reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja znów wpadam tu na szybko...ehh ta wyprowadzka mnie wykończy

Matik Widoki u Ciebie przepiękne :) Powiem Ci że taki wyjazd w Twoje strony to jest moje marzenie juz od szkoły średniej, czyli będzie już kupe latek :) Miałam nawet ochotę teraz postawić wszystko na jedną kartę i wyjechać w ciemno tam na zawsze byle dalej stąd...ale mąż się uparł zostać na miejscu.

Piranhu Cudowna wiadomość jeśli chodzi o Twoją znajomą :) aż gęsia skórka mi wyszła. Wynagrodzone zostało Jej to wszystko co przeszła :) Lubię takie historie , bo dają wiarę w to co wydaję się czasem nie możliwe i traci się wiarę :)

Katriina A czy Ja Tobie odpisałam w ogóle o tym pozwoleniu? Wiem że miałam to zrobić, ale czy odpisałam...wysiadam normalnie z ta przeprowadzka.
Pozwolenie już mam, 3 lipca dostałam, 11 lipca się uprawomocniła decyzja ze nikt sie sadzic ze mnie nie bedzie,a 22 mam złożyc zawiadomienie o rozpoczeciu robót, czyli 29-ego mam odebrac dziennik budowy i tablice i bede mogla budowac, ale czekam na drugie warunki na prad budowlany, bo tamte były nie takie jak chciałam. I jestem uziemiona chyba do połowy sierpnia z budową, bo nie mam pradu.

Vivienka GRATULUJE!! Powiem Ci że kreseczka piękna, wcale nie jest taka bladziutka :) Vivienka tak, gdzies czytałam ze na dziewczynke wychodzą szybciej testy niz na chłopca...u mnie się potwierdziło...Ty masz już porównanie, co do pierwszej ciąży i do intensywności kreski na teście ..więc może jednak się udało i będzie synuś :) Trzymam kciuki za Ciebie :)

klaudia82 Ale cudna córcia :) Jej i te oczka ..można się rozmarzyć :) Podobna do Ciebie :)

Nuuusia A u Ciebie już badanko nie długo :)

kate, Katriina Ile wychodzi napoju z jednej saszetki Cristal Light? Ja mam zamówione Raspberry Ice i wysłane już :) Nie wiem za ile dojdzie, ale na poczatek sierpnia powinno być:) Tam mam 10 saszetek, to moze na ten cykl sierpniowy wystarczy chociaz :)

aljul Tez mi się tak wydaje ze prezerwatywa nie jest zalecana przy codziennych staraniach ( zeby osłabiac plemniki ), bo tu chodzi o to żeby ich tam u góry zostało jak najwiecej, tyle ze za tyle dni to meskie zdarzą zginąć i zostanie przewaga żenskich. Chyba w ksiazce u tamary to było, ale nie dam ręki uciąć ze to tam czytałam :)

Mar-chew Ucałuj Garbrysia od cioteczek z BB :)

male liski Kciuki za Twój cykl &&&& Teraz kolej na Ciebie ;)

gdusia_ A ginekolog co mówił na to że nie było zadnego pecherzyka widać w tym dniu cyklu?

Ja za pare dni rozpoczynam nowy cykl- 1 cykl z Femarą :) Dam Wam znać co i jak po niej :)

Musze się przyznac, ze zamiast wziasc sie w garsc bo to jeszcze miesiac i zaczynam starania to ja jestem tak zmeczona przeprowadzka, wszystko to takie ciezkie do noszenia ,ze mi sie aż krwiaki od noszenia na nogach i stopach robią,musiałam odstawic wit c a łykam Rutinoscorbin po 6 tabl dziennie, bo tylko dzieki temu jak czuje ze zaczyna się tworzyć jakis krwiak na nodze to rutinoscorbin mi to rozgania, bo tak bym chodzila w siniakach. Ja mam podejrzenie ze mam zylaki wewnetrzne i to mi pęka. Przez to zmeczenie nie daje rady z dieta....ostatnie 3 dni grzesze na potege... zamiast jogurcikow i krupniczku, zjadam po 3 drozdzowki z serem za cały dzien. Potem bede zła na siebie ::-(

reklama
Hej
ja tylko na chwilke Póżniej będe czytać :)

Vivienka kciuki zaciskam żeby ktosiek pozostał :)

Małe liski
proponuje Ci przede wszystkim myć twarz w letniej przegotowanej wodzie Do demakijażu używaj specjalnych gąbeczek i żelu np. Bourjois, Gel Frais Nettoyant [Fresh Cleansing Gel] (Odświeżająco - oczyszczający żel do mycia twarzy) - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC) Następnie przetrzyj twarz płynem miceralnym np. Bourjois, Eau Micellaire Demaquillante [Micellar Cleansing Water] (Płyn micelarny do demakijażu twarzy i oczu) - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC) i następnie przetrzyj tonikiem Ja używam z ziaji Ziaja, Ogórkowa, Tonik do twarzy - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC) Następnie krem na noc może być nawilżający (nie matujący ) Rano nie myj twarzy wodą tylko przetrzyj twarz płynem miceralnym a następnie tonikiem Krem na dzień najlepiej matujący Nastepnie użyj bazy pod podkład np. Dax Cosmetics, Cashmere Secret (Baza wygładzająca) - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC) Żadnych rozświetlających Podkłady wybieraj o lekkiej konsystencji żeby nie zatykały porów W ciągu dnia używaj bibułek matujących a dla odświeżenia makijażu możesz w ciągu dnia popsikać wodą termalną i przyłożyć po chwili chusteczkę Puder sypki najlepiej mineralny

Jeśli chodzi o maseczki to ja polecam
1. Ziaja Maska oczyszczająca

maseczka kaolinowa z glinką szarą

Przeznaczenie – dla skóry mieszanej , tłustej , trądzikowej

Właściwości :
normalizacja pracy gruczołów łojowych
zmniejszenie widoczności rozszerzonych porów
ukojenie skóry , złagodzenie podrażnień skóry
zmniejszenie skłonności do powstawania podrażnień
nawilżenie, regeneracja naskórka

2. Ziaja Maska anty-stres

maseczka z glinką żółtą (5%)

Przeznaczenie – do każdego rodzaju skóry

Właściwości :
złagodzenie podrażnień
regeneracja podrażnionego naskórka
redukcja szorstkiego naskórka, wygładzenie
odżywienie , zmiękczenie naskórka
nawilżenie
rozjaśnienie kolorytu cery
spowolnienie procesów starzenie się skóry

3. Ziaja Maska regenerująca

maseczka z glinką brązową (5%)

Przeznaczenie – do każdego rodzaju skóry

Właściwości :
uzupełnienie braków substancji odżywczych w skórze
przyspieszenie procesu regeneracji skóry
odżywienie, zmiękczenie naskórka
nawilżenie
wygładzenie naskórka, drobnych zmarszczek , efekt liftingujący
neutralizacja wolnych rodników

4. Soraya, 10 Minut Na..., Kremowa maseczka do cery odwodnionej `Głębokie nawilżenie` - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)

5. peeling najlepiej raz w tygodniu ale nie szorować mocno :)

Przecieranie twrzy sokiem z cytryny pomaga na świecącą skóre
Jeśli chodzi o te maści któe wymieniłaś to one strasznie wysuszają skóre :( ja kiedyś używałam http://apte24.pl/p/pl/4982/zineryt+lotion+30ml+rp.html Teraz na noc musisz nawilżać dobrze skóre tam gdzie sie wysuszyła

Ja bardzo lubie kosmetyki firmy Clarena http://www.clarena.pl/pl/dla-salono.../pielegnacja-twarzy/cera-tlusta-i-tradzikowa/ http://www.clarena.pl/pl/profesjona.../pielegnacja-twarzy/cera-tlusta-i-tradzikowa/

Warto też stosować algi np. http://allegro.pl/maska-algowa-anti-acne-cera-tradzikowa-clarena-i4388749123.html
Mam nadzeje że coś pomogłam :)

Hej... Dziewczyny synemek śpi mówię sprawdzę Ph odkąd kupiłam paseczki tylko chyba 2razy robiłam z ciekawości bardzo dawno temu. Sięgam po śluz a tu tak ciasno ,w środku spuchnięte że ledwo palca zmieściłam i teraz pytanie moje bo wiem,że w pierwszej ciąży gin.mówił coś o spuchnięciu tam ale czy to możliwe ,że zbliża się również okres za kilka dni 5-7 dni ?m hm bo wkręcam chyba sobie

Ph na granicy 4 a 4,5

Ostatnia edycja:
Airfix, o postawie mojej ginekolog nie warto nawet wspominać. Wg niej długie cykle i długa faza folikularna to nie problem - ważne, że są owulacje.... Mało tego, jak jej powiedziałam, że zrobiłam FSH i wyszedł poziom w normie, ale na dolnej granicy to z pretensją zapytała mnie czemu robiłam ten wynik. Mam nie zawracać sobie tym głowy tylko się starać, a jak przez pół roku nie zajdę w ciąże to wtedy będziemy się martwić :no:, mam wpaść do niej na usg, gdy zaobserwuje wzrost tempek.
Zmieniam gin i idę prywatnie, pewnie kupa kasy na to pójdzie, ale po dzisiejszej wizycie zostałam po prostu zmiażdżona

vivienka, trzymam mocno kciuki, a kreseczka już nie taka bladziutka :)

Nusiaczku, oby z Olcią to nie bylo nic poważnego z oczkami, teraz też trawy mocno pylą, szczególnie dokuczliwe to bywa właśnei na wsi, na pewno to nic poważnego. a właśnie widzę Twój wykres, Kochana, ładny, no i nie taki długi jak poprzednie... a może @ nie przyjdzie?

małe liski, to działajcie, Kochana!
jeszcze do porad Zakrętki dodam makijażowo, uważaj na bazy pod podkład silikonowe, standardowo potrafią zapychać a przy tłustej cerze brzydko potrafią się ważyć. jesli chodzi o podkłady, warto chociaż na lato zastąpić je mineralnymi albo kremami bb (one tez ładnie kryją, a jednocześnie skóra oddycha)

jejku, taki u mnie upał, niby wieczór a nie ma czym oddychać, też w nocy się wiercę i nie mogę zasnąć jak tak gorąco...

Vivienka po cichutku gratuluję i trzymam mocno kciuki za chłopczyka :-)
Klaudia śliczną masz księżniczkę i rodzinka super :-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny Matik2012 kate aljul mamakaja maran-atna Airfix małe liski sedrdecznie Wam dziękuje:-):-):-)
teraz już wiem to będe więcej sie chwalić z zdjęciamu :-D:-D:-D
Pozdrawiam i miłej nocki życze:-)

Vivienka pieknakreseczke widac, takze &&& zaciskam i napewno kropek z toba zostanie.
Klaudia piekana ta twoja ksiezniczka, i rodzinka cudowna.
Maleliski trzymam kciuki&&&
Witam nowe dziewczyny z ktorymi nie mialam okazji sie przywitac.
Nuska &&& trzymam za cykl. Podziwiam za spadek wagi. Ja cwicze od 2 tygodni, prawie nie jem slodyczy, ale moja waga stoi :-( widze ze cm nieco ubylo nawet M mowi ze pupa jedrniejsza ale waga ani :-( drgnie.
Dorcia jak sie czujesz?

A mnie owulka w tym cyklu zaskoczyla. Owu wyznaczyl na 17 dc ale bylam taka zalatana ze nie moglam czesto testow robic, i bylam pewna ze jeszcze nie bylo bo zadnego bolu tym razem nie bylo . A zawsze leciutko chociaz bylo cokolwiek czuc. Dobrze ze to nie cykl staraniowy, a taki mial byc to byla by wielka niespodzianka.:baffled:
W dzien kiedy miala byc owulka bylismy z M na miescie w pubie i poszalelismy w nocy. Ale nie dokonca.a moze cos tam sie przeostalo hehehe:laugh2:

witam jestem nowa i chcialabym zaplanowac chlopczyka corka juz jest i bardzo by chciala brata siostry nie chce bo w kolo same siostry cioteczne :szok: hehe planujemy zajsc w sierpniu ide pod koniec sierpnia po skierowanie na badanie hormonow biore teraz koenzym q10 cynk zenszen i o sodzie tez czytalam maz sie ze mnie smieje ze mam paranoje jak mu poiedzialam co bedzie musial pic i lykac hehe:-D ale on tez pragnie syna wiec musi sie dostosowac jakis czas temu robilam testosteron byl 40 norma do 70 estradiol 224 norma do 356 prolaktyna 8,82norma do 29 no i progesteron 0,45 norma od 0,48 za niski potas bardzo wysoki i sod czy jak by teraz byly takie wyniki to na hlopczyka daja rade :confused:??

reklama
Lenka87 moze to ciąża a moze i nie
Odczekaj lub jak juz jestes 10 dni po owulacji to zrob test ciazowy.
Ja tez bylam bardzo ciasna ;)
Ale tak samo jest przed @ takze cierpliwosci niema co siebie nakrecac bo potem niepotrzebne rozczarowanie moze byc :)
Zaciskam kciukasy zeby to jednak fasolka a nie wredna @
&&&&&&&&&&&&&

Mnie w tej ciazy w przeciwienstwie do dwóch poprzednich piersi nie bola i nie są ogromnych rozmiarów :)
Luxus :)

Jutro wizyta maly stresik mam :)

Do góry