reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

iweet kate juz kiedys byla mowa o migdałach I fakt maja one sporo magnezu, ale jeszcze wiecej potasu... w 100g migdałów jest go 778mg wiec same musicie zdecydowac czy je jesc czy nie, ja troche jadłam, ale nie dużo w tym cyklu juz nie jem ich wcale ;)

reklama
kate sprawdzam mam na razie w granicach 4-4,5, ale prawie cały czerwiec aplikowałam sobie 250g wit c dopochwowo, poza tym biorę castagnusa a on tez obniża ph.

pirahna już wiem dlaczego pisałam o poprzednim cyklu. My starania mieliśmy zacząć w lipcu i miałam progesteron zrobić w cyklu czerwcowym a resztę hormonów w lipcowym, ale w czerwcowym 7dpo wypadło właśnie w piątek a w tym cyklu po minerałach i hormonach odłożyłam staranka o miesiąc. Ten cykl miał być już po prostu staraniowy więc nie planowałam robić w nim progesteronu, ale nie pomyślałam że skoro odłożyłam staranka to mogłam go jednak zrobić w tym cyklu :/ Mam ochotę sprawdzic czy minerały się ruszyły po tej ostrej diecie, ale mąż mówi że bez sensu, bo jakie by nie były to i tak zaczynamy starania, więc po co mam się stresować dodatkowo wynikami, hmm ale może jednak zrobię. Poza tym mąż juz ostro czuje skutki zakwaszenia organizmu i twierdzi że niedługo rezygnuje z diety :/

Ostatnia edycja:
Airfix bo to dziedziczne ;)
U mojegi meza w rodzinie jego brat jskis opóźniony i jego córka ma adhd.
Tesciowa tez chyba cos z tego ma ;p
No i moj maz nie żeby glupi czy cos ale tez nie zawsze ma ta koncentracje i czasem ja do niego rybka a on rozumie akwarium ;)
I moj maz akurat jutro ma termin zeby sprawdzic czy jednak on czegos niema. Tak dla spokoju ,wrazie czego zeby coś sobie w zyciu polepszyc.
Ja kochana u nas w Hamburgu robilam i tam tez chodzimy na kontrole co kwartal.
Add to tak jak adha tylko to bez tej hyperatywnosci. Tz bez h ;)

hey z podróży ja juz w drodze do pl

kevinka wlasnie mijam HH ;)

Piranho, dziewczyny znacie jakas strone/tabele z beta hcg zeby porównać wynik?? w necie znalazlam tylko od 2-3,4-5,6-7 nie jest to za duża rozbieżności???

Dobra jestem po szkoleniu
Było ok
Ale nie wytrzymałam o kupiłam test

Nie wiem czy wy widzicie ale ja już widzę :)

Zdjęcie robione w trakcie czekania :)

ImageUploadedByForum BabyBoom1406033790.659699.jpg
ImageUploadedByForum BabyBoom1406033915.446033.jpg

Widać jak czerwona substancja przechodzi i zostawia kreskę :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1406033790.659699.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1406033790.659699.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 56
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1406033915.446033.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1406033915.446033.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 55
ImageUploadedByForum BabyBoom1406033997.526817.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1406034067.724429.jpg
I kolejna minuta :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1406033997.526817.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1406033997.526817.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 47
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1406034067.724429.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1406034067.724429.jpg
    11,6 KB · Wyświetleń: 51
Marchew, ale masz słodziaka w domu :-)

Iweet, jak stwierdzili u Ciebie endometriozę? Jakie masz objawy?
Jak miałam USG w pierwszej ciąży to lekarz spytał się mnie czy miałam problemy z zajściem bo mam endometriozę :baffled: Nigdy później żaden lekarz już mi nic nie mówił na ten temat.

Piranju, raz na USG w opisie miałam, ze oprócz bezechowego pęcherzyka mam drugi wypełniony gęstą treścią 17 mm, który później sam zniknął, czy to może być związane z endometriozą?

Mila, współczuję Ci bardzo, trzymaj się.

reklama
Do góry