reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Widzę że co raz więcej z Was odchodzi od planowania takiego jak było rok czy dwa lata temu,część z Was przestała wierzyć w całe planowanie- jeśli jednak któraś z Was chciałaby dać z siebie wszystko, lub może to przyda się komuś kto będzie potem wertował ten wątek , napiszę Wam o mięcie która miała obniżać testosteron i jest polecana w staraniach o dziewczynkę...każda z nas tu planujących córkę słyszała o badaniach naukowców które dowodzą że picie mięty obniża poziom testosteronu, wziełam sobie za cel sprawdzenie tego ( miałam swoje powody powiedzmy ) , nie bede podawała linków do tych badań - musicie, a raczej będziecie chciały to będziecie wierzyć, nie to nie ;) ( jak sie ktoś bardzo uprze to linki są w internecie ) że owszem picie miety obniza testosteron..ale nie chodzi tu o mięte która pijemy, nie o pieprzową...
Badania były prowadzone na odmianie mentha spicata labiatae , czyli mieta zielona inaczej kędzieżawa, kłosowa... I tylko taka mięta ma działanie obniżajace testosteron. Niestety trudno ją kupić, nie jest tak dostępna łatwo jak pieprzowa, dziewczyny głównie ją sadzą, gdybym rok temu sie pokusiła o sprawdzenie tej miety to dziś bym miała juz swój krzaczek pewnie ;) ...ale jeśli któraś będzie chciała taka do zaparzania zakupić to udało mi się znajść taka, jaką najczęściej dziewczyny kupują - Firma Kotanyi - mieta zielona otarta....ok 2zł kosztuje. Trzeba szukać na dziale z przyprawami. Jest a almie na pewno, jest w Piotrze i Pawle.
W badaniach podany jest przepis na tą mięte - stosuje się ją przez 5 pierwszych dni cyklu, zalewa sie łyżeczkę czubatą taką od herbaty 250ml wrzącej wody i zaparza 10min, pijemy 2 razy dziennie. Dziewczyny z problemami z testosteronem,PCOS i hirsutyzmem piją nawet codziennie, ale ja tu piszę o oryginalnym przepisie który był w badaniach.
Zrobicie z tym co uważacie, ja będę pić jednak tą zieloną, u mnie picie mięty pieprzowej testosteronu nie obniżyło...a przy zwiększeniu dawki do 6 kubków dziennie- jesli faktycznie by obniżała testosteron powinien mi spać jeszcze niżej, a niestety- spaść nie spadł.

Sprawdzcie sobie z ciekawości ten kalendarz chinski Ancient Chinese Gender Predictor mi jako jedyny pokazuje ze synek jest synkiem ;) Podałam date owulacji w drugim , nie date rozpoczęcia cyklu.

Ostatnia edycja:
reklama
Airfix to ten kalendarz co kiedys podawalam, juz chyba z 2 lata temu i w tym sprawdza mi sie z dziewczynkami no a teraz pokazuje mi chlopca...

Milego weekendu wszystkim zycze :)

Hm...mi pokazuje ten kalendarz teraz córeczkę i również sprawdza się co do moich dziewczyn. Jedną ciążę,którą poroniłam w 9tyg. Pokazuje że był chłopiec. ....
Maran. ....a może jednak. .....?

maran - atha A ja dalej obstawiam chłopca u Ciebie...Wiem że będzie co ma być, i jeśli nawet trzecia córka to że ją już bardzo Kochasz, jednak mocno trzymam kciuki żeby u Ciebie mieszkał synuś &&&& Pamiętam że Ty lub Matik- wstawiałyście kalendarz taki który liczył lata chińskie, zapisałam go w zakładach i nie mogłam znajść, a jak znalazłam to okazało się że zmienił formę i juz nie liczył lat chińskich :) I ten znalazłam dziś i postanowiłam przetestować :) Jesli owulacja u mnie wypadnie w te dni +/- 2 dni w które przypuszczam że w lipcu, sierpniu wystąpi to pokazuje mi dziewczynke :)

Dziewczyny które juz macie dzidziusie przy sobie, sprawdzać czy się sprawdza :D

U mnie sie własnie rozkreca @:-)
I bierzemy sie do roboty:-):tak:

Airfix przy 2 synku mi sie sprawdza ten kalendarz chiński :-)

Ostatnia edycja:
acioch Cofnij się jedną stronę w tył...tam jest link

Marzycielka Witaj w klubie ;)

Znalazłam jeszcze coś takiego - " Szyszki chmielu obniżają testosteron u mężczyzn.. polecane są mężczyznom którzy mają za wysokie libido, problemy z agresją na tle rozbudzenia seksualnego ..." ". Ponadto, chmiel, jako jedyna roślina zielarska, reguluje popęd seksualny u człowieka. Działa estrogennie i zmniejsza ilość wolnego testosteronu we krwi. Powoduje to zmniejszenie libido u mężczyzn przy jednoczesny braku ograniczania płodności. Mniejsza ilość testosteronu we krwi to również mniej agresywnych zachowań." itd.... Można kupić w aptece szyszki chmielu i łyżkę wsypuje sie do butelki z jasnym piwem lub zaparza się w szklance.
LicoRoot byl podany jako przykład suplementu który obniża testosteron ( ale nie może być stosowany u osób z nadciśnieniem ) , więc podejrzewam że można by go zastąpić np. szyszkami chmielu .... Szałwia tez ma właściwości obniżajace testosteron-ale do końca jeszcze nie jestem do niej przekonana ;)
W srodę wysyłam męża wreszcie na badania i zobaczymy...jak coś to go poczęstuje szyszkami :p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry