reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik jeśli chodzi o pokoik to malutka będzie spała z nami na początku, przymierzam się do kupienia małej kołyski, ale my mamy dwa pokoje więc miejsca nie za dużo. Potem przeniesię się do pokoju synka i tam wstawimy łóżeczko itd. Na razie mamy zakupiony wózek i ciuszki, mi zostały do zakupienia rzeczy do szpitala i kołyska, dużo mam po synku, potem będę dokupować jak będzie rosła. Twoja Oliwka rośnie jak na drożdzach bo ja pamiętam jak się urodziła to już sie taka duża dziewczynka wydawała

Panna Myszka
jak mdłości lepiej ? Mi bardzo jabłka pomagały

reklama

Panna Myszka
jak mdłości lepiej ? Mi bardzo jabłka pomagały

Jako że przyswajam tylko nieliczną grupę produktów (buraki pod każdą postacią oraz płatki corn flakes z tylko i wyłącznie ciepłym mlekiem) nie odpowiem na to pytanie - jabłko zwracam szybciej niż niejedna fontanna :-)

Pytanie: Czy była na forum dziewczyna, która stosowała Sylk i poczęła chłopca?
Dzisiaj widziałam się z moją przyjaciółką - jedyną osobą która wie o ciąży poza mężem i powiedziała mi że ewidentnie chłopak będzie.....??!!

Panna Myszka był ktoś kto stosował sylk ale dawno temu nie pamiętam nicku tej dziewczyny miała chłopca. Nie myśl na razie o płci poczekaj do prenatalnego na spokojnie

Panna Myszka był ktoś kto stosował sylk ale dawno temu nie pamiętam nicku tej dziewczyny miała chłopca. Nie myśl na razie o płci poczekaj do prenatalnego na spokojnie

Maggie co do płci to ja total luz, ale zdziwiła mnie koleżanka bo nawet mnie jeszcze nie zobaczyła a już wypaliła że na bank chłopak będzie.
Zazdroszczę Ci że już 31 tydzień u Ciebie....ile bym dała żeby już u mnie tyle było...bardzo się boję, a ten czas się wlecze niemiłosiernie...

Panna Myszka najdluzej sie wlecze do 12tc i pozniej przed samym porodem jak sie wyczekuje a tak to szybko zlatuje, mi od marca do teraz to tak poleciało, ze w szoku jestem...

Marantha ma racje do 12 leci bardzo powoli i przed porodem masakra :) a reszta tak szybko Eh tak mi dobrze było z brzuszkiem , brakuje mi go . Jak patrzę na zdjecia to czuje motylki e brzuchu szok :)

Pisałyście o wróżeniu z obrączki . Pierwsze wróżenie w życiu - nic nie wyszło , aż się bałam , że nie będę mieć dzieci a tu bach bliźnięta
Drugie wróżenie masa dzieci :)
Dziewczynki i chłopcy
I przez 3 lata nic tylko poronienia .
W trakcie ciąży wróżyła mi dziewczyna i wywróżyła , że dziewczynka .
Maggie ja tez mam tylko 2 pokoje i mała jest z nami w takiej kołysce mega wygodne bo nie musze wstawać w nocy :) a intak nie musze ale rano za to jeszcze moge spokojnie poleżeć ;)
Zobacz załącznik 700595

Panna Myszka to prawda do 12 tygodnia się wlecze a zwłaszcza przy dolegliwosciach a potem Ci przeleci i faktycznie końcowka długa bo już sie chce urodzić. Zobaczysz jak Ci to zleci :-) niedługo będziemy nuba oglądać ;-)
A co do koleżanki to nie wiem po czym wnioskuje o płci ;-)

Matik temu ja właśnie także o kołysce myślę póki co, żeby była z nami potem mam juz łóżeczko większe, śliczna ta Twoja Oliwka

Panna Myszka jeszcze trochę i w końcu przejdzie trymestr a o wymiotach zapomnisz.

Magic, Tynka, Ania, Airfix i reszta dziewczyn życzę Wam szybkich i owocnych starań.

Maran, Maggie oby poród był szybki a maleństwa dawały Wam wiele radości.

Dziewczyny ja tu już raczej nie będę pasować, bo w tym momencie płeć dla mnie przestała mieć jakiekolwiek znaczenie. Nie wiem, czy w ogóle mogę mówić o staraniach. Mówi się, że nadzieja umiera ostatnia. Moja wynosi niecały 1 % na posiadanie dziecka. Wiem, że mam się cieszyć córeczką, bo niektórzy nawet takiego cudu nie dotrwali.

Jak któraś z dziewczyn chce dalej prowadzić listę, to może ją przejąć. Ja nie czuję się na siłach tego prowadzić. Teraz pozostaje mi tylko liczyć na cud.

Powodzenia dla Was

Chłopca dużo łatwiej zaplanować, ja mam synka właśnie celowanego, potrzebne są regularne cykle i w dzień owulacji cyk!:-) dziewczynke z 3 dni przed owulacją trzeba :-)

reklama
Elisse wiekszosc z nas planuje poprostu kolejne dzieciatko plec schodzi na drugi plan. Prosze Cie nie odlaczaj sie od nas zawsze razem jest razniej, cuda takze sie zdarzaja. Zapewne wizyta u lek Cie podlamala wierz mi ze potrafia zdolowac nawet kiedy do konca nie maja racji. Znam przypadek babeczki ktora w wieku 45 lat urodzila pomimo ze lek w Polsce i USA twierdzili ze jest bezplodna na 100%, przez to dopiero o ciazy dowiedziala sie w 4mc. Takze wszystko jest mozliwe glowa i piers do gory. Kazda z nas bedzie dla siebie wsparciem:-)

Do góry