reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maran-atha - dziękuję za obszerne wyjaśnienie, ja w kilku ostatnich cyklach bardzo szczegolowo się obserwuje i w ostatnich 2 cyklach miałam bóle po 10-12 h np rano o 9 czułam ból a później o 20 a w cyklu poprzedbim o 11 i później kolo 23 czyli jak mam to interpretować? Jak czułam ból dwa razy w dniu ? ból rozpierajacy taki to jeśli już go nie ma to ze pecherzyk pękł ? Ten drugi ból to faktycznie pęknięcie. .. hm

Airfix - ja przed urodzeniem synka nic nie czułam - nic a nic - a teraz czuję ból owulacyjny tylko jak napisałam jakby dwa razy taki jak rozpieranie od środka i łapie mnie nagły ból -(jakby skurcz wtedy kiedy trzeba nospe brać gdy boli żeby posciło - nie biorę tylko chodzi o opisanie jakie odczucie ze to taki skurcz jakie mam np podczas okresu- ten za to jest nagły i ucieka) i nie wiem - Jak go interpretować czyli kiedy faktycznie do tej owulacji dochodzi - bo wiem ze się odczuwa ból jak pecherzyk pęka bo podrażnia itp. To może Airfix - pokaze Ci mój wykres to mi coś powiesz hm ? Bo ja dopiero od jakiegoś czasu prowadzę obserwacje i ten cykl strasznie mi idzie raz w dół raz w górę niby owulacja ma być dziś - albo jutro ale już zaczęłam wątpić w tym cyklu. Ja dużo o tym czytam ale jednak cały czas się edukuje. W marcu w cyklu podejrzewam ze trafiłam na O + 8h - ale nic nie wyszło z tego. Jak nic nie pójdzie w tym cyklu to chyba pójdę na usg blisko owulacji i mi powie kiedy mniej więcej jest.

Elenaa- a ile robisz testów na dzień i co ile h , ja robie tylko 2 jeden kolo 11-12 a drugi wieczorem. 19-20.

reklama
Miciur-ka Pokaz wykres . Wiesz co ja sie sama zastanawiam bardzo od kiedy zacząć liczyć czy od początku bólu odliczyć te 10-12h czy jak juz ból ustąpi. Bo u mnie ten ból sie nasila, aż w koncu jest nie do wytrzymania i muszę sie położyć....i cichnie za jakieś 2-3godz. Czasem wszystko trwa 8godz, a czasem 12godz. Na razie założyłam ze odliczam od konca tego bólu jakieś 10h i działałam. W ciagu 7lat bo tyle ma moj synek, kilkanaście razy były starania 12h po bólu i mi nic z tego nie wyszło, wiec chyba jednak zle liczę. Teraz zamierzam z 8-9h odliczyć i moze wtedy sie uda.
Znalazłam kiedys na jakimś forum- jak sprawdzić czy to owulacja czy jeszcze..... Jak sie pojawia ten ból u Ciebie to spróbuj szybko , mocno usiąść na krzesło, najlepiej twarde......jesli poczujesz cos lekkiego to jeszcze nie to....a jesli ból bedzie duży to wlasnie trwa owulacja. Sprawdziłam na sobie, działa. Ja w czasie owulacji nie jestem w stanie siedzieć na niczym twardym, podkładam sobie poduszki pod pupę, albo leżę...nie mogę tez sie wysikac, bo boli.
I jeszcze zaobserwowałam podczas robienia testów lh....ze przed owulacja mocz mam mętny, a po owulacji robi sie przejrzysty-nie wiem czy u każdej tak jest, czy akurat u mnie tylko.

Ostatnia edycja:
ja pokaże swój
Link do: Wykres Dni Płodnych i Owulacji Użytkowniczki OvuFriend

w sumie skok był już w 15 dc, ale wtedy testy ujemne. Potem niestety byłam przeziębiona i stan podgorączkowy, który zakłócił wykres.
A gdzie dokładnie odczuwacie ból owulacyjny? mnie coś bolało -jakby rwało na dole po prawej stronie, i promieniowało jakby do pachwiny przez 2 dni, bodajże 16-17dc. Juz bałam sie, ze to wyrostek. Ale po 2 dniach przeszło. Rzadko odczuwam ból owulacyjny i nie wiem czy to on czy nie.

Ostatnia edycja:
Airfix - może liczyć od tego bólu nie do wytrzymania ze to jest wtedy to pęknięcie jak się płyn rozleje to Cię bardzo drazni ze musisz się położyć?- ja mam silny nagły ból i kilka chwil go nie ma. Ale w dniu czuje ból jakbym miała okres dostać a później nagle znów mnie zlapie mocno np pod koniec dnia na kilka chwil i puści. Nie mam tak ze musze leżeć 2 h czy coś .

Ja właśnie tez zauważyłam z moczem wczoraj metny dziś juz nie i zbadałam jeszcze jego ph tak z ciekawości . Z tym krzesłem twardym sprawdzę to :) dziękuję za podpowiedź !

Nie mogę dodać wykresu ale jeśli jesteś na enpr.pl to ja mam konto : Miciurka www.enpr.pl/12263

Może tak zobaczysz jeśli nie to mogę podać temp dzień za dniem , chciałam dodać screenshot ale mi nie wchodzi

Ostatnia edycja:
Miciurka ja robiłam tylko 1 dziennie. W kolejnym cyklu będę robić częściej, ale muszę się spieszyć, bo trzeci cykl pewnie będzie już staraniowy, więc musze poznać keidy jest ta owu :p
W poprzednim cyklu miałam spadek w trakcie owu i już się cieszyłam, że to będzie reguła, a w obecnym raczej nie, także do bani :p

Maggie wspaniałe dzieciaki, córcia taka perełeczka! Dużo ma włosków, już za chwile będziesz kucyki jej robić :)
So happy cieszę się bardzo, że czujesz się dobrze, że jesteś spełnioną mamą. Ja również mogłabym mieć jeszcze więcej dzieci, ale chyba już nie zdecyduję się
Zakręcona jaka niespodzianka :))) GRATULACJE dla was. Jak Igorek się ma?
Magic powodzenia!

Elenaa O której mierzysz temp? Wykres ładny, masz chyba wysoki estradiol chyba ze temp mierzysz bardzo wcześnie :)

Miciur-ka Tak właśnie myślę odliczać od tego bólu nie do wytrzymania z tym ze on potrafi i 2h trwac;) zobaczymy co wyjdzie z tego o ile wyjdzie. Ty też masz wysoki estradiol to tylko świadczy o dobrej płodności . Jeśli dobrze patrzeć to od 11dc masz jeszcze większy wzrost estradiolu co może świadczyć ze właśnie wtedy się dni płodne zaczynają u Ciebie juz:) mam komputer cyklu i on wylapuje wlasnie taki spadek na wykresie temp i wtedy się dni teoretycznie płodne zaczynają według niego.

Airfix mierze o 7 rano. A po czym mozna poznać, że ma się dobry estradiol? po niskich temp? ja chyba nie mam za niskich, bo najnizsza 36,38 :-) nigdy mi nie spada poniżej 36,15..

Elenaa Niskie temp to wysoki estradiol :) ja o 6 mierze i mam tak 36,6-36,77 .

Tynka Dołączam do osób które nie widza światełka w tunelu po odebraniu dzisiejszych swoich badań..... Jest złe, staran nie bedzie, w maju , muszę pobrać tabletki anty od maja bo teraz za późno bo mam juz 6dc. A potem nie wiem....dziura w głowie....na In vitro nas nie stac.

reklama
Airfix głowa do góry! tabletki anty pomogłą i uda sie uregulować hormony! a może potem będą nawet bliźniaczki? a które hormony wyszły Ci źle?

Moja ciocia tak miała, miała tabletki na unormowanie i potem zaszła w ciąże bliźniaczą-dwie dziewczynki, a w domu miała starszego synka.

Do góry