reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzieki za porady byłam po wyniki zerknijcie miałam 100mg
Czekam na info od dr na temat wyników i bóluZobacz załącznik 669164 ImageUploadedByForum BabyBoom1423227014.276777.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1423227014.276777.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1423227014.276777.jpg
    13,2 KB · Wyświetleń: 48
reklama
cześć dziewczyny!

Elmo sto lat dla twojego pięknego Szczęścia :)!
Piranhiu dzięki za kilka słów na temat UKM! za 2-3 tyg powtarzam usg, jestem dobrej myśli, chociaż będę się na pewno denerwowała trochę przed badaniem, a potem po porodzie - czy jest wszystko w porządku. Jak u was? Córcia uwiła sobie u mnie istny apartament :D nie widać tego na zdjęciach, brzuszek mam pokaźny, poszedł jedynie do przodu, ale przez to jest duży i już mam problem z zakładaniem butów zimowych i wstawaniem z łóżka ;)
Maran zdrowia dla ciebie i dziewczyn. Z tego co czytam u was też szpital - jak się czujecie dziś? Za parę dni musi być lepiej. Kate Maran jak ciążowo czujecie się :)?
Iweet Maggie dajecie radę z mdłościami? ja nigdy nie znalazłam dobrego środka na mdłości, ale w tej ciąży chociaż trochę pomagało nie jedzenie tego co wywoływało od razu wymioty (czosnek, cebula, niektóre owoce...) i zauważyłam że lepiej się czułam jak jadłam "lekko"
Matik nie widziałam jeszcze twojego wyniku glukozy - ale jak z tymi pobolewaniami podbrzusza? mi pomogły nospa, magnez, luteina ale przede wszystkim zwolniłam tempo, przez kilka dni jak utrzymywały się takie bóle i skurcze, leżałam plackiem i odpuściłam sobie praktycznie wszystkie obowiązki
Aljul co u was? ...chłopaki mają umówiony termin zabiegów na 10 marca (będą mieli zabieg tego samego dnia). Miał być wcześniej ale plany pokrzyżowała nam szkarlatyna, teraz musimy odczekać miesiąc od antybiotyku...jestem w domu z chłopcami, jakoś dajemy radę ;) do przedszkola wrócą dopiero po zabiegach (chuchamy na zimne, jak tylko pojawi się zwykły katar będziemy musieli znów przesuwać terminy, a z tego co rozmawiałam z nauczycielkami, mają teraz w grupach epidemię chyba wszystkich chorób. Chcielibyśmy załatwić i zamknąć te sprawy przed kwietniem). Kiedy staranka zaczynacie?
Macy no co ty :) ...jak się czujesz, kiedy usg?

pozdrowienia dla was wszystkich i miłego weekendu!

dziewczyny teoria 7 czynników bazuje na wynikach wielu wielu badań, które pokazują że możemy mieć - jakiś wpływ - na zwiększenie prawdopodobieństwa urodzenia dzieciątka danej płci tylko do tej pory badane były pojedyncze czynniki bądź w badaniu które kiedyś Kira podsyłała, dwa czynniki - dieta i odstęp. Też różnie rozkłada się to prawdopodopodobieństwo "wpływu" w różnych badaniach (od 55% do około 80%). Natomiast nigdy nie prowadzone były badania uwzględniające wszystkie 7 czynników, pewnie ciężko takie badania byłoby przeprowadzić...Ja wierzę tak jak Piranha - że wszystkie czynniki są w stanie zwiększyć nam - i myślę że sporo - prawdopodobieństwo urodzenia upragnionego synka czy córki. Tylko to nadal jest zwiększanie prawdopodobieństwa a nie skuteczna metoda.

Kate to ładnie ujęła i ja dodam że też trzeba uwierzyć w marzenia że mogą się spełnić :) dać sobie tą przyjemność, pamiętając cały czas, że staramy się o dziecko, bez względu czy chcieliśmy chłopca czy dziewczynkę. Ja musiałam sobie powtarzać, przypominać o tym przez dłuuugi czas, żeby nie czuć wielkiego rozczarowania...bardzo bym chciała żeby wam się udało - trzymam za was wszystkie kciuki

Hello! :-)

Katriina, cieszę się, że synuś już zdrowieje :-)

Matik
, takie bóle menstruacyjne (w każdym razie te o których ja myślę) to są skurcze ale innego rodzaju, na pewno wszystko jest w porządku ale lepiej dmuchać na zimne i podjechać do lekarza. Łykasz magnez? W ostateczności warto wziąć chyba Nospę. Moim zdaniem cukier masz w porządku, znów (bo chyba już tak było ;-)) dziwnie Ci urósł po 120 minutach bo powinien być mniejszy jak po 60 minutach :-)

Elmo, rzeczywiście strasznie szybko czas zleciał, ależ przystojniak z Michasia, wszystkiego najlepszego i najpiękniejszego dla niego, niech się spełnią wszystkie jego życzenia a zdrówko zawsze dopisuje :-)

maran-atha, dużo mocy i zdrówka dla Was!

małe liski
, ja też miałam tego rodzaju brzuch, podobno z tyłu nie było widać że jestem w ciąży bo sterczał całkowicie w przód ;-) Będę mocno trzymać kciuki za wzorowe UKM.

kate, u mnie córcia ostatnio też strasznie dokazuje, dużo mocy życzę oraz oczywiście tego by mdłości dały sobie na wstrzymanie ...choć troszkę jeśli nie da rady całkowicie ;-)

reklama
Witajcie dziewczynki,
Elmo ależ ten czas leci, ucałowania dla małego solenizantka, Michaś słodki
Kate współczuje mdłości, na mnie działa jedzenie małych porcji i dużo owoców, żaden imbir ani nic nie działało. Teraz są czasem takie dni że mdłości lżejsze, ale wiem co to za ból, szczerze to nawet człowiek nie jest w stanie z domu wyjść przez to. Ale od rana do nocy masakra jakaś
Iweet jak samopoczucie ?
Maran zdrówka dużo a próbowałaś jakieś inhalacje może ?
Matik uważaj na siebie i odpoczywaj

Ostatnia edycja:
Do góry