reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No to tak, mam zielone światło :-) lekarz nie widzi przeciwwskazań :-) jestem w 19dc przy 26 dniowym i wiecie co? Dopiero na lewym jajniku jest wielkie jajo i owulka będzie za jakieś 12 h,to slowa lekarza. Więc widać że te wszystkie testy to o kant d...:-) przecież ja juz powinnam być po :-) a jej jeszcze nie było. Dodatkowo z drugiego jest kilka pęcherzyków które utworzą jajeczka. Robiłam przecież testy owu w 9dc i miałam wielkie wyraźnie kreski. Gin powiedział że nie jesteśmy maszynami :-) pytałam o pomysł na dziewczynkę. Niestety doktor z tych co mówią że to wszystko bzdury czy przed owu czy po. Zmieniam chyba gina :-)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Antonia odnosnie testow owulacyjnych to ich zadaniem jest wykryc hormon LH pod wplywem ktorego dochodzi do owulacji, ale nie zawsze musi do niej dojsc, czasem sie zdarza, ze pevherzyk nie peka i albo sie wchlania albo zamienia w torbiel i jest w tym samym cyklu kolejne podejsvie do owulacji bo rosnie kolejny pecherxyk i np po 5 dniach znowu jest test owu pozytywny i wowczas dochodzi do owulacji dlatego oprocz testow owul warto tez mierzyc temp bo tylko jej wzrost daje pewnosc, ze owulacja rzeczywiscie byla. U mnie np. zawsze byly minimum 2 podejscia do owu i zwylke za drugim dopiero do niej dochodzilo ok 18/19 dnia cyklu a czaem i bylo 3 podejscie w 22/24dniu cyklu takze roznie to bywa. Duzo rzeczy moze przesinac owulacje, chociazby choroba czy stres a nawet nastawienie sie na starania o dzieciatko ;)

O kurde niezle jaja Antonina:)ale to przynajamniej wiesz teraz jak u Ciebie jest:)ja mam ginka 3 sierpnia w 13dc:p

Ostatnia edycja:
W sumie to nie wiem jak jest bo w każdym cyklu może być inaczej :-) Poprostu przestrzegam przed ślepym zapatrzeniem w kreseczki na testach ;-) i ze np myśląc ze bara bara jst przed owu tak naprawdę będzie w.

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Majorcia -nie przegapiłas :) , tak ja juz po prenatalnych dzidzia wszystko ok miała 4 cm 46 mm - w 11 tyg 2 dniu , płci nieznanej ale wszystko ok , pokazywał żołądek itp itd. Pęcherz ze dzidzia połyka wody płodowe hah wszystko pełne było :) , następne usg właśnie nie wiem chciałam iść na 3 lub 4 d gdzieś pod koniec sierpnia tylko nie wiem czy dam rade bo wszyscy na urlopach jeszcze :/ ,

Antonia - a to " jaja " :D , hehe - a to celujesz na owu plus 12 ? Czy co :) ?

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jestem po wizycie u gina, pęcherzyk jest we właściwym miejscu i ma 6 mm co odpowiada 5tc+2, czyli idealnie jak data z OM.
Za 2 tygodnie mam przyjść i mam nadzieje że będzie piękny zarodek z serduszkiem. Przepisała mi macmirror bo powiedziała ze tamten lek co mi przepisał tamten gin nie nadaje się na 1 trymestr.
Airfix Ty też brałaś ten macmirror na takim etapie ciąży, tak?

U nas z metody 0+12 nic nie wychodziło myślę że jajeczko jest zdolne do zapłodnienia przez te parę godz. może 12 ale nie dłużej a i plemnik też potrzebuje te 6 godz by móc być zdolnym do zapłodnienia i owszem udało mi się zajść w ciążę dwa razy ale to zaraz po owulacji jak starania miały miejsce tak dwie godz po bólu ale żadnej z tych ciąż nie udało się donosić to tak na marginesie

reklama
ja brałam Elenaa MACMIROR 500 COMPLEX i odstawiłam po jednej dawce i zmieniłam gienia, czytałam różne opinie na temat tego leku w ciąży, mój ginekolog był zdziwiony że tak w ciemno bez antybiogramu lekarze przepisują takie leki a jak zapytałam czy mógł mi zaszkodzić odpowiedział że nie

Elenaa a i uważaj bo bardzo brudzi bieliznę i pościel i ciężko to sprać

Do góry