cocinella głowa do góry, damy radę zmienić minerały na jeszcze lepsze
Jak zaczynałam dietę dziewczynkową, mój wapń był w samej dolnej granicy, jak dobrze pamiętam chyba w 4 tygodnie udało mi się podnieść poziom Ca. Podpowiem ci jak to zrobić. Ale zauważyłam że staraczkom dziewczynkowym ciężko jest obniżyć do poziomu dziewczynkowego Na i K - ja również baardzo unikałam soli i potasu, a miałam poziomy tych minerałów takie "pół na pół".
Bardzo dobrze prowadzisz swoją dietę, wprowadź tylko małe zmiany. Zrezygnuj z przetworzonych rzeczy, "gotowców", staraj się jeść maksymalnie naturalnie - zobacz 100 g płatków kukurydzianych to około 1000 mg sodu, zastąp je płatkami owsianymi, 100 g płatków owsianych to niecałe 5 mg Na. Podobnie serek wiejski - zawiera 2 razy więcej sodu, niż biały ser. Zrezygnuj z tuńczyka w puszce. To powinno jeszcze pomóc obniżyć Na we krwi. Jeśli chodzi o Ca - ile mniej więcej mleka/jogurtów naturalnych pijecie codziennie?...Wiem, że dziewczyny pisały ost żeby unikać wit d3 w diecie dziewczynkowej, może podwyższyć testosteron, ale jeśli mamy niski jej poziom, Ca i Mg nie będą się wchłaniały. Razem z mężem łykaliśmy codzinnie 1000 jednostek wit d3 - u nas nie wpłyneło to na testosteron. Masz możliwość skontrolować jeszcze poziom wit D3 we krwi?
Suplementy bierzecie chyba w maksymalnych dawkach. Spróbuj spr wit D3, wprowadź małe zmiany do diety i będzie dobrze :-)
Matik oj czuję, że u ciebie to już naprawdę niedługo - moje koleżanki zazwyczaj puchły na niedługo przed porodem
Ja czuję że do porodu u mnie daaaleko
I tak mi się wydaje, że urodzę w terminie albo przenoszę Malutką. Mam lekkie pojedyńcze skurcze, a poza tym cisza. Dzisiaj mam wizytę kontrolną, ciekawa jestem czy chociaż trochę szykuję się do finału :-) Matik widzę na avatarze z tyłu pokoik Niuni - pokaż koniecznie jak urządziliście jej kącik. Jak w ogóle nastroje przed porodem
?
Kate już niedługo wizyta &&&&&&&&.
Maran kciuki powoli zaciskam za piątek. A może lekarz da się namówić na podglądniecie płci Dzidziusia