reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

STARACZKI 2015

Starających się: 1
Oczekujących na starania: 5

W ciąży:1

CZERWIEC

Panna Myszka @ 28.06 (1cykl starań)

W OCZEKIWANIU NA STARANIA

LIPIEC

92Tynka starania od lipca (1 cykl starań)
misia88 starania od ok 15 lipca (1cykl starań)
Elisse ok. 16 lipca (7 cykl starań)
Marzycielka 86 18 lipiec (1 cykl starań)
Magic_87 @ ok. 23 lipca (1 cykl starań)

W CIĄŻY

Maran-atha starania o chłopca termin 05.10.2015r.

Magic87 wiadomo, że to planowanie żadnej gwarancji nie daje i mimo wszystko jeśli spodziewałabym się drugiej dziewczynki też byłabym szczęśliwa. Ja też pewnie okres dostanę 18 lipca, więc zacznę z Wami starania.

Asioch gratuluję! Super. Najważniejsze, że Twoje przygotowania pomogły :)

Airfix wierzę, że masz to opanowane do perfekcji. Tylko trzeba uważać, by nie przedobrzyć, bo jednak wtedy żołnierzyki nie zwyciężą ;)

Panna Myszka trzeba uważać z tym zakwaszaniem :) podobno łatwo przedobrzyć. Z tą betą jednak musisz trochę poczekać. Też mnie korciło, by szybko sprawdzać. Teraz wcale nie mam takiego zamiaru, bo negatywny test to przykrość dla mnie.

Maran-atha ja myślałam, że ph to jeden z ważniejszych czynników a tu proszę. Musiał być z tytanu ten plemnik ;) Miałaś jakieś skutki uboczne przy tych suplementach? Wydaje mi się, że po L-argininie czuję się dużo gorzej. Jestem roztrzęsiona i nie mogę się skupić na niczym. Zastanawiam się czy zamiast niego nie brać w pierwszej fazie tribulus terrestris.

Marzycielka86 mam nadzieję, że wszystkie doczekamy się upragnionych maleństw.

so-happy masz rację. Z drugiej strony przynajmniej wiesz, że zrobiłaś wszystko, co możliwe.

Ania_g21 może uda się przyspieszyć @. Super, że mąż się zgodził :)

maggie2005 to już malutki mały człowiek :D Ładnie rośnie malutka. Jak idą przygotowania do spotkania z małą księżniczką? Jak się czujesz?

Concinella wcale na chłopczykowej diecie też nie jest super. Trzeba ciągle tego odstępu pilnować, a suplementów jest tyle, że głowa boli. Potem chcesz, a nie możesz ;)

reklama
Elisse mi po l argininie ciagle wychodzila opryszczka wargowa, no i bylam nerwowa bardziej chyba jeszcze...Tribulus terrestris tez bralysmy swego czasu, ale piranha nie polecala bo on tez podnosi w jakims stopniu estrogeny i wowczas testosteron juz tak nie przyrasta. Jak chcesz mozez pic rozpuszczona zelatyne np z sokiem ananasowym, babki na ingender polecaly na podniesienie testosteronu. A Ty badalas hormony? Wiesz jakie sa wyjsciowe? U mnie testosteron jeszcze przed suplementami byl wvgornej granicy normy za to estriadol byl dosc niski...

Elisse ja bardzo mocno wierze ze sie nam Wszystkim uda i po tych wszystkich trudnosciach zaswieci w koncu i dla nas słoneczko :-)

Magic cos mi sie zdaje ze ten lipiec bedzie bardzo ciekawy dla nas wszystkich a moze i szczesliwy... :-) Choc mnie korci sprobowac jeszcze w czerwcu :tak:
Tylko boje sie troche tego czerwca ze wzgledu na to ze bralam Pimafucin i nie wiem czy nie lepiej poczekac do lipca ze staraniami...

Airfix a ja myslalam ze ja jestem tylko taka "inna":-D Maz czasem zartuje ze jest mi tylko na to potrzebny zeby cos zmajstrowac-bo tylko wtedy tego chce :-D
A ja zostałam poproszona o zostanie matka chrzestna dla corci mojej przyjaciołki :-D

Ania_g_21 A próbowałaś już o+12? Bo u mnie z tego nic nie wychodzi, chciałam spróbować o+8. Ale jednak obrałam taktykę starań przed owulacja, i po owulacji tak 10h , o ile owulacje wyłapie bo w tym roku coś bólu owulacyjnego nie czuje

Airfix nie próbowałam jeszcze bo m zgodził się na dziecko kilka dni temu, a jest za granicą. Gdyby udało mi się przesunąć @ to może i owu byłaby wcześniej to może by się udało. Tylko m mówi ze on w nic nie będzie celować.

maran-atha mnie normalnie nosi po tej argininie teraz. Muszę ją brać rano, bo inaczej spać nie mogę :) Soku ananasowego nie cierpię :D Zresztą ananasów też :/ niedobrze mi po nich. Moje hormony z marca: 4dc: TSH 1,05 mIU/ml, LH 6,09 mIU/ml (norma 2,4-12,6). FSH 7,21 (norma 3,5 - 12,5), Estradiol 68 pg/ml (norma 12-166), Testostron 0,33 ng/ml (norma 0,08-0,5), prolaktyna 14,89 ng/ml (norma 4,79-23,3) i progesteron tydzień po owulacji 24,85 ng/ml (norma 1,7 - 27). Nie wiem, czy to są dobre wyniki przy staraniach na chłopca.

Marzycielka86 ja będę szczęśliwa jeśli w ogóle coś mi się uda, ponieważ jak na razie wygląda to nieciekawie. Mnie też trochę korci, by w czerwcu też próbować.

Concinella zawsze po staraniach można poszaleć ;)

Co sądzicie o braniu castagnusa? Zastanawiam się, czy nie brać na owulację.

reklama
Elisse Ja Castagnus biorę, ale przy staraniach o dziewczynkę - podobno sprzyja córkom i ze zakwasza. Czy zakwasza faktycznie to nie wiem, ale u mnie na pewno obniżył estradiol a podniósł progesteron
[emoji4]

Do góry