reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej kochane ...dzieki za kciuki ...okazały sie cudotwórcze :tak::tak::tak:bo :

po pierwsze wyniki mam bardzo dobre
po drugie torbiel znikła
po trzecie lekarz powiedział ze mam przyjść za tydzien ...bedziemy monitorowac i w razie czego poda mi pregnyl zeby nie było znów tak jak w poprzednim cyklu
jak zapytałam : i co będzie z moja dziewuszka to usłyszałam : BĘDZIE ...choć wiem ze tylko tak powiedział , ale co czynią tak pozytwne słowa w ustach lekrza ...achhh dodał mi skrzydeł

taka wiadomość z samego rana........ :tak: Anufifi, ale się ucieszyłam, jak to przeczytałam, ............... czyli i ten cykl nie będzie na straconej pozycji :tak: poprostu super ...... :tak:

A tu kilka zdjęc moich pociech

pociechy są super... a ta najmłodsza pannica ....... hmmmmmmmmmmmmmm, rozmarzyłam sie troszkę .................. :tak::-D;-)

Sylwia, mam pytane, bo Ty ewentualnie testujesz teraz na dniach, trzymam kciuki oczywiście za II kreseczki :tak: czy Ty masz teraz objawy jakiegoś śluzu ??? czy sucho ???

a wogóle to pozdrawiam Wszystkie serdecznie i życzę każdej tak dobrych wiadomości jakie nam Anufifi zafundowała :tak: Beti teraz kolej na Ciebie bo wizyta 14... potem 16 Sylwia, potem ...... i tak wszystkie pokolei ...... :rolleyes:

reklama
Anufifi wiedziałam że wszystko będzie OK
Aniu słodkie maleństwo :happy2:
Zrobiłam sobie drugi test i wyszła mi blada kreseczka, jakby jej nie było więc sama nie wiem czy mam się cieszyć czy czekać, za pierwszym razem była tylko jedna krecha

[/center]
taka wiadomość z samego rana........ :tak: Anufifi, ale się ucieszyłam, jak to przeczytałam, ............... czyli i ten cykl nie będzie na straconej pozycji :tak: poprostu super ...... :tak:

a wogóle to pozdrawiam Wszystkie serdecznie i życzę każdej tak dobrych wiadomości jakie nam Anufifi zafundowała :tak: Beti teraz kolej na Ciebie bo wizyta 14... potem 16 Sylwia, potem ...... i tak wszystkie pokolei ...... :rolleyes:

Dziekuję ,kochana jesteś .... mam nadzieje ze zaczęłam serie dobrych wiadomosci ...i oby teraz były same takie .....

INDYGO a który to dzień cyklu????

Czesc laleczki :)
Ale sie dzis wyspalam :)))) Jak nigdy....
Macius juz zdrowy...wiec wszystko u nas ok.
Jarzebinko a podejrzewasz ze coś u ciebie w brzuszku sie dzieje?
Dzien dobry anufifi...
Lece się szorowac bo juz czas....przed chwilą byl listonosz a ja go w piżamce przyjelam he he he
Buziaki i do potem...

[/center]

Sylwia, mam pytane, bo Ty ewentualnie testujesz teraz na dniach, trzymam kciuki oczywiście za II kreseczki :tak: czy Ty masz teraz objawy jakiegoś śluzu ??? czy sucho ???

Witam...
Jarzebinka..śluz to ja mam wew.. bardziej wodnisty jak lepki.. ale u mnie to raczej juz po wszystkim.. bo tempka nie pozostawia zadnych watpliwosci:-( a dzis to doslownie zwalila mnie z nóg:-(.Nie nakrecalam sie ale zawsze jakas tam nadzieja jest..no i jakas taka przybita jestem..Wiec teraz mi pozostalo czekac do ..czerwca:eek:.. Ale trzymam Kochana mocno kciuki za Ciebie:sorry2:..
Czarodziejka..jestem tylko jakos nie mam ostatnimi dniami humorku:zawstydzona/y::)))
Anufifi.. Teraz Twoja kolej w oczekiwaniu na testowanko:tak:
Indygo.. kciukaski mocno zacisniete;-):tak:
Kiki..Beti..Margaritta..Ania i wszystkie dziewczynki Buziaczki i milego Dnia:))

Witajcie Dziewczyny :-)
Ostatnio w ogóle nie mam czasu tu zaglądać, przez to że mam trochę nauki na uczelni, nie mam na nic czasu..

Anufifi to super, bardzo się cieszę że masz dobre wyniki i dużo pozytywnych myśli w głowie!!:-) wkrótce musi się udać staranko o fasolkę...:tak:

A u mnie dziś 8 dc, niedługo ruszam z testami owu, tylko jestem trochę zaniepokojona, bo mój M się gdzies przeziębił i bierze antybiotyk Augmentin, wprawdzie niewielkie dawki, ale jednak. Dziewczyny nie wiecie czy w takim razie musimy sobie darowac ten cykl, czy możemy się starać nawet jesli mój M łyka ten antybiotyk? martwię się żeby nie miało to negatywnego wpływu gdyby ewentualnie się nam udało...Jak myślicie??

Pozdrowionka i miłego dnia wszystkim!!! ;-)

Sylwuś z tym testowaniem to bym sie narazie u siebie nie rozpędzała....

ja ogólnie ciesze sie ze wyniki dobre i ze jest szansa na normalny cykl z peknietym pęcherzykiem a co za tym idzie z owulka ...to byłby juz sukces a staranka przy okazji będe więc jesli coś z tego wyjdzie to juz w ogóle miodzio , ale to juz za daleko i za wiele za mna , żebym sie nastawiała juz na sukces ....

Czarodziejko kochanie u was juz wszyscy zdrowi , jak Maciuś ???

Mój Tomus ma taki katar ze dzisiaj razem nic nie spalismy...teraz dopiero zasnał ale chyba go gorączka Qrcze bierze ..... robie sobie kawe zeby mnie na nogi postawiła....któras na kawke sie pisze?

Pyszczek ja mysle , że to nie ma wpływu...ale niech się dziewczyny wypowiedzą

qrcze tak sobie patrze na mój suwaczek i to juz 7 dc , leci ten czas jak diabli...to akurat dobrze , ale jakby mi ktoś we wrzesniu powiedział ze w styczniu jeszcze nie będę w ciazy bo będę próbowac na dziewczynke nadal to bym nie uwierzyła ze jestem w stanie tyle wytrzymać ...a tu prosze ...jakos takoś tak wyszło....

Ostatnia edycja:
a to na szczęście dla Was

pyszczek, mi też sie wydaje,że to nie ma wpływu ......... :tak: a łyka te witaminki o których Beti pisała ........

Indygo, właśnie a który to dzien cyklu... już termin spodziewanej @ czy troszke przed .......:tak:

Sylwia, rozumiem................ ja temperatury nie mierzę, bo co nockę mam wędrowniczka u nas w łóżku i potem ja wędruje z nim do jego pokoju, więc sen jest przerwany i tempka byłaby nie wiarygodna ..... :tak:

Czarodziejka, a podejrzenia................. no cóż zawsze się człowiek troszkę nakręci, jak bardzo czegoś pragnie....... ale cierpliwie czekam do 18/19 :tak:

reklama
Anufifi mnie też szybko czas leci w tym cyklu :tak: Ja mam dzisiaj 8dc a Ty 7, więc widzę że podobnie będziemy staranka przeprowadzać :-) ja tez bardzo chciałabym dziewczynkę, ale skoro już kilka razy w ogóle się nie udało, to może lepeij na chłopca się starać? Hm... ja już nie wiem w końcu jak to jest z tymi testami owu, zawsze 12 dnia pokazują mi dwie krechy, potem dzien przerwy i 14 dnia skok tempki, czyli powinno to oznaczać, że owulacja była 13 dnia? Tak gdzies wyczytałam, że po pozytywnym tescie owu w ciągu 12-36 godzin, a znowu przed wzrostem tempki około 24 godzin. Czyli wychodziłby ten 13dzień.
Anufifi skoro starasz się na dziewczynkę, to ile dni przed owu próbowałaś? A Twoi chłopcy, obaj ze staranek dokładnie w owu? Buziaki

Do góry