reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Oczywiście ja nie miałam nic złego pisząc o róznicy wieku ...przeciwnie ...wiesz z wiekiem pewnie zdarza sie ze trudniej zaciazyc choc to nie reguła ....chodziło mi raczej o to ze ma sie wiecej czasu przed sobą ...ja pierwsze dziecko uroddziłam mając 24 lata drugie 29 , teraz chciałabym przed 32 bo musze wreszcie zająć sie tez praca , a właściwie chce ....:-):-):-)

Nie jestem zadnym ekspertem w sprawie planowania płci a raczej obserwatorem róznych przypadków no i sama jestem złozonym przypadkiem , bo po długosci cykli i tych podstawowych wiadomosciach któe same mozemy zaobserwowac powinnam dawno byc w ciazy a jednak okazało sie to nie byc takie proste wiec czasem trzeba sie troche bardziej wgłebic no i miec tą .....CIERPLIWOŚĆ

reklama
Anufifi ależ ja nie wyczułam żadnej złej intencji dotyczącej różnicy wieku! :-) Heh z tym moim wiekiem to mam jeszcze pewnie parę latek na staranka, ale chciałabym żeby już się udało :tak: Mój Mężyk też do 30stki chciał zawsze zostać tatusiem, a już mu tylko roczek został :-) a u mnie w rodzinie wszystkie kuzynki swoje pierwsze dzieci rodzą dopiero teraz, czyli w wieku 32-34 lat, jakos tak wyszło że przez wiele lat nic, a teraz wszystkie naraz, chociaż my tez już dawno chcieliśmy, ale staramy się dopiero teraz..
ale zobaczymy, jestem pełna wiary i dobrych myśli, zastanowię się nad monitoringiem w tym cyklu, skoro mówisz Anufifi że co dwa dni, to poszłabym 10go i 12go, a 12 dnia już powinien mi wyjść pozytywny test owu, więc i na usg może będzie coś widać ;-)

W tym cyklu mnie mój M przekonuje że tym razem jego strategie wprowadzamy w życie :-D tzn jak będą grube dwie krechy na teście owu to wtedy się poprzytulamy raz z wcześniejszą tygodniową abstynencją....:szok: czyli od wczoraj :-D i zobaczymy co będzie. Bo wcześniej to próbowaliśmy tak dzien przed i dzień po owu (przypuszczalnej). Eh, zakręcone to wszystko, może lepiej nie myślec i iść na żywioł :-)

nie ma to jak M bierze staranka w swoje "ręce" :tak: moj też się w ostatnim cyklu zbuntował, bo serduszkowanie było tylko ze 2 razy na cykl, tak 2-3 dni przed owulką i oczywiście bez rezultatu, więc stwierdził, że takim systemem to kolejnego maleństwa długo nie będzie, więc ten cykl był pod jego dyktando, a zobaczymy czy z dobrym rezultatem ................ :tak:

zastanowię się nad monitoringiem w tym cyklu, skoro mówisz Anufifi że co dwa dni, to poszłabym 10go i 12go, a 12 dnia już powinien mi wyjść pozytywny test owu, więc i na usg może będzie coś widać ;-)

napewno będzie juz cos widać : 10 zobaczysz jakiej wielkości są pęcherzyki, 12 zobaczysz czy pięknie książkowo przyrastają i pewnie 14 powinnaś iść zobaczyć czy pękły ( jeżeli z monitoringu owulka będzie właśnie 13 dc) :tak: tylko,że chyba wtedy faktycznie jest to serduszkowanie na chłopca ......................

Jarzębinka a ty masz chyba jakos wizyte u gina w tym miesiacu ....??? kto wie ..może juz z fasolka ...tfu tfu zeby nie zapeszyć >):):tak::-D;-):-)

na monitoring na ten ( tzn. kolejny) cykl sie nie załapałam, bo w terminie owulki nie było juz miejsc, mam wizyte zaklepaną na kolejny, kolejny cykl czyli początek marca - wizyta 2 a ewentualny termin owulki 4 marca :tak: dopiero :-(

U mnie dziś jest 30 dc ale kreska była prawie niewidzialna. Na razie spróbuję się nie cieszyć. Zdarzały się tu sytuacje że dziewczyny miały dwie kreski a potem nadchodziła @
W tym miesiącu sporo przesunęłam czas serduszkowania bo na 12 dzień a właściwie na 12,5 bo już nie miałam cierpliwości, wcześniej próbowałam w 10, 11, 11,5 dc. I teraz przeskoczyłam az na 12,5. A mam krótkie cykle.
Jarzębinko a Ty w tym miesiącu który dzień wybrałaś na przytulanko?

Indygo to poczekaj jeszcze kilka dni i powtorz test.
Ja mialam podobnie..najlpier bladziuchan kreseczka a wieczorem juz widoczna :))))))) a test robilam 2 dni po spodziewanej @
trzymam kciuki ale cos czuje ze sie udalo....
A swoją drogą to istne szalenstwo wszytskie zaciązone :)))))

reklama
a ja czekam jeszcze kilka dni i lece po test bo to byla ostatnia szansa przed wyjazdem meza do pracy w danii a n mierzenie temp niestety nie mojge liczyc bo przeziebienie mnie dopadlo.

Do góry