reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dziewczyny a robiła któraś z Was testy owu zamiast ciazowego? Chodzi mi o to, że słyszałam, że w ciąży też kreski wychodzą na owulacyjnym, prawda to?

Arya a Ty juz w ciąży czy dopiero planujesz?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Planuję, to mój pierwszy cykl bez anty. Dziś mam akurat owulację, ale mąż będzie dopiero jutro. Więc z tego cyklu nici. Chciałbym córkę i będę próbować. Wiem, że trochę to potrwa, bo na każdą ciążę musiałam trochę czekać. Gdyby nie mój wiek (niedługo będę miała 37) to poczeka łatwo bym jeszcze z decyzją o ciąży aż młody skończy 2 lata. Jak zajmie to kilka mcy to i tak będzie.

Dziewczyny 10 miesięcy temu też tu byłam na tym wątku. Planowałam synka bo mam już 2 córki 12 i 10 letnią spełniłam większość kryteriów na chłopca i mimo to mam 3 córeczkę która skończyła 1 miesiąc. Jednak mam być matką córek :-) Mąż bardzo chciał syna no cóż skoro ma zaprawę na cegły to pustaka nie zrobi.

Kochane zauwazylam u siebie taka zaleznosc w moich cyklach dziwnych.Po ciazy moje cykle wygladaja tak:
31,30,28,31,26,33,27,33.. czyli wychodziloby ze teraz mnie czeka krotszy cykl :p zobaczymy

Elenna wpisałam te cykle na ovu i przesuneło mi owulke z 8 na 6 wiec niby było 3 dni przed owulacja i 3 dni po..ale ja dalej mysle ze 7 była:p

a czemu Ci przesuneło? po jakich kryteriach?

Dziewczyny a robiła któraś z Was testy owu zamiast ciazowego? Chodzi mi o to, że słyszałam, że w ciąży też kreski wychodzą na owulacyjnym, prawda to?
Na początku tego wątku dziewczyny pisały, że robiły testy owu i wychodziły im 2 kreski przy wcześniejszej ciąży. Ja osobiście nigdy tego nie stosowałam, ale może coś w tym jest ☺

Na początku tego wątku dziewczyny pisały, że robiły testy owu i wychodziły im 2 kreski przy wcześniejszej ciąży. Ja osobiście nigdy tego nie stosowałam, ale może coś w tym jest ☺

Właśnie jestem ciekawa, bo jedna dziewczyna mówiła, że przed terminem @ wychodziły blade, a po terminie mocne.

reklama
Aga30+ a jakie miałaś staranka że wyszła babka? Przed, w czy po owu?

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom
Moim zdaniem najmłodsza w owu ale jedna córka tydzień przed owu a druga tydzień po owu bo wtedy unikałam dni płodnych. W tej ciąży prawdopodobnie w owu ale według usg dziecko było cała ciążę prawie tydzień młodsze więc owu musiała się przesunąć mimo że testy owu były według mnie dodatnie tak myślalam ale kreska wtedy nie była bardzo mocna więc może źle zinterpretowalam. Wydaje mi się że śluz ma duże znaczenie bo u mnie nigdy go nie było a dziewczyny które mają go dużo zazwyczaj chłopców rodziły. Gdzieś to czytałam i chyba na forum czytałam.

Do góry