reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Antonia jeszcze jest opcja ze mialas bezowulacyjny ja tak mialam w tym cyklu w 22 dc na usg byly widoczne 2 pecherzyki a w27 przyszla @ owu nie bylo..ale u mnie byl to cykl po ciazy biochemicznej wiex wszystko na glowie.Wg gink wlasnie w tym cyklu ma byc owu z lewego jajnika i wlasnie te 2 pecherzyki maja peknac.Nie wiem na jakiej podstawie tak ppwiedziala ale na 90% powiedziala ze pekna.te 2 pecherzyki..

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czemu tak malo w necie o tej metodzie 0+12?Ja bym chciala zrozumiec czemu niby wtedy sa najwieksze szanse na dziewczynke jak wszystkie plemniki spotykaja komorke jajowa..i czemu wszedzie jest napisze ze w owulacje i po to na chlopczyka.. i ze czemu w tej metodzie akurat 12h do bodajze 20h a inaczej to chlopczyk..Dziwne..

Elena moja szyjka juz twardawa i sluz sie zmienil na kremowy ..ale kurde nie wiem ile juz moglo minac:(Tez by mi sie przydalo usg w domu:p

Millo bo niby 12h po owulacji, czyli uwolnieniu jajeczka gdy jest ono jeszcze zdolne do zaplodnienia, zmienia sie sluz szyjkowy na mniej przyjazny dla plemnikow, sluz o nizszym ph, czyli taki sluz w ktorym moga utknac plemniki meskotworcze XY. Tutaj pilnowac niskiego ph trzeba tylko przez kilka godzin bo komorka jajow zyje niby do 24h a jesli dziala sie przed owulacja to nigdy nie wiadomo tak naprawde kiedy ona bedzie i powinno sie przez ten caly czas utrzymywac niskie ph a moze sie zdarzyc, ze kiedy spimy ph wzrosnie i do boju o jajko rusza i plemniki XY to tyle teoria a w rzeczywistosci w jajowodach sa zarowno plemniki XX i XY a ten ktory zwyciezy to loteria i lud szczescia :)

Elena to u mnie chyba to nie dziala bo ja mam zawsze ph 5.Nawet teraz gdy sluz juz kremowy sie zrobil..kiedy bym nie sprawdzala to zawsze 5

Mi się jakoś nie chce wierzyć w to O +12. Bardzo trzeba być dokładnym zeby trafić w te 12 h a nie np w owu kulminacje. To tak strasznie na granicy jest. Ja będę obstawiać seksy po @, dużo przed owu i najwyżej będę skracac odcinki :-)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
I chyba najważniejsze... mieć radość z sexu. Żeby planowanie nie odebrało nam chęci i radości. Żeby nie stał się obowiązkiem, a nie miłą przyjemnością. Dużo miłości wszystkim staraczkom życzę w ten piękny słoneczny dzień;):D

Do góry