reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marzycielka ale możesz sobie skompletowac ten kwas foliowy inaczej.
Ja piję inofem - ma 200 mcg kwasu, biorę b-100 tam mam chyba 100 mcg kwasu, więc łącznie 300 i biorę jedną tabletkę 0.4 kwasu foliowego więc mam łącznie 700, a czasem biorę 2 tabsy :-)

kwas foliowy jest tylko dodatkiem w inofem....
ja piję 1 saszetkę dziennie, przed owulacją wypiłam 2dni po 2.

czytałam, że obniża cukier we krwi, obniża testosteron a podwyższa progesteron

U nas wczoraj były staranka, już mi wszystko obojętne, byle by dziecko było :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Marzycielka Inofem pije sie raz dziennie, a jedynie dziewczyny po konsultacjach z lekarzem pija po 2 saszetki, ja sie zastanawiam nad połowa czy pić, a Ty od razu 4 :p Szalona jesteś hahah Cocinella ładnie Ci rozpisała :)

Cocienella To teraz kciuki trzymam &&&&&

też jestem ciekawa jak mam tego jonasa obliczyc?:)

w ogóle po 6 tyg diety nie miałam już ani grama śluzu płodnego, jestem w szoku. nic a nic.
wczoraj użyliśmy sylku więc było ok ale bez niego ani rusz, zastanawiam się czy tak się da w ogóle w ciążę zajść :p

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a czy jest sens brac Inofem i inozytol razem? Bo kupiłam Inofem i zastanawiam sie czy dokupić jeszcze inozytol w tabletkach firmy swanson? Biorę cały czas B50 x 2 i zamierzam dokupić castagnusa. Czy to nie bedzie za duzo? Czy moge pic Inofem tylko do owulacji i potem 2 tyg przerwy? Cocinella w takim razie zaciskam kciuki :-) ja niestety mam cały czas śluz płodny...

Ja piję inofem bo mi łatwiej coś wypić niż brać te suplementy i jeszcze mam inozytol w b-100ale malutko bo tylko 100 a inofem ma 2 000 jednostek :-)
biorę castangusa również. mam nadzieję, że to nie za dużo... ja akurat cały czas piję inofem bo boję się, że jak zacznę tylko do owu to mi się pomieszają hormony ale to nie jest chyba takie mocne...

a co do urinal intensiv to ja biore i odpowiada 423 000 mg owocow zurawiny, to chyba mega mocne :szok:

Airfix ja juz dostaje kota z tymi suplementami,całkiem sie juz pogubiłam jak,co i ile :-) Za nie długo to faktycznie oszaleje:-D:tak:

A jak rozkładacie wit.B? bo ja mam b-50 i pije dwa razy dzieniie ale teraz to odpada i mam zwykla wit.b6 50 mg.Wiec musze pic po 2 tab.dziennie?

Cocinella ja tez trzymam mocno kciuki &&& żeby sie udalo za pierwszym razem i zeby byla corcia:tak:

reklama
Cocinella sprawdzilam b-100 i tam tez kwasu foliowego jest 400 mcg-czyli Ty bierzesz łącznie:
Inofem 200mcg
B-100 400 mcg
I kwas foliowy 400 mcg
Co daje 1000 mcg kwasu foliowego.A czasem 1400 mcg jak mowisz ze zazywasz 2 tab. kw. foliowego.

gdusia jak mozna obliczyc tego jonasa? czy mozna zaplanowac plec dzieki niemu?

Ostatnia edycja:
Do góry