reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

małe liski dziękuję

kate napisz mi proszę jak Ty łykałaś suplementy. Łykałaś wit. B-50 x2 - ona zdaje się zawiera 400 mcg kwasu foliowego więc nie trzeba już przyjmować osobno kwasu foliowego - tak?

reklama
Marzycielka ja sie nie staralam na corke.. tylko poprostu sie staralismy z nadzieja ze sie uda. A czy sie udalo to jeszcze nie wiem.. usg za tydzien.

Male liski u mnie kazdy porod spoko. Pierwszy 6 godzin od odejscia wod..drugi godzine od pierwszego skurczu (z tym ze skurcze mialam dpbry tydzien takie co kilka minut przez kilka godzin i mijaly) ale ogolnie super wspominam.
A trzeci poród to od odejscia wod 24 godziny ale nie bylo meczaco tylko wkurzalo mnie to czekanie. Skurcze bardzo nieregularne do samego konca.. co 2 minuty i co 20 he.
W koncu polozna dala mi morfine bym zasnela... a po kilku minutach od podania poczulam parte.. prawie w windzie urodzilam bo na porodowke mnie wiezli. Zdjeli spodnie i juz hop siup jedno parte i byl na swiecie.. a ja jeszcze pamietam ze zla bylam ze tak szybko i ze to ostatni raz haha.
No i po chwili od porodu morfina zaczela dzialac i do dziecka po ang zaczelam mowic haha :).

Matik ja w IE mieszkam i tu zadnych szczepionek mi nie proponuja ale i tak bym sie w ciazy nie szczepila.... ja nie chorowalam ba ospe wiec mi piwiedzieli, ze jakby dziecj ze szkoky przyniosly to mam sie zgosic po przeciwciala do szpitala, ale na razie ok.

Dziekuje dziewczyny za wszystkie dobre slowa... moze w polowie kwietnia pojde gdzies prywatnie to bedzie ok 15-16 tygodnia i wszystko powinno byc juz pewne...
Milego dnia wszystkim :*

Dziewczyny ja znowu zwracam się do Was o pomoc.
Czy mam zażywać wapń w tabletkach jezeli ja te 1200 mg wapnia mam w 2 jogurtach naturalnych?

Marzycielka

Zapotrzebowanie dzienne na minerały przy planowaniu dziewczynki:
Na++ (Sód) 700-1000 mg
K+ (Potas) 2 500-3 500 mg
Ca (Wapń) 1 200-1 800 mg
Mg (Magnez) 200-300 mg

Suplementacje łączymy z dietą.

Skasowałam poprzedni wpis - w 100 g jogurtu naturalnego mamy około 100-200 mg wapnia, więc musiałabyś pić po kilka kubków jogurtu dziennie, na dłuższą metę byłoby ciężko. Plus trzeba też uważać na białko (dieta wysokobiałkowa podobno bardzo sprzyja poczęciu chłopców)

Akuku dzięki za opis. Czyli jednak każdy poród może wyglądać inaczej i trzeci - nie oznacza że będzie jeszcze szybszy niż poprzednie. Moje dwa porody były zupełnie inne - zastanawiam się więc jak mój trzeci może wyglądać ?!:)..odliczasz już na pewno dni do usg :)

Ostatnia edycja:
Male liski gdyby mi wody nie pdeszly to bym do szpitala nie zdazyla i urodzilab w aucie..wiec chyba lepiej ze stalo sie jak sie stalo.
Odliczam odliczam ! :D

małe liski moja koleżanka ostatnio rodziła 3 dziecko - 2 poszedł jej błyskawicznie a przy 3 mówiła że się strasznie umęczyła - więc chyba nie ma żadnej reguły. Tuż przed porodem mojego 1 synka leżała ze mną na sali kobieta z 6 dzieckiem w drodze i mówiła że wszystkie jej ciąże były bardzo bardzo różne i zupełnie do siebie nie podobne - tak jak i porody - każdy inny. Mam nadzieję i życzę Tobie żeby ten poród przebiegł szybko, sprawnie i całkowicie bezboleśnie:tak:

Ostatnia edycja:
U mnie pierwzy porod wywolywany, dlugi i bez postepow na oxytocynie a drugi expresowy - kazdemu zycze takiego szybkiego porodu no a trzeci... zobaczymy... polozna mowila, xe moze byc tak jzk z drugim bardzo szybko a moze byc dlugi... tego ponoc nigdy nie wiadomo...

reklama
Do góry