reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Piranha - to był 10 tc - pamiętam, że było za wcześnie na genetyczne chyba o dwa dni... a ja wylatywałam do Polski... u mojej córki nub zupełnie w dół więc tam nie byłoby wątpliwości ;p a jeszcze siusiaka schował w 20 tc i była sugestia, że raczej dziewczynka ;p

Witam sie niedzielnie:-):-)

Jutro skocze rano na bete ale teraz sie zstanawiam skoro biore luteine to i tak wynik progesteronu bedzie falszywy.I nie bedzie przedsatwiam prawdziwych jednostek. Wczoraj znazalzlam jeszcze Utrogest z ciazy z coreczka i zapodalam sobie przed poludniem i wieczorem i sluz brazowy znikl… nie wiem czy to zasluga ustrogestu czy po prostu dwu dniowe plamienie.
Dzisiejsza tempka poszla jeszcze bardziej w gore ale to moze byc fakt ze nawiedzily nas tropiki.

Piranho jak nabede duphaston to jaki kupic doustny i dopochwowy czy tylko jeden?W jakich dawkach go brac?Jest sen jutro dzwonic do ginka o termin na jutro lub pojutrze skoro plamienie ustalo?
I tak teraz nic nie bedzie widac na USG teraz najlepsza miara czy wszytsko jest ok jest chyba tylko beta prawda? Folik teu juz podwyzszylam, acard bede brala do okolo 16-18 tyg myslisz ze ok? Czy dluzej?Ach biore jeszcze royal jally po jednej tabletce dziennie,bralam kiedys w proszku codziennie pylek pszczeli ale troche trzeba bylo czasu poswiecic na przygotowanie,zalac odczekac,dodac miodu tip… Piranho jak mysliz dlaczego mam ten wyciek z piersi pomimo niskiej prolaktyny?

Marchew tak tez zrobie bede brala na pewno do 16-18 tyg Acard zeby ominac ten najgorszy okres… nie mam ochoty naprawde na powtorke z rozrywki…. POwiedzialam nawet do mojego meza ze jak cosiek jest slaby to lepiej zeby teraz odfrunal do nieba a nizeli za kilka tygodni…. Juz jest ciezej cie pozegnac jak widzisz takiego malego czlowieczka na USG.
Marchew ja tez kocham ciuszki z nexta,ale mam tez ogromna slabosc do tkmaxx :D zawsze znajde tak przepiekne ciuszki… zawsze jak tam wejde znajduje cos dla corci… szafa jej peka w szwach a w mojej sa przewiewy…

Lenka jak tam u ciebie testowalas ?? WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA SYNKA!!!!!!!!!!!Duzo radosci i pociechy :*

Kevinka ja mysle ze przeczucie kobiece tez odgrywa duza role… i moim zadniem sie nie mylisz :)

Aljul widze ze wszytskich dopadly upaly ;)
wlasnie pamietalam ze ktos kiedys pisal o wycieku siary ale niepamietalam kto. Ja tez dostalam tabletki i nawet na mnie podzialaly, i co mnie najbardziej dziwi roblam badania prolaktyny i mam bardzo niski poziom… 6,87 (4,79-23.20) dlatego nierozumiem wycieku …
Dziekuje za rozspiske tabletek,jestem ciekawa co mi moj endo zaleci.. napewno zrobie tez tsh jak bede teraz w pl ale chyba jeszcze nie bedzie za wielkiej roznicy albo?
Zdolna z ciebie kobietka!!!Piekny torcik!!

Maran dziekuje :* :* a co tam u ciebie juz na dniach owulka ,kibicuje ci !!!!

Wildberry,Anette
dajecie mi nadzieje ze u mnie tez moze byc wszytsko ok

Airfix DZIEKUJE napewno bede omijac wszystko co napisalas…nawet powiedzialam mezowi ze bedzie taraz krotka abstynecja :p

lece corcia sie obudzila :*

Piranho- owu miałam 16 kwietnia z rana. test pozytywny wyszedł dopiero 15 kwietnia. łożysko z tego co wyczytałam mam na przedniej ścianie

Vivienka jak mogę się wtrącić ja bralam dufarston troche na własną rękę bo dal mi polski lekarz a tutaj w UK zrobili jazdę ze biorę wiec sklamalam ze nie biore ale dawkę mi ustalił polak na dwie dzienie rano 1 i wieczor tez jedna 12 godzin odsepu do ok 16-18 tydzien i odstawić stopniowo. Musiałam kombinować tabletki po różnych forum
Szukajac informacji w internecie na temat diety chlopczykowej znalazlam wplyw kawy. Wiecej kawy dziennie to 3 krotnie wieksze rodzenie chłopców co o tym myslicie? Może ze magnez wyplukuje?

Ostatnia edycja:
Witajcie w piękny niedzielny poranek

Lenka o jak tam ? 100 lat dla synka

Vivienka dobry plan z tymi lekami
Tylko teraz sie zastanawiam czy nie lepiej dupchastonu brać ultrageston jest dożo wyższa ilośc progesteronu jakiej Ty masz ilości? 100 mg ?

Kewinka Anna oby Wam sie spełniło marzenie o płci

Mnie zastanawiają bóle pleców i jajników notorycznie na wieczór bolą najgorzej

Verita myślę że z tą Kawą to prawda ale zobacz marchewka odstawiła na kilka miesięcy i zaciążyła i ma chłopaka

I bądź tu mądra :)

Ale nie pochwalilam sie co ja mądra zrobiłam oczywiście nie umyślnie
Pałac papieroska No bo niestety znowu popalam
Spadł mi żar gorący na dekolt i zrobił mi 2 ślady na cyckach po lewej i po prawej stronie
Mam 2 kropki wielkości grubości papierosa No poprostu talent
Smaruje bialki ale boje sie ze zostanią mi blizny i to na cyckach które akurat sa na dekolcie szok :(

Miłego dnia

Ostatnia edycja:
Hello!

Marchew, skoro to był 10 tc to nie dziwne, że nub był dziewczynkowy :-), na tym etapie nuby i u chłopców i u dziewczynek są płaskie, oceny do połowy 12 tc są ryzykowne zatem, najlepszy jest 13-14 tc:

At 11 weeks there was an error rate of 50% and only 14 of every 100 was assigned correct male gender. In the male fetuses after 12 weeks, there was a significant increase in the angle of the genital tubercle from the horizontal. The accuracy of sex determination increased with gestation. Gabriel chciał po prostu mamusi większą niespodziankę zrobić.

Vivienka
, będzie dobrze, zobaczysz! Możesz łykać raz doustnie a raz aplikować dowcipnie. To będzie Duphaston w takiej samej dawce 10 mg jak w PL? Standardowa dawka to 2x1 czyli np. jedna tabletka rano a druga wieczorem, w przypadku niewydolności ciałka żółtego dawkę się zwiększa, stąd tak ważne byś sprawdziła wraz z betą poziom progesteronu, wynik będzie nieco zafałszowany ale ogólny pogląd powinien być. Co do tego wycieku to nie wiem :-(, prolaktyna na pewno wzrasta trochę już w pierwszych tygodniach ciąży, nie próbuj wyciskać gdyż może to uwalniać oksytocynę. Tak jak piszesz na USG na razie prawdopodobnie nie będzie nic widać, sprawdź betę w poniedziałek i środę by ocenić przyrost. Acard można przyjmować w I i II trymestrze. Trzymam kochana mocno kciuki i czuję, że będzie dobrze.

Ana, czyli trafiłaś w pełnię Księżyca, z czynników wychodzi mi (wedle naszych nowych zasad): D-0.5, S-0.5, M-0, H-0, P-1, J-0, O-1, czyli 3 czynniki, poprawcie mnie jeśli źle podsumowałam. Będę z całych sił trzymać kciuki za Twoją córcię, umów się kochana na kolejne USG bo od zadręczania się myślami można zwariować (coś o tym wiem ;-)) a Twoja dzidzia potrzebuje zrelaksowanej, spokojnej mamusi :-)

Matik
, ale pech :-(, na pewno blizn nie będzie, zobaczysz.

hej dziewczynki

Dzis upalnie u Nas a ja kibluje w pracy :dry:

maran wczoraj chcialam napisac ale zapomnialam :wściekła/y: co u Ciebie kochana ??? Czy ja dobrze pamietam ze od tego cyklu ruszylas do boju czy znowu cos poknocilam ???

Doooorcia hop hop co u cośka ??????? :-) ile Cie mozna wywolywac hmmm ????? Naprodukuje Ci na FB dzis zobaczysz :-p

piranha odnosnie histero, nie wiem czy gin usunie miesniaka, powiedzial ze jesli uzna to za potrzebne to to zrobi, ale miesniak byl maly wiec sama nie wiem czego sie spodziewac :zawstydzona/y:

matik to byl znak ze powinnas rzucic :p !! nieladnie tak podpalac :-p

Ostatnia edycja:
Dzien dobry

Vivienka ja też mysle ze bedzie dobrze.
Utrogest ma 100mg.
Lepszy jest Feminita ma 200mg.
Na ten temat moge sie wypowiedziec bo gdy zaszlam w ciąże dzwoniac po wyniki te w recepcji powiedzialy zebym jefnsk brala bo wynik dobry ale moglby byc lepszy.a lekarz powiedzial ze gdyby tak bylo to mam brac 3 × ta 200mg zeby duza dawka zareagowac.mozna doustnie lub dopochwowo.
Lepiej doustnie chyba,ze kobieta ma wymioty.
Na kolejnej wizycie okazalo sie ze wcale ich brac nie musiałam bo bylo wszystko ok ale juz odlozyc nie można wiec bralam 2× 2 na dobę do 12 tg.
A ty tez jak juz zaczelas brac utrogest to bierz go,moze lepiej niemieszac?
Ale nawet jesli na bete pujdziesz to obojetnie jaki wynik bedzie niemozesz odlozyc z dnia na dzień.

Ana skoro łożysko na przedniej scianie to wszystko jasne czemu ruchow nieczujesz i ciezko o dobry podglad ;)
Malitka sie chowa ;)

Dzis pol nocy nieprzespalam.
Kolezanki synus urodził sie z wada serduszka. Teraz w wieku około 5 miesięcy mial operacje,po operacji drugo bo rozrusznik mu włożyli bo serce przedtalo pracowac.
Potem zabrali nadzieje,potem znow dali.
Franusiowi przedtaly pracowac płuca przedwczoraj zabrali resztke nadzieji i wczoraj odszedł :(
Niewyobrazam sobie tego nawet :(
Ciagle mam to w glowie :(

Ostatnia edycja:
reklama
Kevinka to straszne co piszesz o malutkim , tak mi przykro

Kondolencje dla mamy franka

życie potrafi dać w kość , niestety tym którzy na to nie zasługują

Do góry