reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

to masz fajnie ja to się mecze z moja sennoscia w dzień nie mam czasu spac bo inne obowiązki a wieczorem padam jak zdechla mucha :dry:

reklama
Ja na początku miałam straszne upały więc też bywalam zmęczona jak wracałam z pracy to mnie mąż gonił na drzemke. Ale ogólnie super...Tylko teraz kryzys przechodzę bo mam wrażenie że miewam już skurcze i bóle tyle że rzadko znaczy kilka razy dziennie a ruchy młodego są strasznie bolesne.

Anuffi na kiedy masz termin? U mnie jak na razie cisza ze skurczami. Za to gorzej z kręgosłupem.

Milla chyba nigdy nie można nikomu dogodzić. U mnie gin na początku widział dziewczynkę i mąż już miał zawiedzioną minę. Nawet przy pierwszej córce miał.

Magda senność minie. U mnie w obu ciążach na początku trądzik, potem ładna cera.

Magic mi z córka na 3d mówił, że córka ma pępowinę przy głowie i może to nic nie znaczyć.

Aga też mam wizytę 1. To teraz może poznasz kto tam jest :).

Wg @ mam 6 Marzec a z usg na 28 luty więc wstepnie jestem umówiony na 20 lutego bo muszę moec cesarke. Ale na wizycie we wtorek lekarz blagal żebym.lezala bo Dziubasek mocno naciska i szyjke mam skrócona więc leżę ale mam już tak bokesne Skurcze że siedzenie to wogole odpada bo mnie poty z bólu oblewaja. Najgorsze ze gin na tydzień na narty pojechał. Ale DIsiaj sobie załatwiłam nr do tego co Mo usg prenatalne robił. To tata kolegi mojego mlodszwgo syna z klasy. Dla.spokoju sputalam dzisiaj jego żony czy w razie czego mogę Liczyć na pomoc i oczywiście mogę więc jeatem spokojniejsza. Ze względu na młodego chciałabym.jeszcze przetrzymac bo wczoraj zaczęłam 35 tydzien.

Anufifi W którym szpitalu będziesz rodzić?
Czytam właśnie ze na wiosnę ma wejść jakaś nowa opieka okoloporodowa na razie placowki ktore zgłoszą chec uczestnictwa w tym programie,a potem wszystkie placowki w Polsce. Jestem ciekawa co z tego wyjdzie,założenie jest dobre- masz swój wybrany zespół lekarzy i położnych którzy się będą zajmować pacjentka cala ciaze,potem ankietę na ich temat się wypełnia. Samemu się wybiera lekarzy i polozne za darmo- dla mnie wybawienie. Bym miała pewność ze nigdy więcej nie będę musiała patrzeć ma tą polozna z Ujastka.

Hej. Byłam dziś u ginekologa. Nie jest dobrze. Juz wiem dlaczego mam takie bolesne miesiączki i w ogóle cały cykl. Mój prawy jajnik i jego okolica jest zniszczona przez endometrioze. Mam za niski estradiol, bardzo liche endometrium i najprawdopodobniej niski progesteron. Dostalam luteine od 23 dnia cyklu i skierowanie na jeszcze kilka badań. Miedzy innymi progesteron, prolaktyne z obciazeniem, CA125 i CA 19.9. Podejrzewa ze moge miec niedrozne jajowody. Powiedziala ze byc moze konieczna bedzie laparoskopia i usuwanie zrostow. Załamana jestem ale juz wiem na czym stoję i jak działać. Z ginekologa jestem zadowolona. Bardzo fajna konkretna i delikatna kobitka. Mega wywiad ze mną przeprowadziła.

92Tynka92 Normalnie mnie zatkało; tyle starań ,a tu podstepna endometrioza. A pytalas o starania? Jak to wszystko teraz ma wyglądać? Czyli po badaniach być może drożność jajowodow będą sprawdzać. Z jednej strony dobrze ze wiesz co jest, a z drugiej naprawdę można się załamać.

Anufifi to już niecały miesiąc. Odpoczywaj, niech mały jeszcze trochę urośnie :)

Airfix pewnie tak samo będzie respektowane jak prawo do znieczulenia przy porodzie.

Tynka przynajmniej wiesz na czym stoisz i można podjąć jakieś działania. Może nie jest tak źle z tymi jajowodami. Najważniejsze, że na dobrego lekarza trafiłaś.

reklama
Airfix ja też jestem w szoku. Jak mi pokazała na usg jak wygląda mój lewy piękny jajnik a jak wygląda coś co powinno być prawym to miałam ochotę się rozpłakać. Narazie plan jest taki że będziemy działać na hormonach, czyli podbijamy estradiol i progesteron i stymulujemy owu. Powiedziała mi dr że 20 dzień cyklu to za późno na owu bo komórka jest stara i się nie zapłodni. A ja mam późne owulacje i krótkie fazy lutealne. Najgorsze jest to że teraz mam wizytę dopiero 15 marca a ja liczyłam że lutowy cykl już będę stymulowana pełna para.

Do góry