reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elenaa Kiedys chciałam bliźniaki bardzo...ale juz nie ;) u mnie marnie szła stymulacja cykli..ale juz wiadomo czemu. Mam niedomoge ciałka żółtego- ale z tym sobie można poradzić, cos z przysadka, testosteron na max normy , a nie mam pcos i obniżona rezerwę jajnikowa ale wychodzi ze juz tak , ze trudno stymulować cykl nawet. I to dlatego sie nie udawało miec po stymulacji więcej niż 1 pęcherzyka. Od normy 12 juz całkiem nie ma szans na nic. A ja mam 11,94. Jestem w czarnej dziurze, nie mam pieniedzy na wizyty w klinice niepłodności , a juz tym bardziej na In vitro które tu by było szansa. Wieczorem pogadam z mężem i moze w piątek pojadę do Krakowa do lekarza. Pasuje żebym od maja wziela tabletki anty co by testosteron spadł, bo nie moze byc taki wysoki bo cos sie zaburzyło w organizmie

reklama
Elenaa synek ma już ponad 7lat. O niego staraliśmy się 8 miesięcy ale wtedy mi nie zależało tak bo byłam młoda. A teraz 4,5r i nic prócz poronien. I jeszcze nie zostało mi dużo czasu na starania bo rezerwa na wyczerpaniu

Airfix a ta rezerwa to świadczy o tym przez ile lat jeszcze bedzie owulacja?
A może inny lekarz pomoże. Jakiś dobry ginekolog doradzi co robic.
Pamiętam jak lezalam w szpitalu to poznałam taka dziewczynę co długo nie mogła mieć dzieci i kiedyś ktoś ze znajomych spytał się czemu nie mogą mieć dzieci, więc ona prosto z mostu bo nie moga, i ta znajoma polecila im super lekarza. Jak sie okazało ta dziewczyna była uczulona na sperme męża i stąd problem. I po jakies kuracji przeciecialami udało się zająć w ciążę i urodziła córkę. Wiem ze u Was jest inny problem ale może też znajdzie sie jakis lekarz co dobrze Wami pokieruje.

Elenaa Tak ta rezerwa mowi o tym ile jeszcże lat bedzie owulacja. Mi wyszło ze juz jest na takim poziomie ze trudno nawet o stymulację,a juz na pewno nie tymi lekami które miałam do tej pory. Jeszcze chwile i juz nawet stymulacja nie bedzie możliwa, a wtedy zerowe szanse na ciaze.Teraz by pasowało dostać gonadotropiny i In vitro...ale w życiu mnie stac na to nie bedzie. W poniedziałek mam wizytę, zobacze co mi powie. U mnie jest to problem dziedziczny chyba , siostra mamy po 30-tce tez juz jajniki miała wygaszone. Ciezko sie pogodzić z tym wszystkim, jakbym mało juz problemów zdrowotnych miała to jeszcze cos takiego.

Juz in-vitro nie jest refundowane w polsce, tak? Mam nadzieję, że Wam się uda. Trzeba wierzyć dokońca!

Też mi się wydaje, że takie rzeczy mogą być dziedziczne, ja dostałam pierwszy okres w tym samym wieku co siostra i mama. Ciekawe jak będzie z menopauzą, bo moja mama dawno po 50-tce a okresy co miesiąc ciągle ma.

Elenaa Do czerwca chyba jest refundacja tylko, ja nawet nie zdarze. Zobacze co sie okaże w poniedziałek. Jakieś fatum stoi nade mna, jeszcze dzis mandat zarobiliśmy z koleżanka za przejście nie po pasach....ale na pasach stały auta i był korek...to przeciez fruwać nie będziemy, ominęliśmy auto i przeszły i dawaj...50zl.

co tu taka cisza :-) ?
Magic jak tam ostatnie chwile w 2-packu :) ?

Sprawdzam teraz faze księżyca, i dni płodne w kilku cyklach do przodu wychodzą mi między pełnią, a nowiem :-) takża faza księżyca mówi mi jasno że będzie drugi chłopczyk :p

Ostatnia edycja:
reklama
Elenaa U mnie owulacja jest zawsze 4-6dni po pełni księżyca;) Czasem sie pokrywa z tymi cyklami jonasa.

Magic No wlasnie, jak tam w dwupaku? :)

Do góry