reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Tynka A może powiedz też mężowi ze zdrowe pary zachodzą w ciążę ok 8-12 cykli,więc jeszcze jesteście na początku drogi i ze jego pesymizm wcale Ci nie pomaga. U mnie znów ja uprawiam czarnowidztwo,a maz albo się cieszy z jakiegoś objawu wyssanego z palca, albo mowi-ze kiedyś się uda,że wszystko na raz bym chciała. U mnie ze starań przed owulacja,w owulacje i po niej-nie udawało się,a udało się wtedy kiedy skończyliśmy 6-5 dni przed owulacja bo mąż musiał wyjechać. To był 8 cykl starań.

reklama
Aga no właśnie nie wiem juz sama. Jajniki mnie zaczęły bolec ok.4 dni po owu i tak jest do teraz. Mam takie uczucie jakby ucisku i dziś promieniuje do pachwiny. Do niedzieli się wszystko wyjaśni i to raczej w kierunku okresu niż ciąży.
Airfix ja mu tłumacze ale on zawsze myślał ze to wystarczy jeden seks bez zabezpieczenia i ciąża a tak to niestety nie działa i teraz jest co miesiąc rozczarowany.
I ja tez....daje sobie czas do końca roku i idę szukać pomocy u lekarza.

Tynka mi moj lekarz kazal sie zjawic jak po 6 miesiacach nic sie nie uda ale ja mam malutka torbielke na lewym jajniku teraz w ciazy na ostatnim usg lek powiedzial ze sie zmniejszyla, ciaza pomaga:-)

Ponadto znam przypadki ze przy pierwszej ciazy pary dlugo sie staraly a druga o tak za pierwszym razem tak jak o tym mysli twoj maz:-)widocznie Twoj maz jest z tych bardziej uczuciowych ze tak do tego podchodzi.

Dziewczyny wczoraj moje malenstwo sie tak wiercilo a to takie cudowne uczucie, dzisiaj juz jest spokojniejsze chyba sie po wczorajszym dniu wyszalalo:-)

reklama
Airfix dziś miałam 36,99 więc nie wiem czego się tu spodziewać. Przed okresem powinna spadać a mi raz troszke rośnie raz spada potem znowu rośnie. Szkoda ze nie wiem jakie mam temp. na poczatku cyklu bo zaczelam mierzyć dopiero 2 listopada:-/

Do góry