reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marzeń o które warto walczyć,
radości, którymi warto się dzielić,
przyjaciół z którymi warto być i nadziei bez której nie da się żyć.
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!

życzę Wam ja, Elmo

reklama
Dziękuję Wam Kochane.Mam nadzieję,ze fasoleczka jest silna i zdrowa.
Ulu- ja starałam się o córeczkę ,stosowaliśmy się z M praktycznie do wszystkich czynników w tym udanym cyklu,zobaczymy za jakiś czas....
Pozdrawiam Was cieplutko w Nowym Roku;)

Kopiuszek innej opcji niż Córa nie może być.. gratuluję a zobaczysz czas pokaże że u Ciebie mieszka dziewuszka. napisz mi proszę w jakim odstępie od owulacji były u Ciebie staranka?

Witam sie w Nowym Roku:)

Kopciuszek gratuluję i trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze i zeby marzenie sie spelnilo

Jak Wam kochane Sylwester minal?:-)
Nam dobrze, mlody spal, nawet fajerwerki go nie obudzily a starzy zarobili sobie romantyczną kolacje przy swiecach :-)

Jak tam nasze ciężaróweczki sie maja?:-)
Buziole

Witam się noworocznie :-D

Nie miałam dostępu do komputera w okresie świąteczno-noworocznym (jak na złość się zepsuł), więc życzenia słałam z telefonu, ale dłuższej wiadomości nie udało mi się napisać :baffled: Ale teraz wracam już do żywych ;-)

Ilaczek, Lenka - wiem, że takie rozczarowanie nie jest miłe - ja też w pierwszej ciąży marzyłam o córci i jak się okazało na USG, że to jednak będzie chłopczyk, to normalnie cały świat mi się zawalił - ale ja byłam głupiutka! ;-) do końca ciąży miałam nadzieję, że lekarz się pomylił, ale jednak tak się nie stało .... najważniejsze, że dziecko urodziło się zdrowe, a płeć ..... no cóż.... Trzymam kciuki &&&&& za Wasze marzenia - może lekarz tym razem się jednak pomylił :tak:

Zakręcona - ale ładne ten Twój Igorek :-) ale pech z tym zalaniem mieszkania - mam nadzieję, że już wszystko wróciło do normy.

Macy, Kate - i jak po zabawie sylwestrowej? Udało Wam się kupić te buty, czy jednak poszłyście boso ;-)

Gorgusia - ale masz fajne dzieciaki i Ty jak ładnie wyglądasz :-)

Anufifi - zaciskam mocno kciuki za Twoje staranka &&&&

Ula, Igusia - witajcie :happy2: powodzenia w staraniach!

Ana - szybkiego porodu i miłej niespodzianki odnośnie płci dzidziusia ;-)

Kate, Aljul - zdrówka dla chłopaków !!!

Piranha, Aljul - ale macie cuuuudne te kociaki :-D

Andziak - ale masz fajną ekipę dzieciaków :tak: a Ty wyglądasz jak siostra przy nich :rofl:

Airfix - ale masz akcje z tymi budowlańcami! :szok: i jeszcze synuś chory .... współczuję :no: zdrówka życzę!

Kopciuszek - gratulację! oby marzenie się spełniło!!!

dzień doberek :)

kochane wracam :) mam nadzieje, że mnie przyjmiecie z powrotem ?? :) :zawstydzona/y:z wami jakoś łatwiej trzymać mi dyscyplinę, najtrudniej po powrocie będzie z dieta, bo suplementami od 2 tyg . już się zajadam :-p

Rok 2015 niech będzie rokiem samych wspaniałych dni,
spełnienia marzeń i tych niebieskich i tych różowych, ale przede wszystkich niech nasze grono szczęśliwych mam zdrowych, pięknych dzieciaczków się powiększa :)

u mnie hmm w miarę... trochę miałam perypetii z pracodawcą, ale o tym na grupie, ale trzeba się wziąć w garść i iść do przodu by móc spełnić swoje marzenia ... :tak:

Kopiuszku dopisuje się do prośby uli87 mnie również interesuje moment starań, więc napisz nam koniecznie, którą metodę wybrałaś :-)
Piranhu jak ustalić kiedy starać się przy metodzie 0+12, jeśli np. w poprzednim cyklu pozytywny test owulacyjny wyszedł mi w 16 dc, to ile mam odczekać :confused: pewnie to już gdzieś było poruszane, ale mimo że przejrzałam masę postów to akurat na to pytanie nie znalazłam odpowiedzi, a często ta metoda była oceniana jako owocniejsza niż ta zalecająca zbliżenie na 2-3 dni przed owulacją :-)

Ps
spłakałam się właśnie jak bóbr...wróciłam od bratowej, która ma 3-m córcię, a u niej w rodzinie w ciągu kilku ostatnich miesięcy urodziły się 4 dziewczynki :-(

Ostatnia edycja:
Pranhu to moje wyniki z 7 dni po owulce jak je oceniasz można działać w lutym? do tej pory brałam mg wapń kwas foliowy i wit c nie brałam natomiast b=comlex
Sód - 137 (132-145)
Potas -3,98 (3,5-5,1)
Wapń= 9,46 (8,6-10,20(
Mg 2,2- (1,9-2,5)

Prolaktyna nie czynnościowa -14,25 (6,00-29,90)
Estardiol -100,7 (43,8-211)
Progesteron - 19,48 (1,70-27,00)
Igusia 82 - już wkrótce i Ty się doczekasz córci:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Katriina oj tak głupia jestem najważniejsze ,że zdrowe i taka myśl do mnie dotarła niedawno ze to przecież ogromne szczęście i trzeba się cieszyć dziś bylam w tesco obkupilam trochę maluszka i przecież to On bedzie najpiękniejszy i tak jednak w.myślach zawsze.to pozostaje jakieś takie ludzenie się za.tydzień bedzie u mnie 20 tydz. i pewnie bedzie usg polowkowe bo jeszcze gdzieś po cichutku myślę moze coś wkleslo hehe oj pomarzyć można sobie ;)

Do góry