reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Cześć dziewczyny:)
Chciałabym dołączyć do waszego grona. Już od 2 miesięcy śledzę wasze forum, w sierpniu zaczynamy z mężem starania o ukochanego dzidziusia, marzy nam się dziewczynka ( zwłaszcza M) , będę wdzięczna za wszystkie porady.
Pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe mamusie:-)

PannaMyszka Ile dni przed owulacja się starałaś?i czym się zakwaszałaś?

2,5 dnia przed owu, w dniu owu też było <3 ale z zabezpieczeniem, miałam represha ale nie użyłam bo ph było 4,0. Przed staraniami sylk trochę dużo i do końca, i po staraniach też dałam sylk. Przed <3 ciepła kąpiel.

Airfix według Twoich wytycznych na chłopca to wstrzelilam się idealnie:-) problem w tym ze czuje się jak zwykle przed okresem. Testu nie robilam bo chyba za wcześnie. Zrobię w niedziele i dam Wam znać na pewno.
Suzi witamy i zapraszamy:-) ja Ci dużo nie pomoge bo staram się o syna ale dziewczyny tu są istną kopalnia wiedzy i na pewno się nią podziela, mnie duuuzo pomogły czy podzialalo to się okaże.

Suzi90 Witaj [emoji3] skoro od dwóch miesięcy zaglądasz do nas to pewnie juz sporo wiesz , pewnie 7 czynników juz czytałaś, skoro zamierzasz sie starać od sierpnia o córcię to pewnie bierzesz juz suplementy i stosujesz dietę [emoji2] jak cos to pytaj i trzymamy kciuki

Suzi witamy i zapraszamy:-) ja Ci dużo nie pomoge bo staram się o syna ale dziewczyny tu są istną kopalnia wiedzy i na pewno się nią podziela, mnie duuuzo pomogły czy podzialalo to się okaże.

Powodzenia w staraniach:-) Ja już się nie mogę doczekać, aż zaczniemy. Wszędzie wyczytać można żeby się nie nakręcać, bo to może utrudniać zajście w ciążę, ale czy przy planowaniu jest to w ogóle możliwe.
Wiem , że dziewczyny mają sporą wiedzę i liczę, że się nią będą dzielić (chociaż wiem, że już to było pisane,ale ciężko wszystko odszukać wśród tylu postów)

Heyka dziewczyny ja po wczorajszym dniu padam bylam na wyjezdzie sluzbowym, wieczorem dopiero wrocilam. Dzisiaj mozna troche odetchnac.
Tynka u mnie objawy PMS nasilily sie piersi sie znacznie powiekszyly ale na szczescie nie bola:-)
Suzi witaj, powodzenia w staraniach

Airfix jeśli intensywne kłucie jajnika to jest owulacja to teraz mam 24 godziny od piku LH. Wcześniej miałam 36.A ja myślałam, że musi byćtylko jeden strzał :D Tak sprawa jest ułatwiona. Ja już 2 razy byłam w ciąży i problemów z zajściem na pewno nie miałam. Nawet stres w niczym nie przeszkadza. Niestety za bardzo myśleć też nie można. Mam nadzieję, że samej owulacji nie spędzę w szpitalu.

maran-atha
zimno tam jest jak na lato :) Zaczynasz już kompletowanie wyprawki?

Suzi90 powodzenia w staraniach :) dopisać Ciebie do naszej listy?

Panna Myszka ciekawe, czy się udało utrafić płeć :)

92Tynka kto wie, może jednak się uda? Ja przy ciąży bardziej sięczułam jak na okres niż podczas innych cykli.

Magic87 już niedługo się okaże, co z tego wyszło.

Ach. Jak ja bym chciała zobaczyć te dwie kreseczki na teście ciążowym. Wiem, że niby powinnam się cieszyć bo jeden skarb już mam. Tylko zawsze marzyła mi się zawsze chociaż dwójka maluchów. Co miesiąc, to niepowodzenie :/ Ech. Mam nadzieję, że znajdą, gdzie tkwi problem i szybko doczekam się upragnionego brzuszka. Nigdy nie podejrzewałam, że będę mieć takie problemy.

STARACZKI 2015

Starających się: 3
Oczekujących na starania: 2

W ciąży: 2

92Tynka starania od lipca (1 cykl starań)
Elisse ok. 18 lipca (7 cykl starań)
Magic_87 @ ok. 23 lipca (1 cykl starań)

W OCZEKIWANIU NA STARANIA

LIPIEC

misia88 starania od ok 15 lipca (1cykl starań)
Airfix

W CIĄŻY

Maran-atha starania o chłopca termin 05.10.2015r.
Panna Myszka (1 cykl starań)

Suzi witaj :-) Życze powodzenia w staraniach i trzymam kciuki :tak:
Tynka,Magic trzymam kciuki zeby jednak @ sie nie pojawila przez najbliższe 9 miesiecy :-)
U mnie wkoncu pojawila sie @.Jeszcze nigdy jej tak nie wypatrywałam jak teraz :-D

reklama
Elisse zobaczysz jak po kolei kazda z nas zobaczy te dwie upragnione kreseczki, jeszcze w tym miesiacu. Koniec kropka! Juz sie nie moge doczekac koncowki lipca:-)
Tynka mi sie zdaje ze u Ciebie moglo zaskoczyc w koncu zadzialalas w odpowiednim czasie;-)Takze wszystko jest mozliwe mocno zaciskam &&&& i w niedziele tescik ja moze z czystej ciekawosci tez sobie zrobie tescik hehs, ale na kompletnym luzie

Ostatnia edycja:
Do góry