reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Trzymam kciuki za Wasze starania i za małe księżniczki. Chyba teraz nie ma nikogo, kto chciałby chłopca.

Magic zdrówka dla małego. Jak ma antybiotyk, to za chwilę będzie lepiej. Piotruś już ochrzczony jest.

Zazdroszczę Wam trochę tych starań. Też bym chciała mieć jeszcze jednego brzdąca, ale to raczej nierealne.

matko dziewczyny ale sie naprodukowałyscie... ;) ledwo nadrabiam Was :)
Elena gratuluje !!!!!!! :)

Airfix
starsznie wspolczuje pogladow w rodzinie co do chlopca ja tylko powiem ze u nas jak tylko urodzilam chlopca to byl tekst ze nastepne dziewczynka a pozniej kiedy bedzie dziewczynka , nawet moja mam jak dowiedziala sie o ciazy to powiedziala ze "miejmy nadzieje ze bedzie dziewczynka" moja przyajciolka: "ze ja to bede miala szczescie ze bedzie dziewczynka" tak jakby drugi syn nie byl szczesciem... strasznie to wszystko przykre jest , od wszystkich tylko slysze ze pelnia szczescia to parka ... cala noc po tych tekstach przeplakalam pewnie tez hormony mi sie udzielily bo normalnie nie jestem takim placzkiem.

no wlasnie tak Was czytam i sie zastanawialam czy jest ktos kto stara sie o chlopca ;) wychodzi z tego ze latwiej miec chlopca ?;) u mnie znajomi druga dziewczynka teraz i chyba chcieli syna po pierwszej corce.

co do nuba to zdjecie Miciurki wedlug mnie jest na dziewczynke ;) troche tego przestudiowalam ostatnio ale ekspertem nie jestem ;) moj jeszcze brzuszkowy syn pokazal sie w 15 tyg nub sterczal do gory a siur dyndal miedzy nogami lekarz nawet nic nie musial mowic ;) moj M dumny jak paw ze syn od razu sie wlasnie zaczal wszsytkim chwalic stad te tekty polecialy. oczywiscie moj M mowi ze trzecia bedzie corka ;) teraz roznica wieku bedzie okolo 1,5roku miedzy chlopakami i tez sobie mysle ze wlasnie fajnie bo beda sie razem bawic :) ale szczerze powiem troche mi smutno jak patrze na cieszki dziewczece ...

jesli chodzi o kalendarz chinski to m wedlug niego wychodzila teraz corka czyli sie nie sprawdza ;)

MartynaM Ja właśnie nie wiem czemu w społeczeństwie szczęście to jest mieć parke. .tak jakby 2 corki czy 2 synów to było jakieś nieszczęście,kara, czy co? I to gdzie się nie obroce "teraz bedzie dziewczynka ","pamiętaj, czas na córkę ", "teraz na pewno będzie córka ", "jaki znów chłopak, dziewczynka bedzie ". O mamoo.... A tu czuje ze dopiero się zacznie jak brzuszek zacznie być widoczny.Te wszystkie rady, przesady.

agnesis ja jednak ide w poniedzialek bedzie to 21 dc bede miec swiezsze wyniki ..a we wtorek gin.Moze w 21 dc juz jakas beta wyjdzie tak sie ludze:p to bedzie 8dpo.

Tylko zastanawiam sie co zrobic gdyby byla ciaza jednak bo nie chce ryzykowac w pracy ale nie chcialabym tez by na tak wczesnym etapie szefostwo o ciazy wiedzialo bo to roznie bywa..... a Wy jak robicie/ robilyscie??

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

MartynaM Ja właśnie nie wiem czemu w społeczeństwie szczęście to jest mieć parke. .tak jakby 2 corki czy 2 synów to było jakieś nieszczęście,kara, czy co? I to gdzie się nie obroce "teraz bedzie dziewczynka ","pamiętaj, czas na córkę ", "teraz na pewno będzie córka ", "jaki znów chłopak, dziewczynka bedzie ". O mamoo.... A tu czuje ze dopiero się zacznie jak brzuszek zacznie być widoczny.Te wszystkie rady, przesady.
niestety tak jest ale czytalam tez osatnio artykul na temat "rozczarowania plcia" wypowiadal sie tam psycholog ze nie jest to nic zlego tzn zeby nie oceniac takich matek ze zamiast sie cieszyc ze jest zdrowe to sie przejmuje ze znow corka czy znow syn poniewaz ktos kto nie zaznal nigdy uczucia zagrozenia jakas chorobą i nie mial chorego dziecka nigdy nie bedzie potrafil postawic sie w takiej sytuacji.tak jak w tym artykule co tutaj ktoras dziewczyna wrzucila. szczerze powiem ze ja jak szlam na badania w ciazy nidgy nie mialam mysli ze cos moze byc nie tak i nawet jak ciaza byla zagrozona zawsze mialam takie poczucie ze bedzie ok.

agnesis ja jednak ide w poniedzialek bedzie to 21 dc bede miec swiezsze wyniki ..a we wtorek gin.Moze w 21 dc juz jakas beta wyjdzie tak sie ludze:p to bedzie 8dpo.

Tylko zastanawiam sie co zrobic gdyby byla ciaza jednak bo nie chce ryzykowac w pracy ale nie chcialabym tez by na tak wczesnym etapie szefostwo o ciazy wiedzialo bo to roznie bywa..... a Wy jak robicie/ robilyscie??

a pracujesz w jakis ciezkich warunkach?

reklama

Ja ciążę trzymałam, w tajemnicy do 8 tygodnia jak już wszystko ładnie było widać, serduszko biło, bo chciałam żeby wiedzieli na czym stoją. A w 10 tygodniu okazało się że serce przestało bić, poszłam na zwolnienie po zabiegu, a kiedy wróciłam do pracy szefowa zakomunikowala mi że jak chce zajść w ciążę to lepiej żebym zmieniła pracę, bo jej to nie na rękę, chyba że jej zagwarantuje że w ciążę nie zajdę. Śmiech na sali. Szczyt bezczelności. Teraz nie powiem im, ze jestem w ciazy. Poczekam do 12 tygodnia i idę na zwolnienie, bez słowa. Skoro oni tak to ja tak.

Do góry