reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Daria fajna fota :)
Maran wiesz ktos kto patrzy z boku na moje, nasze poczynania mysli moze racjonalniej, ale i bez tych wszystkich emocji. Bede przeszczesliwa jesli masz racje. Wiesz masz dobre myslenie, dobra mama to przede wszystkim szczesliwa mama. Zadbaj o siebie, jak kiedys wyrwiesz sie do pracy to tak jak mowisz zatesknisz za siedzeniem w domu. Nie mozna popadac w skrajnosc, trzeba tez troche pozyc. Napewno bedziesz jeszcze kiedys mamą slicznego synka ;-)
Polisia dobrze jest mie w kims wsparcie. ja o ile wczesniej pocieszalam Ewelin teraz troche popadam w paranoje, mam tego chwilami dosyc. Ciesze sie ze mam to forum.

reklama
polisia sie sie czuje rewelacyjnie :) nawet zdzieciakami wybralam sie dzis na rower bo kupilam colinowi siedzonko i mu sie bardzo podoba :) tak teraz jezdze Zobacz załącznik 577445 Zobacz załącznik 577446tu byly jazdy probne bo nie bylo kasku ale wczoraj colinowi kupilam i dzis robilismy sobie pierwszy wypadzik tylko bezszybki bo colin ja zgina i je ;/ wiec sie balam ze jak wjade nadziureczy cos zeby krzywdy sobie nie zrobil;/ a jak urodze 3 dziecko to kupie to
cro-kid-for-2-gruen-2012-gr04-neues-Design.jpg
a objawow ciazowych to od poczatku zero oprocz siku nawet mi biust nie urósł ;p ale to norma :-D

elmo najlepiej nie myslec o plci zeby pozniej sie troszeczke nie rozczarowac;p dlatego ja teraz całkowicie na luzie ;d zebym pozniej troszke nie byla zawiedziona ze nastawilam sie na to a jest to :)

Hej Dziewczynki, ja dziś siedzę w domku, bo byłam dziś z Wiktorkiem w przedszkolu, tzn. zostawiłam go tam na 2,5h i powiem Wam super, synek zadowolony bardzo, od razu pobiegł do dzieci, w ogóle się na mnie nie obejrzał, nie zmoczył się, sam pobiegł do łazienki i zrobił co trzeba, jestem w szoku :-D Teraz nas pakuję bo jedziemy do niedzieli do rodzinki w zachodniopomorskie.

Matik, trzymaj się i pamiętaj ja robiłam dwa razy po 2 testy i za każdym razem jeden wychodził a drugi był bardzo bardzo bladzioch, jakbym zrobiła tylko ten który nie wyszedł to dopiero w paranoje bym popadła.

Polisia, nie martw się brakiem objawów, ja w pierwszej ciąży w ogóle ich nie miałam, może ze dwa razy mnie mdliło, ale to było chyba w 3 miesiącu. Teraz za to odczuwam chyba za dwie :baffled: Rano mnie mdli, zmuszam się do jedzenia, potem jest lepiej ale zwykle nie mogę trafić w to co akurat chętnie bym zjadła :baffled:
Martwi mnie jeszcze podbrzusze, które daje mi się we znaki, rano jest ok, ale potem jak dużo pochodzę, poruszam się, zaczyna pobolewać i mulić, coś jak na @. Nie wiem czy to normalne i martwię się...:-( Dzwoniłam do taty, powiedział że to nic takiego, że ewentualnie może mi dać luteinę dopochwowo 2x dziennie, bo to działa rozluźniająco na macicę. Będę u nich wieczorkiem to wezmę. Któraś w Was tak miała na początku ciąży?

przy wcześniejszych straconych ciążach zostawiałam testy i teraz postanowiłam nie zostawiać bo tylko tyle po nich mi zostało :no:
a ten dzisiejszy tak jeszcze się kosz nie zapełnił więc jest ale na nim nic to w ogóle nie ma o czym mówić

tak niby kalendarz pokazuje że okres wyznaczył na sobotę bo od owu zawsze mijało 16d ale ja okres zawsze miałam 28 dni a teraz by wyszło 31 więc nie wiem czekam może się 2 faza skróci ach ja już się nie łudzę
mąż dziś kupi mi parodel to na prolaktynę bo może ona jednak znowu mi podskoczyła w końcu ząbki w 1 fazie mam więc kto wie . Wykres jest inny niż wszystkie poprzednie a ten poranny to w ogóle jakiś teraz idzie po 1 linii dziwnie ale testy mówią same za siebie 25ml też zrobiłam i nic lipa
dajcie spokój nie ma co się rozwodzić na ten temat już brak sił
pa

Matik, łykaj nadal Duphaston bo odstawieniem możesz naprawdę szkody narobić (w organizmie będzie nagły spadek progesteronu), tempka poranna piękna a wieczorna nadal nad linią pomocniczą. Może ten test był wadliwy albo mocz za bardzo rozcieńczony? Pamiętam, że mi któregoś dnia test wyszedł bledszy jak poprzedniego i też się zestresowałam, powtórzyłam kolejnego dnia i test był mocniejszy, od tego momentu przestałam testować i mierzyć tempkę. A masz możliwość sprawdzenia przyrostu bety?

maran-atha, podpisuję się rękami i nogami pod tym co napisałaś, ja też chcę odżyć, kocham moje dzieci nad życie ale czuję się wypalona.

Araki, ja miałam takie bóle na początku pierwszej ciąży, były mega silne, 5 razy silniejsze jak przed @, ginka kazała łykać Luteinę i Nospę forte, pomogło, może zdecyduj się też na taki zestaw?

Matik, doczytałam, to 2 różne testy kompletnie nic nie pokazały? Skoro owulacyjny jest pozytywny (a on zabarwia się przy hCG powyżej 10 mIU/ml) to ciążowy 10 mIU/ml też powinien raczej coś wykazać, masz możliwość sprawdzenia poziomu hCG poprzez badanie krwi?

Daria łatwo mówic mając parke ;-) I na jakim Ty rowerze jezdzisz bedac w zagrozonej ciąży?

na rowerze latwiej niz na nogach z ta dwójką :) to ja powinnam byc zestresowana bo nie zdarzyłam zaplanować plci bo wpadka :-p

pirahna i maran-atha moj maz powiedzial ze dal by 100 tys zeby miec 2 tygodnie wolnego od nich :-D przychodzi z roboty i sie zaczyna nadia ciagle krzyczy ma taki okropny donosny glos ze moze łeb pęknąć;/ inaczej tego ujac nie idzie a zabawki wszedzie leza jak ida spac to chwila cisza cos pieknego;d

Ostatnia edycja:
Hej dziewuszki...nie mam dzisiaj mocccy :baffled:

Podczytałam Was ale skrobnę coś więcej wieczorkiem !!!
Ugotowałam obiad i wymiękam ...coś chyba z ciśnieniem dzisiaj nie teges !!!

BUZIOLE

reklama
Do góry