reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

iweet kate juz kiedys byla mowa o migdałach I fakt maja one sporo magnezu, ale jeszcze wiecej potasu... w 100g migdałów jest go 778mg wiec same musicie zdecydowac czy je jesc czy nie, ja troche jadłam, ale nie dużo w tym cyklu juz nie jem ich wcale ;)

reklama
kate sprawdzam mam na razie w granicach 4-4,5, ale prawie cały czerwiec aplikowałam sobie 250g wit c dopochwowo, poza tym biorę castagnusa a on tez obniża ph.

pirahna już wiem dlaczego pisałam o poprzednim cyklu. My starania mieliśmy zacząć w lipcu i miałam progesteron zrobić w cyklu czerwcowym a resztę hormonów w lipcowym, ale w czerwcowym 7dpo wypadło właśnie w piątek a w tym cyklu po minerałach i hormonach odłożyłam staranka o miesiąc. Ten cykl miał być już po prostu staraniowy więc nie planowałam robić w nim progesteronu, ale nie pomyślałam że skoro odłożyłam staranka to mogłam go jednak zrobić w tym cyklu :/ Mam ochotę sprawdzic czy minerały się ruszyły po tej ostrej diecie, ale mąż mówi że bez sensu, bo jakie by nie były to i tak zaczynamy starania, więc po co mam się stresować dodatkowo wynikami, hmm ale może jednak zrobię. Poza tym mąż juz ostro czuje skutki zakwaszenia organizmu i twierdzi że niedługo rezygnuje z diety :/

Ostatnia edycja:
Airfix bo to dziedziczne ;)
U mojegi meza w rodzinie jego brat jskis opóźniony i jego córka ma adhd.
Tesciowa tez chyba cos z tego ma ;p
No i moj maz nie żeby glupi czy cos ale tez nie zawsze ma ta koncentracje i czasem ja do niego rybka a on rozumie akwarium ;)
I moj maz akurat jutro ma termin zeby sprawdzic czy jednak on czegos niema. Tak dla spokoju ,wrazie czego zeby coś sobie w zyciu polepszyc.
Ja kochana u nas w Hamburgu robilam i tam tez chodzimy na kontrole co kwartal.
Add to tak jak adha tylko to bez tej hyperatywnosci. Tz bez h ;)

hey z podróży ja juz w drodze do pl

kevinka wlasnie mijam HH ;)

Piranho, dziewczyny znacie jakas strone/tabele z beta hcg zeby porównać wynik?? w necie znalazlam tylko od 2-3,4-5,6-7 nie jest to za duża rozbieżności???

Dobra jestem po szkoleniu
Było ok
Ale nie wytrzymałam o kupiłam test

Nie wiem czy wy widzicie ale ja już widzę :)

Zdjęcie robione w trakcie czekania :)

ImageUploadedByForum BabyBoom1406033790.659699.jpg
ImageUploadedByForum BabyBoom1406033915.446033.jpg

Widać jak czerwona substancja przechodzi i zostawia kreskę :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1406033790.659699.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1406033790.659699.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 50
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1406033915.446033.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1406033915.446033.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 52
ImageUploadedByForum BabyBoom1406033997.526817.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1406034067.724429.jpg
I kolejna minuta :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1406033997.526817.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1406033997.526817.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 45
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1406034067.724429.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1406034067.724429.jpg
    11,6 KB · Wyświetleń: 45
Marchew, ale masz słodziaka w domu :-)

Iweet, jak stwierdzili u Ciebie endometriozę? Jakie masz objawy?
Jak miałam USG w pierwszej ciąży to lekarz spytał się mnie czy miałam problemy z zajściem bo mam endometriozę :baffled: Nigdy później żaden lekarz już mi nic nie mówił na ten temat.

Piranju, raz na USG w opisie miałam, ze oprócz bezechowego pęcherzyka mam drugi wypełniony gęstą treścią 17 mm, który później sam zniknął, czy to może być związane z endometriozą?

Mila, współczuję Ci bardzo, trzymaj się.

reklama
Do góry