reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Magic87 a daleko jeszcze do @?

Tynka Następny miesiąc będzie nasz. Mi też się nie udało raczej. Ja w sobotę idę na wesele i akurat mam wtedy dostać paskudę, więc chyba zrobię dla pewności test, by móc się pobawić bez wyrzutów.

Airfix dużo się problemów zdrowotnych u Ciebie skumulowało. Nie dość, że Hashimoto to jeszcze z immunologią masz problemy. Ja na razie poczekam do tej wizyty w szpitalu. Liczę, że to może jednak ta prolaktyna jest przeszkodą. Ja teraz w żadną ciążę nie zachodzę, zobaczę. Staram się nie nakręcać. Dzięki Duphastonowi możesz poczuć się jak w ciąży :D Ja zaczęłam brać w drugiej fazie cyklu B-complex i też miałam mdłości. Już niedługo starania :D

maggie jak ten czas szybko leci. Już za kilka miesięcy przywitasz swoją księżniczkę :)

ajlul jak on dostojnie teraz wygląda :D kiedyś też będę mieć rag-dolla. Jaki on jest z charakteru? Rzeczywiście połączenia psa z kotem? Dobrze, że synek miał operacje, bo teraz nie będzie mu to aż tak przeszkadzać.

daria0607 każde dziecko musi się przyzwyczaić do żłobka. Pewnie znaleźli wymówkę, skoro za dużo dzieci było.

Matik moja córeczka jest drobnej budowy :) Fajnie masz, że mała Ci tak śpi. Ja bym tyle na tym etapie bez karmienia nie wytrzymała ;) Pewnie cycki by mi rozsadziło :D.

aniag21 dużego synka miałaś :)

PannaMyszka a u mnie w laboratorium wyniki bety są dopiero dnia następnego. Za to test ciążowy za kilka minut już jest.

reklama
No nie rozsadza mi na szczęście , czuje że jest juz czas karmienia ok 7/8 i je ok 8.30 w okresie wakacji bo tak to jadła o 7 bo wszyscy wstawali :)

Maggi a pokoik gotowy , Wozek masz? Pokaz :)

Tu lepiej widac jak zdjecia oszukują ;)
ImageUploadedByForum BabyBoom1436862532.721196.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1436862532.721196.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1436862532.721196.jpg
    37,2 KB · Wyświetleń: 58
Ostatnia edycja:
ania to Twój synek tez do maluszków nie należał
Zaczynam, zaczynam:tak: - dietę i suplementy stosuje już bardzo długo tylko w każdym cyklu jest coś......ja bardzo wątpię aby mi się udało:-(

elisse kotek jest cudowny - mój młodszy synek nie daje mu żyć - co sobie o nim przypomni to przytula go mocno do siebie a kotek nic - czeka spokojnie a potem powolutku odchodzi sobie. Za mną chodzi trop w trop i naprawdę jest do rany przyłóż. Mój M zdecydowany przeciwnik kotów tak się w nim zakochał że rozgląda się już za drugim:-)

Tynka to prawda - trochę się nacierpieliśmy razem, ale myślę że najgorsze już za nami. Wiesz ja ważyłam 2600kg mój M 3700kg mój pierwszy synek 3750kg a drugi ....5100kg więc chyba nie wiązałabym wagi rodziców z wagą dziecka aż tak bardzo choć może trochę prawdy w tym też jest

PannaMyszka odpisz mi na PW proszę:tak:

macy może to faktycznie od tych upałów nie lubi wózka

miłego dnia życzę

92Tynka Pamietaj o zasadzie, póki nie ma @ to jest nadzieja :) Ja cień cienia na teście zobaczyłam dopiero dzień przed spodziewaną @ :) A z synkiem w 8tyg dopiero dwie kreski zobaczyłam tłuste :)

Magic_87 U moich znajomych mąż wiedział że żona jest w ciąży, wcześniej niż Ona w ogóle podejrzewała że coś może być ;) także oby maż miał nosa i tym razem

PannaMyszka to że test nie wychodzi to jest słaba przenikalnośc HCG do moczu i dotyczy małej grupy kobiet-jakoś to się tak nazywa- ja chyba to mam, bo tak jak piszę do 8 tyg to jakieś baldziochy mi wychodziły, a dwie ciemne kreski dopiero w 8tyg ciazy zobaczyłam.
PannaMyszka To masz jakies super laboratorium że po 6h masz już wynik...u nas w szpitalu jesli np. w poniedzialek pobiore krew, to na srode bedzie....a jak we wtorek..to na piatek dopiero:/ a w centrum medycznym prawie tak samo....pobieraja pn.sr.pt tylko..wiec wyniki co dwa dni..:/ Umrzeć można z niepewności.

Matik Duża jest;) W dalszym ciągu jest duża :D Ja wiem że właśnie dzieci na zdjęciach takie większe wychodzą...bo kolezanka mi pokazywała córci zdjecia po urodzeniu- to taka duża się wydawała, a jak poszłam to mówie- Boże, jaka kruszyna :) Martuś najwieżniejsze że zdrowiutka dziewczynka :)

elisse Fajnie stwierdzenie i jakże trafne :D Dzieki Duphastonowi można poczuć się jak w ciąży :D Ja jak brała go we wrzesniu to mowie do lekarza- Dej mi Pan co innego, bo mam po tym wiecej objawów ciążowych niż w ciąży :p Już nie moge sie doczekać starań, wreszcie....tyle czekania..Badź dobrej mysli że w szpitalu szybko znajdą przyczynę :)

Ja tez jestem ciekawa co u male liski, lily78 , any87, Dorci, Elmo, Vivienki , ewelin,

Matik jest duza :) oczka takie wesole jakby stsrsza byla, ale pozniej przystopuje z tym rosnieciem :) tak do roczku bedzie pewnie wieksza a pozniej zacznie chodzic i juz nie bedzie takiej roznicy :) u mnie Ala tez na samym poczatku przesypiaka noce a cycki twarde mialam wowczas jak kamienie, probowalam ja nie raz karmic na spiocha by mi ulzylo, ale buzie zaciskala i nie chciala jesc, pozniej juz sie to unormowalo to zeby zaczely wychodzic i skonczyly sie przespane noce a miala 3 miesiace jak pierwsze jedyneczki wyszly :)
Milego dnia wszystkim :)

Elisse, Airfix u mnie jezeli test wychodzi neg to tak jest, z synkiem pozytyw mi wyszedl juz 3 dni przed @ dosc widoczna kreska takze nie mam co do tego watpliwosci, a moj m ma ze mnie ubaw ze tak do tego wszystkiego podchodze:-). W cz lub pt powinnam dostac @ czuje ja juz duzymi krokami.

Hej dziewczyny:-) dzięki zatrzymanie kciukow ale ja naprawdę czuje ewidentnie ze dostane okresu i nie wiem czemu miałam takie przeświadczenie juz kilka dni po owu. Ten cykl będzie mój:-) byłam u swojego gina. Pogadalam troszkę i mi lepiej. Powiedział ze jeśli w ciągu pol roku się nam nie uda to zacznie delikatna diagnostykę żeby nie tracić zbyt duzo czasu.

Magic mój maz tez za mnie do wczoraj chodzić i gadal ,, a może jesteśmy w ciąży, a skąd wiesz ze nie" ha ha no bardziej przeżywa jak ja:-) i o dziwu znowu stwierdził ze on będzie wszystko lykal co mu tylko dam. Nie spodziewalam się ze się tak na nasza ciążę nakreci. Kochany jest naprawdę.

Matik na tych zdjęciach faktycznie inaczej wygląda ale i tak jak dziewczyny mówią i tak jest spora! Rośnie panna jak na drożdżach:-)

reklama
Ja mam problem z interpretacją moich zachcianek.....jadłabym buraki w każdej postaci, a najbardziej w postaci barszczyku czerwonego ale takiego delikatnie na słodko.....mniam! Poza tym nic mi nie wchodzi, byłam wczoraj u dietetyka i ułożyła mi dietę do końca ciąży już...

Magic, Tynka &&&&& jednak trzymam kciuki :tak:

Do góry