reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Katriina miałaś naprawdę bardzo bardzo dużo szczęścia.
Ja zaczynałam swoją przygodę z niedoczynnością od dawki 8 lta temu od dawki Eltroxin 25 a w tej chwili jestem na dawce 100 przez 5 dni a w weekend 122 i od kilku dni znowu czuję jak serce czasami łomocze więc po świętach muszę koniecznie zbadać hormon bo pewnie znowu coś jest na rzeczy
A teraz masz zamiar rodzić naturalnie? Ja mam traumę bo podczas porodu moje dziecko zostało pociągnięte i długo z tym walczyliśmy żeby wyszedł na prosto - teraz jest już ok - dlatego za drugim razem to lekarz poradził mi podczas rozmowy żebym zdecydowała się na cc - i nie żałuję:tak:

reklama
Aljul ja wlasnie tez zastanawiam sie nad cesarka. Mam złe wspomnienia z 1 porodu jak i w bliskim mi otoczeniu doszło do kilku niedotlenien w czasie SN ...:/

iweet GRATULACJE!!!!! Bardzo się cieszę że się udało i będzie córeczka:tak:

coccinella ja ze swojej strony polecam cc - ja to ja (chociaż szybciej doszłam do siebie po cc niż po porodzie sn) ale najważniejsze że dziecku nic nie było

Ostatnia edycja:
Iweet - bardzo się cieszę, że Twoje marzenie się spełni i będzie córeczka :-)

Aljul, Cocinella - ja chyba też zdecyduję się na cc, bo na samą myśl o sn jestem w stresie. Uważam, że dobro dziecka najważniejsze!

Aljul - naprawdę dużą masz tą dawkę leku :-( a wszystko wskazuje na to, że nadal coś jest nie tak - koniecznie zrób badania i idź do endokrynologa. Mi po zmianie dawki na odpowiednią, kołatania dość szybko odpuściły.

Katrinna ja mam ta dawkę około 5 m-cy i za 6 m-cy miałam znowu zbadać tsh u rodzinnego a w lipcu dopiero wizyta u endokrynologa.
Co do cc to ja na początku jak byłam w 2 ciąży to chciałam bardzo rodzić sama ale z czasem zaczęłam się wahać i bałam się żeby sytuacja się nie powtórzyła - to lekarz uświadomił mi że raczej może mi nic z tego porodu sn nie wyjść po tym co spotkało moje dziecko. Wahałam się do samego końca ale to mój synek za mnie podjął można powiedzieć decyzję :tak: - bo przyszedł na świat 2 tyg przed terminem z niemałą wagą urodzeniową i to było głównie powodem do cc. Ja się bałam cc ze względu na to gadanie ludzi - że cc jest okropne i długo się po nim do siebie dochodzi i że lepiej rodzić samemu - ja mam za sobą jedno i drugie i wiem że nie taki diabeł straszny jak go malują jeśli chodzi o cięcie:tak:

reklama
Do góry