reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maggie - dziękuję za słowa otuchy :-* czy Ty dziś czasem nie masz urodzin? (tak sie domyślam z Twojego nicku - ale może jestem w błędzie ;-) jeśli tak, to Kochana życzę Ci wszystkiego najlepszego!!! Zdrowia (bo jak widać to najważniejsze) i spełnienia marzeń!!! :-*

reklama
Matik, mała ma na bank potowki. Nie przegrzewaj i pudruj pod paszkami i szyjką, bo o odparzenia. My nie używamy klimy w domu i małego trochę wysypało, ale teraz jest dużo lepiej.
Kate, Leon piękne imię! Mi też chodziło po głowie, ale u nas od poczatku do brzuszka Filip mówiliśmy. Upały są tu zawsze, ale chyba najgorsze za nami. Jeden tydzień mieliśmy 41 (w cieniu) plus wilgotność 60-70& i człowiek od machania rzęsami się pocił. Mam nadzieję, że choć trochę lepiej się czujesz...
Ilaczek, matko, Ty już na finiszu. Jednak Anulka uparcie siedzi na tyłeczku.
Tynka, nie miałam okazji się przywitać. Jesteś położną, prawda? Zazdroszczę zawodu. Trudny, ale jakże piękny.
Maggie, wszystkiego co najlepsze!
Katrina, trzymam kciuki, żeby kropeczek został z Wami. Zdrowy i cały.

Tak Macy :-) jestem położna i mój zawod to naprawdę moje życie. Uwielbiam dzieci mega interesują mnie tematy związane z ciąża a jak widzę narodziny to tylko utwierdzam się w fakcie ze jestem szczesciara mogac uczestniczyć w takim cudzie. Niestety jak wszędzie nie zawsze wszystko toczy się tak jak powinno i czasami płacze razem z pacjentkami. Masz racje mam zawód przepiękny i baaardzo trudny jednocześnie.
Maggie wszystkiego naj naj naj spełnienia marzeń:-*

Ostatnia edycja:
Dziewczyny dziękuję Wam bardzo za życzenia
a to mój brzuszek na szybko zrobione wczoraj telefonem
20150522_142511.jpg

Załączniki

• 20150522_142511.jpg
    20150522_142511.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 73
Ostatnia edycja:
reklama
Meggy piękny brzuszek i spełnienia marzeń oraz zdrówka żołądki wczorajszych urodzin

Macy te potowki wyszły po upałach ktore tu były 45C raz na jakiś czas jest wiatr i piach z Afryki . I wtedy jest ukrop a tak normalnie 28C wiaterek chłodny jest przyjemnie :)
Juz jej schodzą kropeczki .
Ale musze zaopatrzyć sie w jakiś puder na te wałeczki małej :)
Wczoraj na kontroli wyszła waga małej po 2 tyg od porodu 4350 i 53 cZyli 2 cm urosła o 500gr przytyła :)
A jak ja dr wzięła a ręce to mała cała z główka sie podniosła potem leżałaby moich rękach o znowu sie podniosła ale sama !! Wszyscy byliśmy w szoku jaka ona silna :)

Ilaczek moze jeszcze sie obróci ale nie denerwuj sie najważniejsze zeby przyszła na świat buziaki miłej koncówki ciąży :)
Co do planowania ja dopiero jak wyluzowałam psychicznie , jak już buło mi obojętne jaka płeć ale dietę trzemałam bo sie przywyczailam ale bez witamin już
Starania od 2011 o mój skarb i zaszłam dokładnie w ciąże tak jak w ta pierwsza ktora straciłam
szanse na płeć tez uważam, że są 50:50 ale naszą dietą można zwiekszyć szanse na pewno

Do góry