reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elenaa Tak dokładnie zakwasza organizm, ja biorę te z aspartamem bo ponoć aspartam tez na dziewczynkę , plus jeszcze cole bez cofeiny i cukru bo też zakwasza

reklama
Elenaa, Miciurka Ja mam zwykłą Wit C nie lewoskretna (czytałam o niej i chyba to pic na wode-poszukajcie w necie artykułów analizujacych skład chemiczny tych witamin) i u mnie Wit C zamiast obniżać to podnosi ph :) wiec odstawiłam ja.A na in-gender znalazłam ze duże dawki Wit C sprzyjają chłopcom, a stosowana dopochwowo obniża progesteron i może być przyczyną poronien. Lykam żurawinę tylko i zastanawiam się nad baby aspiryn tyle ze mi się siniaki od razu robią więc chyba odpada.
Miciurka Jaką masz tą Wit z aspartamem?

Heyka dziewczyny
tak jak Airfix pisze wit. C lewoskrętna nie zakwasza organizmu, tylko że każda wit. zastosowana w suplementach jest lewoskrętna nie ma innej tylko ta co jest modna to jest w proszku i jest CZDA tzn. czysta do analizy jakość farmaceutyczna - koncerny kupują ją aby dodać do swoich suplementów w połączeniu z innymi dodatkami a ta jest czysta pozbawiona czegokolwiek. Witamina C pomaga też w przyswajaniu wit. B6 i kw. foliowego. Podobno właśnie duże dawki wit. c przyjmowanej doustnie wcale nie działa poronnie, czytałam badania że kobiety które przyjmują duże dawki wit.C lepiej znoszą ciąże i poród a dziecko jest silniejsze - ale to był artykuł z lat 60-tych. Ja przy staraniach odrzuciłam tą w proszku co miałam w domu, dodawałam niewielką ilość do soku.

Magic Tak, duże dawki stosowane doustnie sa ok, nawet pomagaja wlasnie nie ktorym kobietkom, ale duze dawki dopochwowo powodują poronienia :) oj nie zapomnę jak 1000mg wsadzilam :p

Witajcie,
ponad rok temu klikałam z Wami na tym forum. od stycznia 2015 staraliśmy się o drugie dziecko - córeczkę..stosując niektóre z 7 czynników. Udało mi się zajść w ciąże pod koniec roku i wczoraj lekarz potwierdził dziewczynkę. Nie wiem czy to kwestia 7 czynników, czy tak zadecydował Bóg. Cieszymy się bardzo dodam że w rodzinie mojego męża sami chłopcy sam ma 4 braci... pozdrawiam Was serdecznie i życzę Wam zdrowych upragnionych dzieciaczków :)

Ula - może po krotce opowiesz jakie czynniki spelniłas :)
U mnie to było tak nam udało nam się za 7 cyklem.
minerały i hormony ja i mąż mieliśmy sprzyjające - ja suplementowałam takie normy o jakich tu dziewczyny pisały a mąż tylko mg,, dieta hm... tu bywało różnie z natury pijemy dużo mleka i lubimy nabiał i chrbatę miętową, odstęp u nas był dzień przed ow i dzięń po bo dłużej nie przetrwałyby żołnierzyki mojego m., ph miałam 4,0 i zero śluzu (myślę że to zasługa suplementów bo wcześniej przed ich zażywaniem tak nie było)kropelka Sylku po staraniach, jony - mamy lampę solną w sypialni w domu olejki pomarańczowe i lawendowe, ja - bransoletki z różowego kwarcu i emitujące jony ujemne przy synu sprawdził mi się chiński kalendarz więc teraz też brałam go pod uwagę. Obawiałam się tego bliskiego odstępu od owulki zaleca się niby 2 dni ale tak miało być, nie spodziewałam sie że się uda chociaż miałam w sercu cichą nadzieję.

Ula gratulacje super że się udało

Dziewczyny ja wczoraj pół nocy nie przespałam mały tak dokazywał że szok, rozpychał się, kopał nóżkami:-) :) ma coraz mniej miejsca i musi mi to zademonstrować hehehe

Ula gratulacje :-)
Magic pierwszego syna urodziłaś przed terminem czy po?
ciekawe ile jeszcze synek zechce w brzuszku posiedzieć?

Dziewczyny a jakimi paskami badacie PH?

reklama
Ula- a ile przed zaczęłas wszystko stosować ? No i dziękuję za opis i Gratuluję :)

Elena - są te paski merck ale nigdzie ja nie mogę ich znaleźć :/- wszędzie tylko chcą ze można kupić przez stronę jako przedstawiciel medyczny itp

Może ktoś poleci gdzie kupić na allegro nie ma - ja kupiłam ale jakaś chineza się okazała

Do góry