reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzień dobry!
Niestety nie jestem jakoś super na bieżąco, ale staram się Was co i raz doczytywać :)

Piranha, Ja kociarą nie jestem, więc nawet nie wiedziałam, że istnieje taka rasa, ale za to moja córka (która na spacerach musi się przywitać z każdym napotkanym zwierzem) głaskała Twoje kotki na monitorze XD
Z ciekawostek, mężowi robili ostatnio bardzo dokładne badania krwi (pod kątem bliżej niewyjaśnionego nadciśnienia, które odnotowywał od lat) i wyszło, że ot tak ma bardzo niski poziom sodu i potasu.
Mam też pytanie, czy jak Ci podeślę na czym polegały moje starania, to napisałabyś mi w wolnej chwili, ile mi spełnionych czynników wyszło? (tak z ciekawości, bo chyba jakoś się zasady liczenia pozmieniały)

Marchew, słodziak z Gabriela :)

Milla, przykro mi

Kevinka, Ana, cały czas kciuki za róż!

Pozdrowienia i fluidy dla całej reszty!

reklama
Piranha ovu była 14 czerwca, czy to się liczy od dnia owulacji czy od następnego, bo jeśli od dnia ovu to faktycznie w piątek było 7dpo a ja liczyłam od następnego dnia. Poprzedni cykl był dłuższy bo aż 32 dni,a owulka była 18 dnia, w tym cyklu owulka już 13 dnia, myślę że to zasługa castagnusa. Ogólnie moje cykle po porodzie są bardzo nieregularne od 26 dniowych do 37 dniowych. Dzięki kochana za kciuki, z synkiem nam w miarę szybko poszło mimo ze lekarz wróżył problemy, więc mam cicha nadzieje że tym razem też nam się uda w miarę szybko. Niestety miałam torbiel 10cm na lewym jajniku którą usunięto laparoskopowo, niestety usunięto też część jajnika :( Wiem że przy endo są tez liczne poronienia, strasznie się tego bałam w pierwszej ciąży i z każdym plamieniem biegałam do lekarza, synka urodziłam w 35tc (myślę że to właśnie przez endo) i na porodówce twierdzono że nie ma jeszcze wykształconych płuc, że będzie musiał leżeć na OIM. Na szczęście urodził się zdrowy, w szpitalu spędziliśmy tylko 8 dni.

Daria tak moj syn ma stwierdzone.
Ja podejrzewalam ze cos nie tak patrzac inne dzieci a kevina.
On zachowywał sie jak slepe dziecko we mgle.wlasnie jak u ciebie przynies to albo to lezy tam a on niekumal.pytanie a co to a gdzie to?
Proste rzeczy a on niepojmowal.poprosilas go o dwie rzeczy to juz zadnej niepamietal.
Rozkojarzony taki,koncentracja mala,co ciaglo za soba duzo bo i kontakty z rowiesnikami itd.
Droge tez kojarzyl o tu sie jedzie np do ikei itd.
Zaczelismy od ergoterapi,logopedi,taki kurs taniec zmysłów ale niestety to nic niedawalo.w pierwszej klasie trafilismy do instytutu gdzie porobili mu badania i wyszlo ze ma add,niedawali nic odrazu na kolejnej wyszło bez zmian ,i musielismy podjac decyzje o tabletkach.
I powiem szczerze byla to bardzo dobra decyzja bardzo sie jego zachowanie zmieniło, w szkole radzi sobie dobrze a był juz w lasku,teraz bylby w lesie!
W jego przypadku w mozgu niebylo jakiegos przeplywu w mozgu i takie jak ergoterapia itd co z nim robilismy niedawalo rady ,bo to niezlamanie itp ze rehabilitacja pomoże. To jest w glowie wiec to mu pomaga.
Wszyscy widza różnice nauczycielka juz w pierwszym dniu widziala zmiane nie do poznania.
Ja tez zadowolona jestem zreszta on sam tez bo lepiej rozumie i kontaktuje widac ze mu to ulatwia wiele w zyciu.

iweet, myślałam, że owulka była w 13 dc skoro w 12 dc test był pozytywny, liczy się to od kolejnego dnia (1 dpo to pierwszy dzień po owulacji). To kiedy była ta owulka bo piszesz potem o 13 dc (co mi pasuje na wykresie :-)) a potem o 14 czerwca (czy lipca? :-)), pogubiłam się :-D To była torbiel czekoladowa czy czynnościowa? Ależ się musiałaś w ciąży i po porodzie synka nastresować, oby tym razem ciąża była wzorowa i nudna, tego Ci z całego serca życzę.

wildberry
, ucałuj córkę ode mnie :-) Nie ma sprawy z podliczeniem czynników, chętnie wpiszę Ciebie do naszej forumowej tabeli i statystyk :-)

Piranhu Wziełam dziś pierwszą tabletkę Femary, czułam rano kłucie prawego jajnika , a po 1,5h od przyjęcia Femary zaczął kłuć drugi i troszkę podbrzusze daje znać o sobie .
Pierwsze usg mam 29-ego , to będzie 12dc, a kolejne mam 5-ego sierpnia i to będzie 19dc. Zobaczymy jak efekty :)
A ten Rutinoscorbin odstawiam w takim razie, 15 tabl wzielam tylko...starczy hehe

daria0607, Kevinka U mojego synka jest tak samo... pytasz go, a On albo nie słyszy albo pyta np. co to frytki? albo co to półka? Czasem zmienia sens słów...mówisz półka, a On słyszy- kółka. frytki to krytki itp itd... Robili mu test na dysleksje i ze to jest to. No nie wiem, ostatnio rąk nie umiał umyć ! Kazałam hulajnoge umyć brudna ścierką,a On umył rękami, wiec mu mowie- a czemu myłes hulajnogę rękami jak Ci dałam śccierkę?Idz teraz rece umyć w łazience . A ten wyleciał z domu, poleciał po ta sciere brudną i poszedl do łazienki i pod kranem ta brudna ścierą mył ręce...no jak to zobaczyłam to wyszłam z siebie i stanełam obok. Jak już krzyczeć zaczełam na to co robi, to On dalej nie wiedział o co chodzi...pokazuje mu mydło, ręcznik i się pytam- Jak sie rece myje? i od kiedy taka ścierką z błotem z pola się ręce myje ? On dalej nie wiedział co ja od niego chce, dopóki się nie spytałam- czy tą ścierką zamierza też buzie umyć? Czasem wychodze z siebie, ja chyba już nie mam cierpliwości, ja czasem myśle że mój M. ma to samo haha temu nawet jak palcem pokażesz gdzie co jest to i tak nie znajdzie , no chyba ze się pod sam nos poda. Ja sie wybieram gdzies z synkiem prywatnie na diagnoze, w Krakowie sa dwie bardzo dobre Panie, ale na razie ta budowa na głowie, na nic nie mam czasu. Z pamięcią drogi, sytuacji jest bardzo dobrze, choc czasem gada od rzeczy, przypomina sobie zdarzenia sprzed nie wiem ilu i w urywkach mi je powtarza i sie zlosci ze ja nie wiem co gdzie i jak. Psycholog stwierdziła na testach ze dziecko jest inteligentne i że wyrośnie... Jasne. Jak był mały to szybko sie rozwijał , tylko mówił późno, a potem stanął koło 2 r.z a czasem mam wrazenie ze sie cofa.
Kevinka w jakim instytucie robiłaś badanie synkowi? Ja szukam cały czas.

Mar-chew Jej ale słodziak z Gabrysia :) I od razu napisze- Cała mama !!! :)))

Piranha faktycznie ja cały czas patrzyłam na poprzedni cykl :/ w tym cyklu owulka była w 13dc, czyli 7dpo było w piątek :/ nie wiem jak ja to liczyłam :( To była torbiel czekoladowa. Po porodzie było troche latania po lekarzach, neurolog, okulista, rehabilitacje, podejrzewali cytomegalię więc połozyli nas na oddział na 3 dni żeby wszystkie badania zrobić,potem były duże problemy z żelazem i anemią ach.. dużo tego.

Kate migdały mają bardzo dużo magnezu więc wydaję mi się że można

Piranha tak Shellers sie przyjal bo duzo znakomych mowi,ze córki poczely sie 2 dni przed owu i tak sie utarlo i juz ,ze przed owu...ja na spokojnie podchodze do tego tylko ph mam super bo 4 -4,5 z suplementow to tylko magnez biore

reklama
Kevinka przyznam się że nigdy nie słyszałam o add - musieliście sporo przejść, trochę stresów, nerwów na pewno było zanim trafiliście na specjalistów, diagnozę i tabletki które bardzo synkowi pomogły, tak jak piszesz...dobrze, że już jest lepiej. Kevinka Airfix my też mamy pewne problemy ze starszym synkiem. Byliśmy już u psychologa, na kilku wizytach. Na razie nic niepokojącego psycholog nie zauważyła, dopytywałam się czy to na pewno nie adh, bo taką "diagnoze" panie w przedszkolu postawiły :/. Jeśli coś może się wykluć w przyszłości to może zespół Aspergera :/ ale na zasadzie gdybania i takiego czarnowidztwa. Zaproponowała nam zajęcia takie terapeutyczne dla dzieci, zaczynają sie na jesieni - są to zajęcia dla grupy dzieci, dzieci ucza się na tych zajęciach np radzenia sobie z emocjami itp Z chęcią weźmiemy udział

Kate jak właśnie teraz twoje ph - zmniejszyło się na bardziej dziewczynkowe?

Do góry