reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

PannaMyszka Ile jestes po owulacji? 2-3 dni po owulacji Luteine się bierze - tak optymalnie.Nie bój sie takich leków jak Luteina czy Duphaston ;) Jak sa potrzebne lepiej je brać, bo jesli okazałoby się że jestes w ciąży, a progesteron niski to ciaza sie nie utrzyma. Ja brałam i jedno i drugie, wczesniej mi luteina bardziej pasowała, teraz duphaston z uwagi że nie musze ssać tego , tylko łykne malą tabletke i spokój :)

92Tynka92 Oj to Ty nie pierwsza jesteś z tym nastawieniem ;) Starania o ciąże to taki czas kiedy doszukujemy się najmniejszych objawów które by mogłby ją zwiastować, więc to normalne :) Trzymam kciuki zeby sie udało &&&&

Magic A co, nie wierzysz?? :-D Ja mówie- zajdziemy wszystkie w lipcu i już

reklama
PannaMyszka Ile jestes po owulacji? 2-3 dni po owulacji Luteine się bierze - tak optymalnie.Nie bój sie takich leków jak Luteina czy Duphaston ;) Jak sa potrzebne lepiej je brać, bo jesli okazałoby się że jestes w ciąży, a progesteron niski to ciaza sie nie utrzyma. Ja brałam i jedno i drugie, wczesniej mi luteina bardziej pasowała, teraz duphaston z uwagi że nie musze ssać tego , tylko łykne malą tabletke i spokój :)

Jestem 4-ty dzień po owulacji, i czuję jakieś dziwne skurcze macicy...

Magic87 23 lipca 1 cykl dziewczynka?

Pierwszy cykl starań, przewidywany termin @ 28.06 - celujemy w dziewczynkę :D

Airfix to teraz w takim razie w lipcu do boju :D Tylko nie zakwaszaj się za bardzo ;) Skoro tylko kilka miesięcy w roku zostaje, to masz jeszcze mniejszą szansę, ale Cię rozumiem.

Czekająca gratuluję!!

Magic87 też bym chciała by nam się udało.

PannaMyszka ja bym brała luteinę, skoro kazano. Ja teraz duphaston biorę.

92Tynka nie ma co się za bardzo nakręcać. Już to przechodziłam, potem będzie Ci przykro, jeśli się nie uda. Mam nadzieję, że każdej z nas szybko się uda :).

Piszcie mi proszę o jaką płeć się staracie, wszystkich nie pamiętam.

STARACZKI 2015

Starających się: 1
Oczekujących na starania: 3

W ciąży:1

CZERWIEC

Panna Myszka @ 28.06 (1cykl starań)

W OCZEKIWANIU NA STARANIA

misia88 starania od ok 15 lipca (1cykl starań)
Elisse ok. 16 lipca (7 cykl starań)
Magic_87 @ ok. 23 lipca (1 cykl starań)

W CIĄŻY

Maran-atha starania o chłopca termin 05.10.2015r.

Ja starania o chłopca zaczynam od lipca to mój pierwszy cykl będzie a kiedy dokładnie nie wiem bo wciąż czekam na miesiaczke.

Czekajaca gratulacje, a wczesniej lekarz sigerowal dziewczynke?

Dziękuję. Tak w pierwszym usg genetycznym i to 3d/4D lekarz na 70% obstawiał dziewczynkę z resztą nub też mi się wydawał dziewczynkowy a tu szok przy usg genetycznym 2 trymestru wyszła piękna "fujarka" i moszna :)))) wstawię zdjęcie :))))))))))

Coś mi to do góry nogami wychodzi cały czas :)
Czyli jednak usg genetyczne i to najnowszej generacji też się czasem myli :))))))

Ostatnia edycja:
Czekajaca to teraz nic innego nie pozostalo jak kupowac wyprawke dla upragnionego synusia. Jeszcze raz gratulacje i spokojnej reszty ciazy. Imie dla synka masz juz wybrane.
Elisse tak marzy mi sie coreczka juz nie mowie planuje bo zaplanowac na 100% sie nie da, dlatego poprostu marze i licze ze od zycia otrzymam ten cudowny prezent. Juz nie moge sie doczekac.
Airfix wieze ze poprostu musi nam sie udac!!!!

Ostatnia edycja:
Katrina, bardzo mi przykro :-( Tulę do serca <3

Airfix, nie sugeruj się absolutnie tym co teraz napiszę, ale postąpiłabym identycznie, tak jak Ty i trzymam kciuki :-)

Czekająca, gratulacje!

A my, moje Kochane, jesteśmy świeżo po USG genetycznym. Dzidzia zdrowa od stóp do głów :-)

Lekarz powiedział, że nie ma najmniejszych wątpliwości co do płci i jest ...DZIEWCZYNKA !!!!!!! Z każdej perspektywy :-)
Potwierdzał kilka razy. Ale się cieszę :-D

Ostatnia edycja:
asioch Ale cudne wieści !! :-) Dziękuje za kciuki :* Wiem że nasza psychika i nastawienie może zdziałać cuda, więc liczę na to :) Będzie dobrze i nie ma inne opcji u mnie :)

elisse Zakwaszanie mam opanowane chyba już do perfekcji, wiem ile można użyć żeby się udało :) Mam niskie Ph więc przed staraniami nie muszę sie zakwaszać, a po staraniach tylko troszkę dam , co by za bardzo Ph nie spadło poniżej 4.0-4.5. Zastanawiam sie nad zadziałaniem w dniu pozytywnego testu owulacyjnego , tj. 12-24 h przed owulacją, ale juz z mocniejszym zakwaszeniem.

reklama
asioch gratulacje ogromne!!! Podeślij troszkę fluidków dziewczynkowch, bo ja chętna wyłapać!!!!

Airfix no ja chyba właśnie przesadziłam z zakwaszaniem, tzn. PH miałam ładne 4,0 więc represh został w szufladzie, tylko bezpośrednio przed staraniami wprowadzałam Sylk, i obawiam się że za dużo go dałam :( ciężko odmierzyć chcianą ilość, ale powiem szczerze że nie wiem ile z tego we mnie zostało, bo mój TŻ tak się skupiał żebym nie miała O że trwało to całą wieczność....

Do góry