reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kewinka jak weźmiesz na ręce pierwszy raz to Ci przejdą żale :) zobaczysz

Dziś mnie mąż wyciągną na siłownie :( trochę pojwzdzilam na rowerku i nawet pobiegalam ale skończyłam bo zawroty głowy takie miałam :) szok

Eh jutro tez zajęcie pierwsze lekcje kursu fryzjerskiego i potem znowu w czwartek No to trochę mnie odciągnięte od wyczekiwania @ i testowania ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Kevinka, ja już nie pytam o to w kwestii planowania płci (a już tym bardziej dlaczego mogło się nie udać zaplanować córcię) ale jak coś jest nie tak z hormonami to włącza mi się tryb dociekania skąd taki stan rzeczy, jak go zmienić i komuś pomóc, stąd te pytania :-), jak znajdziesz te wyniki to daj znać. Co do hormonów - podobno są bardzo ważnym czynnikiem w planowaniu płci ...na pewno dużo ważniejszym jak odstęp od owulacji.

Piranhiu ale Nemo słodko sobie śpi. Nie mogę się na nie napatrzeć. A możesz mi na pw wysłać jakieś namiary do tej hodowli gdzie je kupiłaś? To są kotki z rodowodem czy bez? Bo nam chyba w zasadzie ten rodowód nie jest potrzebny.

Piranha ale slodziak :))
Jaka wogole to rasa?
A co do wyników naszukalam sie,a wcale nie musiałam ;)
Mialam w tel bo juz kiedys je tu wstawialam ;)
No i ten testesteron wysoki :(

Załączniki

• 1405968146608.jpg
    1405968146608.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 58
Piraniu- dziękuję za odpowiedz:) cóż..chętnie może już, ale racjonalna część mnie mówi że trzeba poczekać:) mam nadzieję...:)Realnie myślę,ze lipiec 2015.Chętnie skorzystam z Twoich rad. Jeszcze chętniej bym pokonwersowała z wszystkimi Wami- już teraz,ale muszę uważać, żeby się nie nakręcić:), bo jestem bardzo rozkochana w macierzyństwie,i to czekanie nie jest dla mnie emocjonalnie łatwe- tym bardziej, ze już zabierałam się za przygotowania- na tyle poważnie (jak pisałam wcześniej), że dokonałam zakupów i łykaliśmy już z M, tak wiec kilka opakowań już zużyliśmy A co nam zostało?:
Calcium Citrate 100 tab.-dwa opakowania, firmy NOW (trzymałam się rad Piranii)
Magnesium Citrate 120 tab.-jedno opakowanie
testy ovulacyjne- "One Step Ovulation Test"
Zainteresowane osoby zapraszam do kontaktu:)

aljul, no jasne, napiszę Ci na PW :-) To są koty z rodowodem, zależało mi na tym nie dla papierka, kupując kota z rodowodem od zaufanego hodowcy masz pewność, że kupujesz kotka bez ukrytych wad (np. genetycznych), chorób (jest mnóstwo niebezpiecznych chorób, które są wykluczane w porządnych hodowlach drogą badań u rodziców), dobrze zsocjalizowanego i nauczonego dobrych manier :-) i przede wszystkim prawdziwego ragdolla z jego cudnym ragdollowych charakterem (a w pseudohodowlach często koty mnożone są na potęgę tylko celem szybkiego zysku, są zdziczałe, chore, niosą w genach defekty, ich dziadkowie mogą być kotami nierasowymi, będziemy mieć więc kota tylko podobnego wyglądem do ragdolla ale mającego zupełnie inne cechy). Moje koty przenigdy się nie zezłościły (a miały niestety mnóstwo okazji przy moich dzieciach) i nigdy nikogo nie podrapały, są cudowne i wręcz muszę je bronić przed dziećmi a nie odwrotnie ;-) ...i są niskopodłogowe jak na ragdolla przystało :-)

Kevinka, a innych hormonów nie sprawdzałaś? ...testosteron faktycznie spory. Kotki są rasy ragdoll :-)

reklama
Do góry