Elenaa Kiedys chciałam bliźniaki bardzo...ale juz nie u mnie marnie szła stymulacja cykli..ale juz wiadomo czemu. Mam niedomoge ciałka żółtego- ale z tym sobie można poradzić, cos z przysadka, testosteron na max normy , a nie mam pcos i obniżona rezerwę jajnikowa ale wychodzi ze juz tak , ze trudno stymulować cykl nawet. I to dlatego sie nie udawało miec po stymulacji więcej niż 1 pęcherzyka. Od normy 12 juz całkiem nie ma szans na nic. A ja mam 11,94. Jestem w czarnej dziurze, nie mam pieniedzy na wizyty w klinice niepłodności , a juz tym bardziej na In vitro które tu by było szansa. Wieczorem pogadam z mężem i moze w piątek pojadę do Krakowa do lekarza. Pasuje żebym od maja wziela tabletki anty co by testosteron spadł, bo nie moze byc taki wysoki bo cos sie zaburzyło w organizmie
reklama
Elenaa synek ma już ponad 7lat. O niego staraliśmy się 8 miesięcy ale wtedy mi nie zależało tak bo byłam młoda. A teraz 4,5r i nic prócz poronien. I jeszcze nie zostało mi dużo czasu na starania bo rezerwa na wyczerpaniu
Elenaa
Fanka BB :)
Airfix a ta rezerwa to świadczy o tym przez ile lat jeszcze bedzie owulacja?
A może inny lekarz pomoże. Jakiś dobry ginekolog doradzi co robic.
Pamiętam jak lezalam w szpitalu to poznałam taka dziewczynę co długo nie mogła mieć dzieci i kiedyś ktoś ze znajomych spytał się czemu nie mogą mieć dzieci, więc ona prosto z mostu bo nie moga, i ta znajoma polecila im super lekarza. Jak sie okazało ta dziewczyna była uczulona na sperme męża i stąd problem. I po jakies kuracji przeciecialami udało się zająć w ciążę i urodziła córkę. Wiem ze u Was jest inny problem ale może też znajdzie sie jakis lekarz co dobrze Wami pokieruje.
A może inny lekarz pomoże. Jakiś dobry ginekolog doradzi co robic.
Pamiętam jak lezalam w szpitalu to poznałam taka dziewczynę co długo nie mogła mieć dzieci i kiedyś ktoś ze znajomych spytał się czemu nie mogą mieć dzieci, więc ona prosto z mostu bo nie moga, i ta znajoma polecila im super lekarza. Jak sie okazało ta dziewczyna była uczulona na sperme męża i stąd problem. I po jakies kuracji przeciecialami udało się zająć w ciążę i urodziła córkę. Wiem ze u Was jest inny problem ale może też znajdzie sie jakis lekarz co dobrze Wami pokieruje.
Elenaa Tak ta rezerwa mowi o tym ile jeszcże lat bedzie owulacja. Mi wyszło ze juz jest na takim poziomie ze trudno nawet o stymulację,a juz na pewno nie tymi lekami które miałam do tej pory. Jeszcze chwile i juz nawet stymulacja nie bedzie możliwa, a wtedy zerowe szanse na ciaze.Teraz by pasowało dostać gonadotropiny i In vitro...ale w życiu mnie stac na to nie bedzie. W poniedziałek mam wizytę, zobacze co mi powie. U mnie jest to problem dziedziczny chyba , siostra mamy po 30-tce tez juz jajniki miała wygaszone. Ciezko sie pogodzić z tym wszystkim, jakbym mało juz problemów zdrowotnych miała to jeszcze cos takiego.
Elenaa
Juz in-vitro nie jest refundowane w polsce, tak? Mam nadzieję, że Wam się uda. Trzeba wierzyć dokońca!
Też mi się wydaje, że takie rzeczy mogą być dziedziczne, ja dostałam pierwszy okres w tym samym wieku co siostra i mama. Ciekawe jak będzie z menopauzą, bo moja mama dawno po 50-tce a okresy co miesiąc ciągle ma.
Też mi się wydaje, że takie rzeczy mogą być dziedziczne, ja dostałam pierwszy okres w tym samym wieku co siostra i mama. Ciekawe jak będzie z menopauzą, bo moja mama dawno po 50-tce a okresy co miesiąc ciągle ma.
Elenaa Do czerwca chyba jest refundacja tylko, ja nawet nie zdarze. Zobacze co sie okaże w poniedziałek. Jakieś fatum stoi nade mna, jeszcze dzis mandat zarobiliśmy z koleżanka za przejście nie po pasach....ale na pasach stały auta i był korek...to przeciez fruwać nie będziemy, ominęliśmy auto i przeszły i dawaj...50zl.
Elenaa
co tu taka cisza :-) ?
Magic jak tam ostatnie chwile w 2-packu ?
Sprawdzam teraz faze księżyca, i dni płodne w kilku cyklach do przodu wychodzą mi między pełnią, a nowiem :-) takża faza księżyca mówi mi jasno że będzie drugi chłopczyk
Magic jak tam ostatnie chwile w 2-packu ?
Sprawdzam teraz faze księżyca, i dni płodne w kilku cyklach do przodu wychodzą mi między pełnią, a nowiem :-) takża faza księżyca mówi mi jasno że będzie drugi chłopczyk
Ostatnia edycja:
reklama
Podziel się: