reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

U mnie ciągle wraca to samo...a zaczęło się od pierwszej ciąży. Przed ciaza nigdy nie mialam zadnej infekcji.
No nic taki urok ciąży ze takie dziadostwo szybko wracają.

A leżałas w szpitalu? Nie martw się. Musi być wszystko ok.
A jak nazwiecie swoją księżniczkę? Jak u Was byly starania?

Ja się zastanwiam czy owu jednak nie było wcześniej skoro pęcherzyk równy z OM.

reklama
Majorcia - no właśnie będę w Pl 19 sierpień do początku września i się zastanawiam czy iść na samym początku i na końcu czy tylko raz a porządnie na samo 3/4d, mojego lekarza nie ma i tak o, mam back up plan ale zobaczę jeszcze bo właśnie bym chciała na płycie mieć pamiątkę :) , a ty się starałas tez o konkretną płeć - córkę :) , i się udało :) , fajnie !( Wnioskuję ze jak starania o plus 12 to córkę planowałaś i córka jest :) ) , nie wiem czy już urodziłas czy nie jeszcze bo jak coś to suwaczkow nie widzę - Wybacz nie wiem nie kojarzę po nicku pozatym skleroza ciążowa to nic nie wiem już całkiem hahhah :D
Tak masz rację z ta metoda O+12 ze plemnik tyle h potrzeba itp. , u mnie jakoś wyszło 8 h po owu starania ale wiesz jedno z wielu i nie wiem tak naprawdę z którego razu to jest pozwolilismy sobie w tym cyklu akurat ze hej :) , jeju przykro to slyszec a nie wiesz czemu u Ciebie się tak działo ze nie dało się odnosić ? Może coś tam się źle łączyło , tak czy siak gratuluję córeczki i zdrowej dzidzi tym bardziej :) !

Elenaa- super gratuluję i napewno za 2 tyg to już będzie co podziwiać i serduszko i skaczaca dzidzie hihi ,

Coś tu kiedyś Airfix pisała ze lactovaginal nie aż taki dobry w ciąży no ale jak lekarz przepisze to cóż jak jest zaufanie to się leki bierze jak nie trzeba zmienić lekarza :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

starania dzień lub dwa przed owulacją, ale bardziej obstawiam niecałe 24 godz. przed innej możliwości nie było a i starania po miesięcznej przerwie u nas częste serduszkowanie nie przynosiło owoców
Elenaa u mnie wpływ jeżeli cokolwiek miało to tylko dieta i suplementy , które brałam bez przerwy przez dwa lata a w szczęśliwym cyklu nie brałam już niczego ale dzięki temu forum postanowiłam jeszcze raz zarezykowaci się udało
Elenaa u ciebie tez szybko zleci i będziesz już tego 8 sierpnia podziwiać malutki zarodek z serduszkiem
w szpitalu nie leżałam brałam gentamycyne dowcipnie

Dziewczyny jestem po wizycie u gina, pęcherzyk jest we właściwym miejscu i ma 6 mm co odpowiada 5tc+2, czyli idealnie jak data z OM.
Za 2 tygodnie mam przyjść i mam nadzieje że będzie piękny zarodek z serduszkiem. Przepisała mi macmirror bo powiedziała ze tamten lek co mi przepisał tamten gin nie nadaje się na 1 trymestr.
Airfix Ty też brałaś ten macmirror na takim etapie ciąży, tak?
Elenaa Ja go brałam w cyklu staraniowym ,ale koleżanka jedna i druga już go brały w 1 trymestrze. Ma być bezpieczny. Wydaje mi się ze infekcja jest dużo bardziej niebezpieczna dla dzidzi. Lekarz wie co dobre dla dziecka :)
Nie wiem jak lactovaginal w ciąży się spisuje,ale ja go brałam na zmianę z macmirrorem i iladianem bo nie mogłam sobie poradzić już z infekcja w cyklu przed staraniami i w staraniowym. Zlapalam jakas grzybice wtedy paskudna.

Dziewczyny macie jakis sposob na ten sylk?bo on jest dosc rzadki i nie umiem Go wsadzic palcem do srodka bo zostaje na zewnatrz:p

reklama
millo z tego co wiem dziewxzyny wstrzykuja sobie strzykawka..ja jakos daje rade inaczej z moim R.A mierzysz sobie ph??

Elenna bardzo sie ciesze ze wszystko oki:-)

antonia no i super:-)

ja dalej wyszukuje sie objawow owu ale jako takiego bolu owu nie mialam we wtorek cmil mnie lewy jajnik wczoraj klul i tyle ...ciekawa jestem ...wolalbym juz wiedziec na czym stoje bo oszalec mozna...nie wiadomo czego sie mam spodziewac:-(

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry