reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Z tymi dawkami to rożnie bo czasem 700 a czasem 1200 go dostarczam bo ta b -100 mam od niedawna a wcześniej sam kwas , a jeszcze wcześniej inofem nie piłam itp :p takze ta dawka jest u nnie ruchoma :p

reklama
Cocinella trzymam mocno kciuki za Ciebie za pomyślność i spełnienie marzenia.
Maran szkoda że nie udało się podejrzeć nic ale może czas szybko przeleci do połówkowego i dowiesz się co do płci, trzymam kciuki za synusia
Za wszystkie staraczki &&&&&&&&&&&&&& w kolorze różowym albo niebieskim
Matik, Małe liski jak u Was ?
Dzisiaj urodziła moja koleżanka z terminem taki jak Wasz, także czekam na Wasze córeczki :-)

Hej dziewczyny:-) w szoku jestem jak czytam ile suplementów i w jakich dawkach musicie zazywac żeby spełnić swoje marzenie. Kurcze strasznie trudne mi się to wydaje. A ja myslalam ze w staraniach na określona płeć dziecka najważniejsza jest odległość od owulacji a tu zooonk... Mam nadzieje ze do jesieni znaczne się orientować co, jak i w jakiej dawce przyjmować żeby zwiększyć szanse na poczęcie chłopca. Ja niestety na temat suplementów i ich dawek się narazie nie wypowiem bo w tym temacie jestem zielona. O tym kalendarzu Jonasa tez nic nie slyszalam...

Maggie dzięki że pytasz
Wszystko wporządku
Skurcze od 3 tyg
Dzis wizyta u Dr, Olivia jest nadal Olivią :)
wazy ponad 3200 ,bo nie dała rady całej dobrze zmierzyć
I powiedziała, że jak zacznę rodzic to mam do niej dzwonić :)
Nie mówiła juz o kolejnych wizytach :)
Wiec liczę, że to juz tuż , tuż

A co u Ciebie :)

Małe liski co tam ??

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jonasa oblicza się na podstawie tych tabel http://www.astro.uni.torun.pl/~kb/Efemerydy/ZodM1950-2050.txt

Elle87 Kochana, nie bierz wszystkiego na raz. Albo Inofem albo czysty Inozytol- nie potrzeba dwóch żeby sobie nie narobić bałaganu w hormonach. Nigdzie nie pisało żeby aż takie dawki inozytolu trzeba było brać. Skup się na sprawdzonych suplementach i dawkach - no przecież wiesz o co chodzi :))) Dodaj sobie Inofem na przyklad, Castagnus i będzie dobrze :) Elle kiedy podchodzisz do staranek??

Marzycielka Spokojnie, nie daj się zwariować z tymi suplementami ;) Weź kartkę na spokojnie, rozpisz sobie co trzeba brać - magnez, wapn, zurawine, kwas foliowy, b-100 complex ( ja czasem biore samo b6 -100mg ) , wit C... i do tego. np Castagnus, mozna ten Infolic i rozpisz sobie co o której i w jakiej dawce bierzesz:)

Matik Już co raz bliżej spotkania z córeczką :D:D A tak dla ciekawości - U Ciebie jonas sie nie sprawdził :p No chyba że owulacja nie była 14 sierpnia 2014, tylko 15 sierpnia bo od godziny 15.00 jest znak żeński dopiero ;)

male liski :* Jak się czujesz?? Czy imię wybrałaś ??:)

Ostatnia edycja:
Airfix dziekuje za cenne rady :-) to bedzie moje 3 podejście do staranek wiec co nie co wiem na ten temat ale dochodzą rożne nowe rzeczy tu na forum i człowiek głupieje :-D ale zrobie tak jak mówisz pozostanę przy B 50, castagnusie i Inofemie plus reszta suplementów na dziewczynkę. Ja zaczynam starania dopiero w lipcu ale od maja ruszam z ostra dieta bo na razie czesc suplementów biorę i unikam zakazanych rzeczy. A Ty kochana chyba w czerwcu zaczynasz starania? Znów bedziemy działać razem :-) jestes juz na diecie? Jaka taktykę obierasz tym razem? Odstęp, 0+12?

Elle87 Tak, ja w czerwcu chce podejsc do 3-cich starań...uff ( choć ostatnio po głowie mi chodzi lipiec, z uwagi że wtedy będziemy sami w domu ;) ) . Ja chciałam próbować 0+12, bo przecież czułam owulację i to bardzo mocno, ale coś się porobilo i od 3 cykli nie czuje nic- nie wiem czemu, wiec zaryzykuje i postawie na odstep 2-3 dni i wstrzemięźliwość ok 14dni chyba wyjdzie u nas. Ja na suplementach i diecie jestem od poczatku marca, po drodze infekcja ktora troche pokrzyżowała mi to, teraz kolejna..ale myśle że jakoś dam radę :) Na razie walcze z wysokim pH u mojego meza. Chciałabym żeby w lipcu już sie tak na 100% udało :) Jeszcze tylko nie wiem czy brać leki do stymulacji czy nie, biję się z myślami strasznie....Wszystko ma swoje plusy i minusy.

reklama
Airfix tak własnie zrobilam.wypisalam wszystkie suplementy i rozpisalam :-):tak:
Tylko zastanawiam sie czy mozna brac razem i castagnusa i inofem,skoro oba podobno reguluja cykle.To nie bedzie wybuchowa mieszanka?:-D Nie bedzie jeden drugiemu mieszal w regulowaniu cylku?

Do góry