reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mama Kaja, u mojej córki żółtaczka utrzymywała się trzy miesiące! Badali jej bilirubine. Nie chcieli jednak dac ja pod lampy. I dobrze.
Agagsm, :-* Ty wiesz,ze w Mikim to i ja jestem zakochana. :-D

reklama
Agagsm witaj, super że będziesz się starać o trzecią dzidzię, co do dzieciaczków, każde inne, moja znajoma z pierwszym też wymęczona, a drugi synuś to taki grzeczny że hej. Mój też mi ostro dawał popalić cięzko przy nim bylo coś zrobić, a i teraz czasami wymagający jest.
Elmo ale Michaś już duży, słodkie dzieciaczki masz
Mamakaja nie martw się, na pewno wszystko się unormuje, buziaczki
Zakręcona miałam podobnego rogala jak dziewczyny, polecam
Nuusia może jednak bez operacji się obędzie
miłej soboty wszystkim

hej dziewczynki

Wczoraj troche odpoczelam,mialam wolne i chcialam posprzatac to udalo sie niestety polowicznie bo wylaczyli prad na 4h :cool2:
Dziekuje Wam kochane za moc dobrych slow i wsparcie, mam nadzieje, ze mimo wszystko lekarka nie zadecyduje o zabiegu, ze da Olci uszkom jeszcze troche czasu na podreperowanie...podobno warto wierzyc w cuda..:zawstydzona/y:

piranha czyli jest nadzieja ??? Jesli Antos ma wciaz dobre wyniki krwi to moze jest nadzieja, ze bedzie walczyl az pokona to cholerstwo ? Czy na ten moment lekarze rokuja ze jest szansa ze bedzie oddychal sam ? Codziennie kurcze mysle o tym malenstwie, codziennie wchodze tu i szukam informacji od Ciebie na jego temat, wierzac ze napiszesz cos dobrego.
Kochana tak sie zastanawiam a propo mojego cyklu,bo pytalam wczoraj juz o to,ale chyba przeoczylas :p Czy to nie jest zle ze wartosci temp.sa takie mizerne ? Przewaznie w I fazie FL mialam tempki siegajace i 37.7-8 a tu raptem 36.6 i wiecej nic. Moze progesteron jest za niski ?

agagsm a ja pamietam Cie takze nie jestes z az tak starych czasow :wściekła/y::-p fajnie ze zdecydowaliscie sie na trzeciego bobaska, czasem sama mysle czy jesli Nam w koncu uda sie wsadzic kropka we wlasciwe miejsce czy poprzestaniemy na jednym :happy2: Olcia juz duza dziewczyna, Nim sie obejrze a smignie z domu ..i ogarnie mnie czarna rozpacz :-D Swoja droga Dorcia Twoja mloda ma juz chlopaka ??? U Oli w klasie pojawil sie taki oto Cezary.Cezary przybyl do ich klasy we wrzesniu 1-go, nie minal miesiac a ja sie dowiaduje pare dni temu ze on moja Olke O BYCIE RAZEM PROSIL. Baaa przeczytalam na fcb bo Ola mi dala, teraz takie sprawy sie tylko tam zalatwia jak sie dowiedzialam, bo mimo ze do jednej klasy chodza, to w szkole malo gadaja, najwiecej to na placu albo na fcb wlasnie, bo w szkole to dzieci sie z Nich smieja - taka oto sytuacja. Smiac sie z milosci...:wściekła/y: skandal. Czarek po Ole na plac przychodzi, ale jak Ola byla u Niego w domu po lekcje, to sie okazalo, ze Czarek ksiazek nie ma, bo uczyc sie nie lubi..:shocked2: no wiec ja nie wiem czy to aby dobra partia,ale poki co po szkole Oli nosi plecak takze jest jak powinno byc !! :-D:-)
agagsm pytasz jak schudlam..kochana dieta i cwiczenia. Cwicze codziennie z MelB ( tzn teraz to przyznam ze zdarzy mi sie cwiczyc co dwa dni, ale staram sie nie robic dluzszych przerw), trzy partie ciala ; brzuch/posladki/i ramona badz klatke piersiowa. Raz w tygodniu staram sie robic trening cardio ( calego ciala ). Codzienne cwiczenia zajmuja mi 30minut takze nie za wiele a efekty na prawde sa super :)
Do tego odstawilam slodycze praktycznie calkowicie, smazone,tluste potrawy; chleb bialy zastapilam pelnoziarnistym,zytnim lub orkiszem. Makaron tylko pelnoziarnisty, ryz- najczesciej dziki badz brazowy, fakt- gotuje sie go dluzej,ale smak jest na prawde nieporownywalny.Ziemniaki jem na prawde sporadycznie, duzo owocow i warzyw, na sniadanka przewaznie musli blonnikowe, badz odtluszczony jogurt naturalny ( z Bakomy sa pyszne 0% tluszczu, 0% cukru ) z owocami sezonowymi ( teraz glownie gruszki, banany i kiwi ). Odstawilam soki, i napoje gazowane, choc oczywiscie nie powiem ze nie pije wcale - zdarzy mi sie, ale staram sie takie sytuacje ograniczac do minimum.I nie jest tak jak niektorzy mysla,ze sie glodze - nic bardziej mylnego ! Pozwalam sobie raz w tygodniu na pizze, czy dobra, obfita kolacje, ale wszystko gubie w cwiczeniach, na wadze nawet kiedy zjem cos nie takiego nie widac roznicy .Grunt to samozaparcie i silna wola. Najgorszy jest pierwszy msc, a potem idzie na prawde z gorki :tak:Musisz przysiasc i zrobic rozrachunek tego co jesz najwiecej bo jak sie okazuje, ma to czesto zwiazek z dodatkowymi kg. U mnie dzien bez batonika, czekolady byl dniem straconym.Polecam Ci wspomagacze : zielona kawa, chrom ( hamuje laknienie na slodycze - potwierdzam ! ) oczywiscie L-karnityna. Linea dobrze sie u mnie sprawdzila, choc ostatnio bralam tabletki z zielona kawa i tez nie moge narzekac :)

attachment.php

Starających się : 14
Oczekujących na staranka : 2

PAŹDZIERNIK 2014 :

elisse - termin @ 09.10 ( 1 cykl starań )
Roszpunka - termin @ 11.10 ( 5 cykl starań )
Justi - termin @ 11.10 ( 4 cykl starań )
Airfix - termin @ 12.10 ( 14 cykl starań )
Elle87- termin @ 12.10 ( 6 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 12.10 ( 17 cykl starań )
maggie2205 - termin @ 18.10 ( 4 cykl starań )
iweet84 - termin @ 19 .10 ( 3 cykl starań )
ilaczek - termin @ 20.10 ( 2 cykl starań )
Kiraa - termin @ 26.10 ( 2 cykl starań )
Verita - termin @ 28.10 ( 2 cykl starań )
kate.. - termin @ 29.10 ( 3 cykl starań )
Katriina - termin @ .10 ( 2 cykl starań )

gdusia_- termin @ .10 ( 2 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

magda1609 ( listopad 2014 )
ania_g21 ( wiosna 2015 )

Ostatnia edycja:
Nuuśka Młoda ma "chłopaka" często razem chodzą do parku , na plac, na miasteczko rowerowe. Ale to raczej taki przyjaciel niż chłopak bo jak sama Młoda powiedziała - nie całują się !!! Wiem również że dziewczynki śmiały się z niej że woli z chłopakiem się "bawić" ale szybko im przeszło naśmiewanie się. Mam nadzieję tylko że traumy mieć nie będzie jak kiedyś owy "chłopak" skoczy na inny kwiatek ???
Moja nie ma FB nie zgadzam się na założenie konta. ma telefon i w ten sposób się komunikują - albo przez skype'a ... ehhhh te nasze dzieciaczki !

Miłego dzionka Wam życzę !!! Ja dzisiaj zamierzam posprzątać mieszkanie ! Co z tego wyjdzie - zobaczymy !!!

Ostatnia edycja:
Hej!

Nuuuśka, moim zdaniem niższe tempki nie muszą oznaczać niższego progesteronu, może np. estradiol jest wyższy? Nie masz możliwości sprawdzenia dziś poziomu progesteronu?

Co do Antosia, niestety dziś rano po 3 tygodniach dzielnej walki odszedł :-( Chyba czekał z tym na swoją mamę bo koleżanka rano przyjechała do szpitala, złapała go za rękę, odmówiła modlitwę i wtedy zaczął umierać. Cierpiał już straszliwie, od tej opuchlizny skóra była już potwornie napięta i pękła na stópce powodując powstanie otwartej rany :-( Strasznie to smutne i niesprawiedliwe :-(

Piranhu, aż mi się łezka w oku zakręciła. Biedny aniołeczek. Tyle wycierpiał. :-( Współczuję jego rodzicom.
Nuska, nie wiem, czy w końcu napisałam, czy nie, bo ja ostatnio ciągle w biegu - mam nadzieję, że wszystko z Olcią będzie ok. Chłopak powiadasz. Kurka te dzieci teraz tak szybko dorastają. Ja miałam pierwszego w wieku 17 lat. ;-)
Maran-atha, co u Ciebie? Jak dziewczynki?

Macy dziekuje ze pytasz :) u mnie w sumie nie najgorzej, nawet ten wrzesien i poczatek pazdziernika dosc pozytywnie, troche trudnych spraw udalo mi sie pozytywnie pozalatwiac :) dziewczynki ostatnio mialy temperature wiec jakis wirus szalal, ale 2 dni i temperatura zeszla, zostal tylko lekki katar wiec juz do szkoly wrocily... ogolnie to nie mam co narzekac bo poki co jakos zle nie jest, pogoda tez ładna ;) a jak tam Twoj "dziad" juz pozytywnie? Zycze bys znalazla szpital ktory w pelni zaakceptuje Twoje i dzidziusia potrzeby &&&& no i duzo sily, oszczedzaj sie troche bo 10-12 km dziennie na pieszo to duzo nawet dla kogos nie bedacego w ciazy :* no i zapodaj jakies foty na grupie prosze :)

reklama
Do góry