reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Antonia jeszcze jest opcja ze mialas bezowulacyjny ja tak mialam w tym cyklu w 22 dc na usg byly widoczne 2 pecherzyki a w27 przyszla @ owu nie bylo..ale u mnie byl to cykl po ciazy biochemicznej wiex wszystko na glowie.Wg gink wlasnie w tym cyklu ma byc owu z lewego jajnika i wlasnie te 2 pecherzyki maja peknac.Nie wiem na jakiej podstawie tak ppwiedziala ale na 90% powiedziala ze pekna.te 2 pecherzyki..

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czemu tak malo w necie o tej metodzie 0+12?Ja bym chciala zrozumiec czemu niby wtedy sa najwieksze szanse na dziewczynke jak wszystkie plemniki spotykaja komorke jajowa..i czemu wszedzie jest napisze ze w owulacje i po to na chlopczyka.. i ze czemu w tej metodzie akurat 12h do bodajze 20h a inaczej to chlopczyk..Dziwne..

Elena moja szyjka juz twardawa i sluz sie zmienil na kremowy ..ale kurde nie wiem ile juz moglo minac:(Tez by mi sie przydalo usg w domu:p

Millo bo niby 12h po owulacji, czyli uwolnieniu jajeczka gdy jest ono jeszcze zdolne do zaplodnienia, zmienia sie sluz szyjkowy na mniej przyjazny dla plemnikow, sluz o nizszym ph, czyli taki sluz w ktorym moga utknac plemniki meskotworcze XY. Tutaj pilnowac niskiego ph trzeba tylko przez kilka godzin bo komorka jajow zyje niby do 24h a jesli dziala sie przed owulacja to nigdy nie wiadomo tak naprawde kiedy ona bedzie i powinno sie przez ten caly czas utrzymywac niskie ph a moze sie zdarzyc, ze kiedy spimy ph wzrosnie i do boju o jajko rusza i plemniki XY to tyle teoria a w rzeczywistosci w jajowodach sa zarowno plemniki XX i XY a ten ktory zwyciezy to loteria i lud szczescia :)

Elena to u mnie chyba to nie dziala bo ja mam zawsze ph 5.Nawet teraz gdy sluz juz kremowy sie zrobil..kiedy bym nie sprawdzala to zawsze 5

Mi się jakoś nie chce wierzyć w to O +12. Bardzo trzeba być dokładnym zeby trafić w te 12 h a nie np w owu kulminacje. To tak strasznie na granicy jest. Ja będę obstawiać seksy po @, dużo przed owu i najwyżej będę skracac odcinki :-)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
I chyba najważniejsze... mieć radość z sexu. Żeby planowanie nie odebrało nam chęci i radości. Żeby nie stał się obowiązkiem, a nie miłą przyjemnością. Dużo miłości wszystkim staraczkom życzę w ten piękny słoneczny dzień;):D

Do góry