reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Witam i pozdrawiam :-) Ja dziś zaczynam 37 tydzień :szok: Boże kiedy to zleciało ?
Jarzebinka gratuluję :tak: Zdrowej dzidzi i spokojnej ciąży Ci życzę :tak:

ufffff nadrobiłam hehehehe

JARZĘBINKO wchodzę tu i co czytam :szok:

SERDECZNE GRATULACJE, WIDZĘ ŻE SZYBKO DOŁĄCZYŁAŚ DO MNIE :tak::-) ŻYCZĘ CI ABY TE 8 M-CY MINĘŁO W SZCZĘŚCIU I BEZ ŻADNYCH DOLEGLIWOŚCI CIĄŻOWYCH :-)

A ja miałam niezłe dolegliwości przez ostatnie parę dni, niestrawność etcere nie bede Wam opisywać bo nic pięknego ale już wyszłam z tego ---wczoraj :dry:

Dostałam od swojego gin receptę na lek, który miał w przeci wskazaniach napisane, ze w przypadku ciąży używać tylko wtedy gdy korzyść matki jest ważniejsza niż płodu :-( zażyłam i przeczytałam dopiero, już więcej go nie wzięłam :-( mam nadzieję, że nic się nie stało, chyba lekarz wie co robi :confused:

pozdrowionka z pracy :-):-):-)
Czarodziejo, Pyszczek, Asus, Bershka i wszystkim buziole przesyłam i miłego dzionka życzę:-):-):-)

Jarzebinka.. a TY jak dzis?? oswoilas sie juz z || kreseczkami?:-)

Jarzebinka...własnie ...jak tam?
powiedziałas męzowi ???

Jarzebinko jak tam samopoczucie w pierwszych dniach świadomości o "stanie błogosławionym"? Masz jakies objawy??

jarzebinko jak samopoczucie?

Jarzebinko - no wlasnie jak Ci w duszy gra wiedząc ze malutkie pod sercem rosnie?)

dziewczyny jesteście Kochane :tak::-D:tak: chyba juz się oswoiłam z tą myślą, wczoraj wręcyłam M mały prezent-zapakowałam test w małe skarpeteczki i powiedziałam,że mam dla niego prezent urodzinowy, był troszke w szoku, jak juz prezent na urodziny:-D ( on ma urodziny 18 września, a ewentualny termin to25.09) , ale jak otworzył to dopiero był zaskoczony i tylko zapytał czy to oznacza, to co myśli :tak: i było widać,że naprawdę jest szczęsliwy i od razu powiedział,że wiedział, ze SYLWESTER był udany ..................... :tak:

co do moich objawów, to na razie nie są jakieś męczące, troszke bolą mnie piersi tak bardziej pod pachą, mam lekkie mdłości i mega pragnienie :tak: i większy apetyt na potrawy doprawione, pikantne niz słodkie ....... :tak:

a jeżeli chodzi o odczucia, to chyba bardziej jestem skłonna powiedzieć, że to znowu będzie chłopak :tak:jakaś tam iskierka jeszcze na dziewczynke jest, ale chyba jednak chłop....................:tak::-D:tak:

Ja chcialabym coreczke, a moj maz zgodzil sie, ze mozemy sprobowac chociaz wie ze bedzie chlopak. Najwazniejsze aby bylo zdrowe baby:tak:
Ale starania sa fajne

witam serdecznie :tak: tak starania sa fajne ....................... :tak:

Pyszczek...a ja wlasnie chcialam zeby byl pierwszy chlopiec:-D .. i byl i potem drugi buhaahah:-D .. no ale to chyba dlatego ze zawsze chcialam miec starszego brata:sorry: ale nie mialam..znaczy mialam rok starszego ale Bozia zaraz po urodzeniu zabrala Go do siebie:blink:..wiec chyba taki mialam niedosty.. i chcialam synka pierwszego;-):tak:.. i mysle ze pierwsze to naprawde nie ma roznicy tak bardzo..nooo chyba ze sie nie chce wiecej jak 1 dzidzie:tak:

ja pierwszego też chciałam synka i z tego samego powodu co Ty, tez zawsze chciałam mieć starszego brata :tak::-D:tak:

Jarzebinka gratuluję :tak: Zdrowej dzidzi i spokojnej ciąży Ci życzę :tak:

Asusu dziękuje ślicznie i również wszystkiego dobrego juz na tej końcówce ................... :tak:

Jarzębinko :)))
to piękny prezeny męzusiowi zrobilas ;)))))
narazie nie mysl o tym jaka plec..choc pewnie to sie dzieje samoistnie ze myslimy o tym......zycze Ci jednak zeby dzidzius byl zdrowiutki i sliczny a ty bardzo szczesliwa!!!!!!!! A kto wie moze i coreczka sie zasiala...ale bys miala radoche :))))Zycze Ci tego z calego serca....
Hej babeczki:)))
A ja dzis taki rozchwiany dzien bo mam egzamin...
musimy mlodego zawiesc do siostry a potem na 17:00 egz. Jutro bedzie jeszcze gorzej bo drugi egzamin a wieczorem spotkanie z promotorką...musimy zabrac macka ze sobą...aha bo zapomnialam dodac ze my z mezem jeden kierunek studiujemy :))))
Dobra lalki ja mykam
Do potem....
Buziaczki Beti Kochana )))) Milego dzionka :))

Ostatnia edycja:
Czesc kobietki.Moze ja sie załapię na 1000-czną stronę:confused::-D Znów poniedziałek i od nowa to samo wrrrr.Na dodatek ponuro jak zwykle ,szaro .Dobrze,ze w domku ciepełko i dziewczynki zdrowe:tak:
Becia jak mogłas zapomnieć o mnie :eek::hmm: To mamcia twa tez sobie pazurki robi? Ja podobnie jak Sylwia odpusciłam sobie jak jzu swoich nie widziałam prawie:dry::-D
Sylwia z ta małą wymianką majstrów to czemu nie w sumie:cool2: Oby sie sprawdzili tylko:-D
Czarodziejko i jak 3mam kciuki za egzaminy ;-)
asus nie moge się doczekac Twojego porodu :-p pewnie dlatego,ze to chłopczyk:zawstydzona/y: A ze zlecialo to fakt- mi z Niki tez smignęło te 9 m-cy szybciutko.Ba teraz za miesiąc niecały juz Nikusia bedzie miała roczek :szok: w to dopiero uwierzyc nie moge.Zlecialo.
jarzebinko prezencik przecudny :tak: Ja zrobiłam całkiem podobnie-tyle tylko,ze zamiast skarpeteczek były takie malenkie buciczki- nie do uzytku tylko symboliczne taki no i pozytywny test oczywiscie:cool2: ehhh... bosko:rolleyes2:
Pyszczku w sumie jak to pierwsza dzidzia to... nie licz i nie wyliczaj az tak bardzo ;-) Wrzuc na luz i zaraz bedzie- przy drugim policzysz sobie ;-):tak:
Laseczki udanego dzionka :-)tym co w pracy- sukcesów:-D tym , które w domciu tak jak ja - spokojnego dnia:-)
O matko zapomniałabym o anufifi:shocked2::zawstydzona/y: Buziale kochana :-)

Czyz on nie jest suuuper :sorry:

Witajcie :)
Ja juz jestem po kontroli i oskrzela zdrowe! Od jutra staranka-moze na dziewczynke zdaze:) Tylko moj maly dalej chory:( i mezusia rozlozylo, ale powiedzial, ze serduszkowania nie odpusci;-)

Jarzebinko-prezencik cudowny! Maz na pewno szczesliwy:tak:
Czarodziejko-zycze zdania egtaminu!
Beti1975-milej pracy. Ja dopiero w czwartek ide bo jeszcze na zwolnieniu jestem.

No i pozdrawiam reszte dziewczyn-niestety nie wszystkie jeszcze pamietam :zawstydzona/y: ale niedlugo to nadrobie, obiecuje:tak:

Milego dnia!

Beti, dziękuję ... oczywiście miałam nie testować, ale dzien wte czy we wte........ teraz chodze cała rozdygotana, zaglądam do łazienki co chwila i spoglądam na test :tak: no i nie chce być inaczej są dwie kreski, jedna mocna, wadomo testowa, a druga troszke słabsza ale dobrze widoczna, więc chyba to to ...................... teraz musze tylko zmienić wizyte u gina z początku marca na początek lutego ...... :tak: no i wg kalkulatora wypada na 23 września, zobaczymy co powie lekarz i jakby co to M powiem,że mam juz dla niego prezent na urodziny, bo on ma 18 września ............... :tak:

Kochana ale Ci zazdroszczę.... :)
Życzę cudownych, spokojunych 9 miesięcy !!!!!!

reklama
Kurcze trza sie uczyć a łeb mi peka....cisnienie chyba na poziomie kostek..takie niskie...zaraz tu normalnie zdechne....
Margeritko buziaki dla ciebie kochana...nie dziekuje za powodzenie i kciuki :))))))
juz by sie przydalo skonczyc te szkole....i miec z banki ;))) i wtedy pomyslec o bejbiątku kolejnym....:)))

Do góry