reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Klaudia ja tez taka pesymista jestem :/ Sliczna rodzinka z was!!!A corcia do zacalowania!!!!Super sesja zdieciowa!
Powiedz czy przy testowaniu jak bylas w ciazy roznily sie testy pod wzgledem plci? To znaczy jak bys w ciazy z chlopczyklami to czy testy pokazywaly ci szybciej pozytyw czy pozniej?I jak bylo przy testowaniu przy coreczce?

Airfix ty pisalas cos chyba ostatnio o tym ze przy dziewcyznkach szybciej wychodza testy pozytywne.. ja przy corci mialam w 11 dniu po owu ladna ale jeszcze nie ciemna kreske a teraz dopiero dzis wyszla taka w miare lekko widoczna.

Verita mysle ze karmiac piersia mogalbys troche pomoc sobie dieta,moze nie tyle dieta a po prostu starj sie jesc wiecej owocow np bananow,nektarynek,pomaranczy,brzoskwin,czeresni.Jedz duzo ziemniakow,miesa czerwonego i pomodorow one zawieraja duzo potasu ktory jest przydatny przy planowaniu chlopczyka ;) mysle ze w ten sposob mozesz sobie troche pomoc w kierunku chlopczyka ;) Co do sodu i suplementow tu sie nie wypowiem bo nie wiem jak one sie maja do karmienia piersia.Ale napewno kwas foliowy powinnas brac. No i oczywiscie wzmacnianie plemnikow czyli przytulanie co okolo 4 dni bez finalu w srodku i zloty strzal po pozytywnym piku na tescie.

kevinka nie dziekuje zeby nie zapeszac ;) Dzis jest rowno 12 dzien:zawstydzona/y:

hej hej kochane :))))

Pare dni nie pisalam bo wiele rzeczy na glowie a czasu strasznie malo :zawstydzona/y:

vivienka kochana a co ja mowilam ???? :D ta krecha to wcale nie bladzioch tylko calkiem ladna i wyrazna wiec ja uwazam ze mozna juz gratulowac :D !!!! Strasznie sie ciesze, i z przyjemnoscia wywale Cie z mojej magicznej listy jak tylko ja odnajde po takim czasie :rofl2: jak sie czujesz w ogole ???

zakrecia kochana zalatana strasznie jestem :/ Olcia wrocila w poniedzialek z rodzicami ze wsi, dzis jedziemy z Nia na wizyte do okulisty bo martwia mnie jej oczak - ciagle Nimi mruga od przyjazdu z Zielonej Szkoly, a na Niej okularkow nie miala i nie wiem czy to wynik dluzszej przerwy w nienoszeniu czy cos sie zaczyna dziac :/
A co u Ciebie Slonce ??? jak sie czujesz ??? te upaly na pewno daja Ci sie we znaki, niedobra taka pogoda dla zafasolkowanych, strasznie duszno i parno :zawstydzona/y:
U Nas bez zmian, czekam na @, pewnie pojawi sie planowo znajac moje szczescie, aaaaale trudno. Ciesze sie, ze wreszcie zaczynam wychodzic na prosta z cyklami, bo ten byl na prawde ladny od poczatku do konca - choc jeszcze sie nie skonczyl :-p

kate.. nowosci z pola walki jak obiecalam - waga wczorajsza - 65,2kg. Czyli od poczatku - od 20 maja poszlo prawie 7kg :-) choc eh coraz gorzej przychodza mi cwiczenia, ale cwicze samozaparcie wszelkimi silami, wiec wierze ze podolam do konca ;-)

piranka jak kociaki ??? czytalam ze u M. w pracy nie za ciekawie...kurcze przykro mi mam nadzieje, ze mimo wszystko jakos to bedzie. U mnie tez nie za ciekawie, choc wyplate w tym miesiacu dostalam tylko..z jednodniowym opoznieniem, boje sie jednak ze kolejnej juz nie dostane tak szybko, bo dzis od rana obklejalysmy wszystkie sprzety w poradni nazwa nowej spolki, zeby komornik nie mugl ich wyniesc ale przeciez jesli sie uprze to i tak wyniesie...
Tak ostatnio myslalam, ze wiesz co ??? ze moze te moje krotsze cykle teraz wynikaja tez ze zmiany diety,nawykow, i przede wszystkim cwiczen ? wydaje mi sie, ze skoro organizm na zewnatrz inaczej zareagowal to i wewnatrz cos sie moglo zmienic prawda ? :)

liluś czytalam ze wrocilas, i ze niestety @ przyszla. Przykro mi bardzo :-( ale jak piszesz, to byl pierwszy cykl staran, na pelnym luzie, wierze ze w najblizszym czasie wszystko sie jeszcze zmieni na lepsze :happy:

a co u reszty dziewczynek ?????????? co slychac ?????????

Dorcia jak kropek kochana ?????????? :-) jak sie czujesz ?

Dziękuję za kazdae poradę która dostałam i dostane drukuje to sobie zęby ciagle nie szukac. Wczoraj przekopalam archiwum bo jak wam pislalam juz tu gościlam a nie pamiętałam co robic.
Z waga tez walcze tylko zr malo cwicze a raczejnirj jem i w zasadzie owoce i warzywa i pomalu leci ;-)

piranha super to co piszesz, bliźniaki i do tego jeszcze parka :) a czy Twoja koleżanka miała już wcześniej jakieś dziecko?

klaudia piękna córcia i super rodzinka. bardzo fajna sesja. też robię sesje maluszkom i mam mnóstwo fajnych gadżetów dla dziewczynek i nie mogę się doczekać jak będę robiła takie słodkie zdjęcia swojej córci. mam nadzieje że będzie mi to dane :)

vivienka trzymam mocno kciuki, ale chyba mogę już gratulować bo z tego co widziałam na Twoim wykresie miałaś plamienia w 8 i 9 dniu po ovu więc to pewnie implementacyjne :) super wiadomość

Ostatnia edycja:
Vievienka Mnie przy córci wyszedł test 9 dni po owulacji taki cienia cień
a przy pierwszym dziecku to dzień przed spodziewaną miesiączką zrobiłam test i nic a po 20 min.patrze a tam cienia cien a przy drugim to w dzien okresu fajna krecha wyszła
Wieć potwierdzam przy córce test wychodził mi wcześniej a jeszcze jedno przy córce 1 dzień przed spodziewanym okresem zrobiłam test żeby pokazać mężowi i druga krecha już mega tłusta:-D
weet Vievienka Dziękuje i trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&

Piranhu, tysiąc razy chciałam pytać o koleżankę. Cudnie. Mocno jej kibicuję. Powiedz jej to, proszę. :-D Wierzę, że się uda i że ta dwójeczka to wynagrodzenie za wszystkie łzy.
Nuska, nie wiem, czy widziałaś moje pytanie. W każdym razie ja nie widziałam odpowiedzi o maseczkę. Może odpisałaś, więc nie bij... :baffled: Możesz powtórzyć nazwę tej maseczki, którą zachwalałaś?
Vivienka, super! 12 dni po owu i piękny test! Dla mnie żaden cień, tylko kreseczka! Cudnie. Niebieska na dodatek. :-D
Dorcia, słoneczko, jak się czujesz?

Ale tu pozytywnych wiadomości
Vivienka gratuluje kochana piękny teścior :) skoro wcześniejsze były słabsze a ten mocniejszy to znaczy że HCG rośnie ;) brawo jeszcze raz gratuluje

Klaudia piękne zdjęcia i malutka taka słodka

Niuśka 7 kg pięknie gratuluje wytrwałości

Mamakaja piękna historia taki cud wspaniale

Buziaki na cały dzień i dawać mi tu więcej pozytywnych testów :)

Uwielbiam dowiadywał sie ze któraś z Was jest w ciąży , cieszę sie prawie tak jakby mi samej sie udało :)

reklama
Do góry