reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzieki za porady byłam po wyniki zerknijcie miałam 100mg
Czekam na info od dr na temat wyników i bóluZobacz załącznik 669164 ImageUploadedByForum BabyBoom1423227014.276777.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1423227014.276777.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1423227014.276777.jpg
    13,2 KB · Wyświetleń: 43
reklama
cześć dziewczyny!

Elmo sto lat dla twojego pięknego Szczęścia :)!
Piranhiu dzięki za kilka słów na temat UKM! za 2-3 tyg powtarzam usg, jestem dobrej myśli, chociaż będę się na pewno denerwowała trochę przed badaniem, a potem po porodzie - czy jest wszystko w porządku. Jak u was? Córcia uwiła sobie u mnie istny apartament :D nie widać tego na zdjęciach, brzuszek mam pokaźny, poszedł jedynie do przodu, ale przez to jest duży i już mam problem z zakładaniem butów zimowych i wstawaniem z łóżka ;)
Maran zdrowia dla ciebie i dziewczyn. Z tego co czytam u was też szpital - jak się czujecie dziś? Za parę dni musi być lepiej. Kate Maran jak ciążowo czujecie się :)?
Iweet Maggie dajecie radę z mdłościami? ja nigdy nie znalazłam dobrego środka na mdłości, ale w tej ciąży chociaż trochę pomagało nie jedzenie tego co wywoływało od razu wymioty (czosnek, cebula, niektóre owoce...) i zauważyłam że lepiej się czułam jak jadłam "lekko"
Matik nie widziałam jeszcze twojego wyniku glukozy - ale jak z tymi pobolewaniami podbrzusza? mi pomogły nospa, magnez, luteina ale przede wszystkim zwolniłam tempo, przez kilka dni jak utrzymywały się takie bóle i skurcze, leżałam plackiem i odpuściłam sobie praktycznie wszystkie obowiązki
Aljul co u was? ...chłopaki mają umówiony termin zabiegów na 10 marca (będą mieli zabieg tego samego dnia). Miał być wcześniej ale plany pokrzyżowała nam szkarlatyna, teraz musimy odczekać miesiąc od antybiotyku...jestem w domu z chłopcami, jakoś dajemy radę ;) do przedszkola wrócą dopiero po zabiegach (chuchamy na zimne, jak tylko pojawi się zwykły katar będziemy musieli znów przesuwać terminy, a z tego co rozmawiałam z nauczycielkami, mają teraz w grupach epidemię chyba wszystkich chorób. Chcielibyśmy załatwić i zamknąć te sprawy przed kwietniem). Kiedy staranka zaczynacie?
Macy no co ty :) ...jak się czujesz, kiedy usg?

pozdrowienia dla was wszystkich i miłego weekendu!

dziewczyny teoria 7 czynników bazuje na wynikach wielu wielu badań, które pokazują że możemy mieć - jakiś wpływ - na zwiększenie prawdopodobieństwa urodzenia dzieciątka danej płci tylko do tej pory badane były pojedyncze czynniki bądź w badaniu które kiedyś Kira podsyłała, dwa czynniki - dieta i odstęp. Też różnie rozkłada się to prawdopodopodobieństwo "wpływu" w różnych badaniach (od 55% do około 80%). Natomiast nigdy nie prowadzone były badania uwzględniające wszystkie 7 czynników, pewnie ciężko takie badania byłoby przeprowadzić...Ja wierzę tak jak Piranha - że wszystkie czynniki są w stanie zwiększyć nam - i myślę że sporo - prawdopodobieństwo urodzenia upragnionego synka czy córki. Tylko to nadal jest zwiększanie prawdopodobieństwa a nie skuteczna metoda.

Kate to ładnie ujęła i ja dodam że też trzeba uwierzyć w marzenia że mogą się spełnić :) dać sobie tą przyjemność, pamiętając cały czas, że staramy się o dziecko, bez względu czy chcieliśmy chłopca czy dziewczynkę. Ja musiałam sobie powtarzać, przypominać o tym przez dłuuugi czas, żeby nie czuć wielkiego rozczarowania...bardzo bym chciała żeby wam się udało - trzymam za was wszystkie kciuki

Hello! :-)

Katriina, cieszę się, że synuś już zdrowieje :-)

Matik
, takie bóle menstruacyjne (w każdym razie te o których ja myślę) to są skurcze ale innego rodzaju, na pewno wszystko jest w porządku ale lepiej dmuchać na zimne i podjechać do lekarza. Łykasz magnez? W ostateczności warto wziąć chyba Nospę. Moim zdaniem cukier masz w porządku, znów (bo chyba już tak było ;-)) dziwnie Ci urósł po 120 minutach bo powinien być mniejszy jak po 60 minutach :-)

Elmo, rzeczywiście strasznie szybko czas zleciał, ależ przystojniak z Michasia, wszystkiego najlepszego i najpiękniejszego dla niego, niech się spełnią wszystkie jego życzenia a zdrówko zawsze dopisuje :-)

maran-atha, dużo mocy i zdrówka dla Was!

małe liski
, ja też miałam tego rodzaju brzuch, podobno z tyłu nie było widać że jestem w ciąży bo sterczał całkowicie w przód ;-) Będę mocno trzymać kciuki za wzorowe UKM.

kate, u mnie córcia ostatnio też strasznie dokazuje, dużo mocy życzę oraz oczywiście tego by mdłości dały sobie na wstrzymanie ...choć troszkę jeśli nie da rady całkowicie ;-)

reklama
Witajcie dziewczynki,
Elmo ależ ten czas leci, ucałowania dla małego solenizantka, Michaś słodki
Kate współczuje mdłości, na mnie działa jedzenie małych porcji i dużo owoców, żaden imbir ani nic nie działało. Teraz są czasem takie dni że mdłości lżejsze, ale wiem co to za ból, szczerze to nawet człowiek nie jest w stanie z domu wyjść przez to. Ale od rana do nocy masakra jakaś
Iweet jak samopoczucie ?
Maran zdrówka dużo a próbowałaś jakieś inhalacje może ?
Matik uważaj na siebie i odpoczywaj

Ostatnia edycja:
Do góry