reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Małe liski wrzuć zdjecia dzieciaczków :) Ciekawe jak Małgosia urosła. Dziewczyny na tym nowym babyboom próbowałam kiedyś zdjecie wkleić ale nijak nie umiem . Jak to zrobić

Elisse Ty już na końcówce a jak się czujesz, skurcze dokuczają ?

Maggie zamieść fotki swoich dzieciaczków :) Wejdż na swój profil, utwórz album, dodaj zdjęcia, a potem w polu wiadomości posta wybierz ikonkę z aparatem. Jakby się nie udawało daj znać

reklama
dziękuję Elenaa :) tak, to prawda, to taka nasza wisienka :)

dawno mnie nie było tutaj, na szybko przeczytałam kilka ost stron - czy starasz się o ciąże? czy już może szcześliwa-zaciążona :)?

dziękuję Elenaa :) tak, to prawda, to taka nasza wisienka :)

dawno mnie nie było tutaj, na szybko przeczytałam kilka ost stron - czy starasz się o ciąże? czy już może szcześliwa-zaciążona :)?
Mam prawie rocznego synka, mysle że od lipca będziemy starać się o rodzeństwo - celować będziemy w córeczke, planowaliśmy od maja-czerwca, ale jednak przesuniemy na lipiec nasze starania :-) pewnie 1 cykl zrobimy z odstępem 2-3 dni, a w kolejnym już będę zdesperowana i na nic nie będę patrzeć oby tylko był zdrowy dzidziuś. Niestety jestem w gorącej wodzie kąpana :-)
A u Was jak wygladały starania o córeczkę? odstęp był zachowany?

Elenaa rozumiem Cię bo ja też jestem w gorącej wodzie kąpana :) tak, zachowaliśmy odstęp, wyszło około 2,5 dnia od owu, ale w szczęśliwym cyklu próbowaliśmy też - chyba to było 10 - 10 h po owu. I ciężko mi powiedzieć który plemniczek z którego odstępu zwyciężył ;-) ;)

dziewczyny z forum stosowały czasem idealny odstęp od owulacji - "chłopczykowy" a mają dziewczynki, "na dziewczynkę" a mają chłopca. Tak więc wygląda na to, że nie ma to żadnego znaczenia.

...ale jeśli chciałabym urodzić jeszcze czwarte dziecko i pragnęłabym, żeby to była córcia, to mimo tego starałabym się chyba 3-4 dni przed owu. Nigdy nie wierzyłam w odstęp ale chyba powoli zmieniam zdanie

reklama
Małe liski Ja z utęsknieniem czekam początku maja i początku cyklu staraniowego :) Synek odpukac nie choruje mi już, nie licząc ostatniego zapalenia pluc po roku nie chorowania,ale złożył się też na to atak astmy bo niestety syn nie może przebywać w pomieszczeniach gdzie ktoś pali papierosy,a na to czasem wpływu nie mamy. Jeszcze trochę i może pójdziemy mieszkać do nowego domku,choć zostało najważniejsze jeszcze-piec do CO i kaloryfery .

Do góry