężarówką przez 9 miesięcy. Przewodnik po ciąży i okolicach". Uśmiałam się czytając ją, opisuje wszystko fajnie i humorystycznie, fajna lektura.

Buźka dla Was wszystkich! [h=1][/h]

2013-08-14 20.04.40.jpg

Załączniki

• 2013-08-14 20.04.40.jpg
    2013-08-14 20.04.40.jpg
    14,9 KB · Wyświetleń: 63
reklama
Pirania
test zrobiłam w 25dc a 11d po ovu która zazwyczaj była o 3 dni wcześniej, okres dostawałam 16 dni po owu 28 dc a teraz 31dc dlatego takie małe zamieszanie więc wiem że jest jeszcze czas do @ tylko skoro wyszedł 11dpo ovu
i dziś 28dc 14dz po ovu sądziłam że 20ml lub 12ml złapie a tu nic 0
Dufaston mam 10mg o dziwo wzięłam ze sobą teraz w czerwcu z Polski
w noc spadku łyknęłam 2 , potem ok 7.00 i 15.00 1 i dziś już o 18.00

http://

Ostatnia edycja:
Do góry