reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Tynka - a jak można wiedzieć to siostra spodziewa się chłopca czy dziewczynki :) ? Bo zastanawia mnie ta teoria ze jak się zachodzi w ciążę karmiąc piersią to bardziej na dziewczynkę ponoć

reklama
Tynka - a jak można wiedzieć to siostra spodziewa się chłopca czy dziewczynki :) ? Bo zastanawia mnie ta teoria ze jak się zachodzi w ciążę karmiąc piersią to bardziej na dziewczynkę ponoć
Micurka ja jestem wpadką moich rodziców przy kp :) aczkolwiek nie wydaje mi się, ze kp ma wpływ na płeć.

Miciur-ka moja teściowa urodziła syna,karmiła piersią i zaszła w ciążę -kolejny syn, karmiła znów piersią i kolejna wpadka- kolejny syn :)

Miciurka siostra teraz syna będzie miała. Moja mama karmiąc mnie piersią zaszła w ciążę i druga córka. A potem trzecia ale już piersią nie karmiła.

Heyka dziewczyny

co do karmienia piersią a płci dziecka to też potwierdzam, moja siostra karmiła jak zaszła w ciąże i też urodził się drugi chłopiec i też uważam że chociażby na wzrost prolaktyny chyba większe prawdopodobieństwo że chłopiec się urodzi, no ale jak same wiemy nie tylko hormony o tym decydują sama się o tym przekonałam:biggrin2:.

Elisse jak będziesz miała czas to napisz jak mała zareagowała na braciszka, pogoda dopisuje więc zapewne niedługo wyruszysz na spacerek;-) ;)

Moje koleżanki co mają dzieci rok po rok, jedna ma 2 synków (wogóle nie kp), a druga ma 2 córki (karmiła do momentu dowiedzenia się o ciąży). Także może teoria mojej mamy się sprawdza, że jak się ma małą różnice wieku między dziećmi, to zregły jest ta sama płeć. Dlatego mama ciąle mi mówi, że u nas będzie drugi synek :-)

Ja mam dwie siostry. Jedna jest młodsza o rok i trzy kierujące a druga o 7 lat. Mojej siostry dzieci są różnej płci różnica rok i 12 miesięcy. Mój mąż ma 8 lat starszego brata. W rodzinie dwie pary rodzeństwa z różnica niecałych dwóch lat. Według mnie to się nie sprawdza. To tylko los.

Dziewczyny tak naprawdę żadna teoria się tak do końca nie sprawdza, czy objawy w ciąży, czy różnica wieku miedzy dziećmi itp. Ja mam 2 siostry czyli jest nas trójka w odstępach średnio co 3 i 3,5 roku, a dieta mojej mamy przed zajściem w ciąże typowo chłopczykowa także tu chyba nie ma reguły albo to kwestia losu albo zbioru szeregu czynników - dziewczyny które planowały chłopca stosując się do zaleceń też rodziły dziewczynki więc do końca nie wiadomo:-) :)

reklama
dziewczyny po co w staraniach o dziewczynke witamina C? zakwasza organizm?
bo teraz jest 'modna' ta lewoskrętna, ale ona nie zakwsza organizmu wg tego co czytam.

Do góry