reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Zaczarowana to stanowczo za wczesnie. Dzien dwa to moze. Teraz moze ci wyjsc lekko podwyzszone hcg i bedziesz sie schizowac. Teraz wynik bedzie nie miarodajny.

reklama
Hej dziewczyny!:) Czy ktoras z was jest oblatna w temacie metody Jonasa? Bo ja probuje ja rozgryzc od dobrego roku i nie wiem czy dobrze to wszystko rozumiem:/

Dziewczyny nie byłam na badaniu,pewnie pójde w poniedziałek albo poczekam już do środy bo w tedy mam dostać okres...aa jestem po owulacji 9 dzien wiec dlatego sie czaiłam ;/ aaa tak chcialam wiedziec bo mąż wyjeżdza za granice ....:(

Dziewczyny nie byłam na badaniu,pewnie pójde w poniedziałek albo poczekam już do środy bo w tedy mam dostać okres...aa jestem po owulacji 9 dzien wiec dlatego sie czaiłam ;/ aaa tak chcialam wiedziec bo mąż wyjeżdza za granice ....:(

Mi akurat 9dpo wyszedł test pozytywny, beta wynosiła 24...ale w ciąży z synkiem też szybciutko wyszło

Zaczarowana jesli bylo juz zagniezdzenie to beta wyjdzie a jesli nie to beta moze być falszywie ujemna u mnie zagniezdzenie w ciazy z Maja bylo w 9dpo a teraz w 10dpo wiec u mnie beta zrobiona w 9dpo by nie wyszla, wszystko zalezy kiedy dochodzi do zagniezdzenia :) niby przedzial czasowy to między 4 a 12 dniem po owulacji, statystycznie najczesciej w 9dpo wiec hak cos wstrzymaj sie do poniedzialku lub jesli jestes cierpliwa to do terminu @ kciuki trzymam za pomyslnosc &&&&
Migduch fajnie Cie zobaczyc znowu :) co Cie interesuje odnosnie Jonasa?
Jak tam u Was babeczki?

Nic juz nie zmienisz.
Moge ci tylko napisac ze ja zawsze od 7 dnfl robilam testy . W zwiazku z miesniakiem ktorego mialam przeszlam wiele ciaz biochemicznych ktore seo nie zagniezdzalu ale testy o bety wychodzily od 8 dnia beta a w 9 i 10 jiz cienie cieni. Wiec do poniedzialku jak chcesz mozesz robic testy ale w razie jednej nie zalamuj sie tylko czekaj spokojnie.

Maran kochana ty zawsze wszystko wiesz;))) Ostatnio metoda Jonasa pokrywa mi sie z dniami plodnymi i wszystko byloby super, gdyby tez owu sie pokrywaly...a wychodzi tak ze owu bio mam np 3-4 wrzesnia (tak bylo teraz, nie wiem kiedy dokladnie ale z wyliczen powinna byc 4 a 3 strasznie zwijalam sie z bolu przez prawy jajnik) a owu ksiezycowa miala byc o 8:43 rano 2 wrzesnia. Czyli...nie pokryly sie, bylo blisko ale jednak kazda sobie. No i co w takiej sytuacji mam myslec? W sensie co Jonas na to? Musi to sie dokladnie pokryc czy wystarczy ze ksiezycowa jest tez w dni plodne i to wystarcza? Juz zglupialam i nie wiem jak to ma dzialac:/

reklama
Migduch w tej jego metodzie byly zwykle 2 dni przed owu i jeden dzien po owu podawany jako plodne :) ja bym sie jakos specjalnie Jonasem nie sugerowala w moim przypadku meski znak nie skutkowal poczeciem sie chlopca ani z Maja ani w tej ciazy... ;) dla mnie to troche jak wrozba, kalendarz chinski itp. :) powodzenia i spelnienia marzen &&&&

Do góry