reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Airfix ja to kupiłam na początku 30 saszetek po 54 zł i byłam happy bo u mnie na osiedlu chcieli po 70-80 zł. A wczoraj dorwałam 60 za 59! Ajjjjjj ....

Marzycielka tak myślałam, witaminę C rozumiem ale żurawina Hmnn brałam w ciąży w sumie na pęcherz ale nie będę ryzykować i odstawię:)) bo tak czytałam tutaj na forum :D

kupilam sobie różowy koralik pandory na szczęście :) mi juz chyba bije prawda ?:)

reklama
Dziewczyny z tego co widzę to ten INOFEM zawiera kwas foliowy tak?

cocinella ja kupiłam bransoletkę z różowego kwarcu i hematytu:tak:

Aljul dopiero teraz widzę Twoja wypowiedz odnośnie witaminy C :(
ja mam magnetyczna jakaś... Niby jony wydziela. Brzydkie to jak nie wiem ale nosze 5ty tydzień :p

Tak inofrm ma kwas foliowy :) ale mało chyba 0,4 ale mam w witaminie b 100 kolejne 0,4 wiec spoko :)

dziewczyny łącznie biorę 0,8 kwasu foliowego myślicie ze powinnam więcej brać ? Dieta taka uboga ze boje sie o braki przy tych moich głodówkach :D

cocinella też mam tą magnetyczną i właśnie tą z minerałów
ja biorę 2x B-50 i ona ma 400 więc muszę pomyśleć nad tym inofemem bo mam i tą wit. b-100
kwasu foliowego ma być 800 więc jest moim zdaniem ok

Cocinella, aljul a mozecie podac linki Waszych bransoletek?Bo ja tez mam jakos magnetyczna ale nie wiem czy nie bubel :-)

No właśnie jak to jest z tym kwasek foliowym?Bo ja tez mam B-50 i tam on juz jest. A w dwóch tab. jest go juz 800 mcg.
I jezeli wezme ten inofem jeszcze to nie za duzo tego bedzie?

Marzycielka, cocinella ja mam takie zwykłe proste - bez żadnych zdobień - zrobiłam w większości z różowego kwarcu przeplataną hematytem i noszę ją cały czas:
Bransoletka z kamieni naturalnych KWARC 10 PREZENT (5135908902) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Marzycielka
tej magnetycznej nie mogę znaleźć - mam taką BOOST Colantotte - Kate mi pomagała ją wtedy kupić - kosztowała coś około 100zł
Ja też biorę 2x B-50 i obawiam się że będzie za dużo tego kwasu wtedy z tym inofemem - dlatego przerzucę się chyba na 1xb-100 i inofem - chyba będzie dobrze bo da mi wtedy też 800

Aljul to chyva sobie kupie bo bardzo ładna ta bransoletka :)

marzycielka ja mam m-balance i niby 1200 jonów wydziela był filmik ale czy to prawda .... :)

wydaje mi sie ze kwasu foliowego może byc więcej bo jak zaszłam w ciąże to od razu dostałam receptę na 2mg kwasu. A mamy dietę bardzo uboga wiec dość wskazane. Ale ja sie nie znam :)

reklama
ja z kolei zakodowałam sobie że ma być to 800 tego kwasu foliowego i tego się trzymam - tak jest nawet w tych wytycznych dziewczynkowych - ale niech może dziewczyny się wypowiedzą

dziewczyny przyszedł mi do głowy pomysł na danie w diecie - danie z dzieciństwa zupa owocowa - truskawkowa z makaronem - jadłyście takie jak byłyście dziećmi?

Ostatnia edycja:
Do góry