reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Airfix rozumiem Ciebie z tymi serkami :) ja już na szynkę nie mogę patrzeć ;) choć jakoś wybitnie ziemniaki mi nie zbrzydły :D Dla mnie najgorsze jest solenie potraw.

Elle87 ja jak teraz się nie uda, to też przekładam starania na przyszły rok. Liczę, że może w końcu będzie to ten miesiąc i koniec katowania dietą.

reklama
Patka GRATULACJE :)))) spokojnej bezproblemowej ciąży i spełnienia marzeń ;)

Anuffifi w wolnej chwili podrzucę ci linka do książki Tamary z dziewczynkową dietą. Jeśli chodzi o odstęp, rozumiem cię bardzo dobrze - mamy tak mocno zakorzenione w głowie, że dziewczynki są sprzed owulacji a chłopcy z dnia owulacji, mi było ciężko zdecydować się na O+12, dojrzewałam do tej decyzji chyba kilka miesięcy :-D Z tego co zapamiętałam, te dziewczyny, które stosowały 7 czynnikową teorię i urodziły dziewczynki, starały się o nie albo 12 godzin po owu, albo dzień przed lub w dniu owu. Jedna dziewczyna starała się z 2 dniowym odstępem.

Macy :D ja w autobusie kurtkę rozpinam, brzuch wypinam do przodu ale jeszcze nikt nie zauważył, że w ciąży jestem ;-):-D Jak się czuję, odpukać od tygodnia nie wymiotuję! chyba omineły mnie zdjęcia twojego synka z usg, wrzuć jeszcze raz...to już było usg połówkowe, tak?

Maran co u was słychać? Tempka do góry idzie &&&&&&&&&&&&
Elisse wiem, że ciężko stosować dietę przez dłuższy czas, trzymam kciuki żebyś mogła ją jak najszybciej skończyć :)
Ilaczek ja z chłopcami wcinałam właśnie ogórkami kiszone - musiały być na każdej kanapce ;-) już niedługo przejdą mdłości
Lenka piękna dzidzia :-)

....idziemy jutro na usg :-) mam lekkiego stresa

Daria ja nie znam sie wiec nie pomoge... :(
Male liski trzymam kciukasy jutro za Twoje USG I daj nam tu szybciutko znac jak Malutka sie miewa :) fajnie, ze mdłosci Ci mineły oby juz nie wróciły, u nas dobrze, dziewczynki szaleją no a w sobote przyjezdzaja dziadkowie na 2 tygodnie a ja by sie nie wkrecac w cykl I nie analizowac kazdego pikniecia jajnika zaczelam sie uczyc robic robótki na szydelku... na razie idzie mi srednio I duzo pruje hehehe ale staram sie nie poddawac, oby do soboty bo później beda moi rodzice to nie bede miala czasu myslec I analizowac czy sie udalo czy nie ;) I spokojnie poczekam do terminu @ w tym miesiacu podjelam decyzje, ze nie zatestuje wczesniej niz w terminie @ I bede twarda ;) a mój maz mówi mi dziś, wiesz sniło mi sie dzisiaj, ze znowu sie nie udało I dostałas @, może to dobrze wrózy bo sny ponoć interpretuje sie na odwrót ;) hehehe...

Macy TY Łobuzie tylko nie rozpakuj wszystkich 6 kartonów w jeden dzien... Oszczedzaj sie!!!

pozdrowienia dla wszystkich

Małe liski, nie dostałam zdjęć małego. Tutaj jakoś nie są skorzy do dawania. Ale muszę następnym razem poprosić. :tak: Trzymam kciuki za usg! Daj znać po.
Maran-atha, kartonów było 12. Nie lubię, jak coś na mnie czeka. Dość szybko poszło, bo niektóre rzeczy duże - pościel, ręczniki. Ksiązki brałam na kilka razy. Fajnie, że rodzice przyjeżdżają. Moja mama też do nas przyjedzie. Tylko ciągle dumam kiedy, żeby było dobrze.

dzien dobry :))))

Powiem Wam, ze cicho jakos tu u Nas :wściekła/y:kiedys produkowalyscie tyle, ze kiedy po paru dniach wchodzilam nie umialam nadrobic, a teraz szybko raz dwa i jestem na biezaco ;D ale to dobrze, znaczy tylko tyle ze lista staraczek sie zmniejsza :tak:

patka bardzo gratuluje :)))) Niech dzidzia zdrowo rosnie :-)

elisse a to Twoj 3-ci cykl staran kochana tak ? dobrze wpisalam ?

piranha hah widzialam obydwa filmiki, co do drugiego z wedka to u Nas jest tak samo :-D za patyczkiem dostaja szalu, niekiedy lepsze od pileczek i myszki z piorkami w tylku :-D

anufifi ja tez mam miesniaka na macicy, mialam miec histero, zeby ocenic jego dokladna wielkosc, i ewentulanie usunac, ale na razie nie doszla do skutku, co chwile cos, ale od stycznia wracam do boju, mam nadzieje, ze z nowymi silami zamkne sie w 2latach staran z dwoma kreseczkami :zawstydzona/y:

elle przepisalam Cie na staranka od wiosny 2015 jak pisalas, czy tak moze zostac ? :) ja wierze ze kazdy odpoczynek dobrze robi, wiem jak ja teraz patrze na pewne rzeczy a jak patrzylam kiedys ! Niebo a ziemia kochana !

attachment.php

Starających się : 11
Oczekujących na staranka : 3

LISTOPAD 2014 :

Kiraa - termin @ 15.11 ( 3 cykl starań )
iweet84 - termin @ 18 .11 ( 4 cykl starań )
elisse - termin @ 30 .11 ( 3 cykl starań )
maggie2205 - termin @ .11 ( 5 cykl starań )
Verita - termin @ .11 ( 3 cykl starań )

kate.. - termin @ .11 ( 4 cykl starań )

GRUDZIEŃ 2014 :

Nuuuśka - termin @ 03.12 ( 19 cykl starań )
gdusia_- termin @ 03.12 ( 3 cykl starań )
Roszpunka - termin @ 09.12 ( 7 cykl starań )
anufifi - termin @ 24.12 ( 48 cykl starań )

Justi - termin @ .12 ( 6 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

ania_g21 ( wiosna 2015 )

Airfix ( wiosna 2015 )
Elle87 ( wiosna 2015 )

Ostatnia edycja:
anufifi weteranka ale na pewno kazda z Nas w koncu ujrzy wymarzone dwie kreseczki !!! Zobaczysz. U mnie z tego co pamietam ostatnio nie byl duzy, musialabym poszukac dokladnie w wynikach badan jego wymiarow, ale wiem ze zachodzil na endometrium stad moga byc problemy z zagniezdzeniem, nie wiem czy nie wplywa tez na prawidlowy wzrost endo, bo u mnie niestety jest liche strasznie :no:

reklama
Do góry