reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dziewczyny jeszcze raz dzieki :-)
Ja (mimo calej optymistycznej wizualizacji rodem z ”Potegi podswiadomosci” :zawstydzona/y:) chyba chwilami nie dowierzalam, ze to sie rzeczywiscie moglo udac, nawet widzac nuba balam sie, ze pewnie bede jakims wyjatkiem od tej teorii... ;-)
Podczas usg najpierw oddychalam z ulga po kazdym sprawdzonym organie, a na koniec - uslyszawszy, ze to rzeczywiscie dziewczynka, mialam mega banana na twarzy i zyskalam jakis taki wewnetrzny spokoj, ktorego zycze kazdej z Was!

Roszpunko, swoje starania opisalam TU, ale w szczesliwym cyklu nie byly one perfekcyjne, poniewaz konczyla mi sie juz cierpliwosc... ;-)

Przesylam moc pozytywnych fluidow!

Ostatnia edycja:
Wildberry,ciesze sie razem z toba.wyobrazam sobie jaka to musi byc radosc i ulga :-) widzisz,widocznie wszystko nie musi byc idealnie,a i tak moze sie udac :-) poprosimy masę różowych fluidków :-)

Vivienka,elle co u was?

Ostatnia edycja:
Roszpunko razem 4 cykle (przy czym w pierwszym pojawil sie jakis cien, ale to byla raczej linia po odparowaniu, bo dostalam wtedy @ w terminie), ale ja jestem w goracej wodzie kapana i chcialam tez, zeby miedzy dziecmi byla roznica ok. 3 lat... W miedzyczasie swirowalam tez, ze moze karmienie cos utrudnia, ale ostatecznie uznalam, ze chyba jednak zbyt nadgorliwie podeszlam do zakwaszania po staraniach i odpuscilam...

Kate,ja bym chciala testy.bede w domu na kompie ok 15,to bym ci przeslala kase i dane,ok?

Wildberry,to tak jak ja chcialabym zeby byly 3 lata miedzy dziecmi.moze ty mi poradzisz czy brac bromergon.odstawilam malego od piersi w styczniu,ale ginka chyba stwierdzila,ze prolaktyna moze byc wysoko.tyle ze prolaktyna jest chyba dziewczynkowa.

Ostatnia edycja:
Wildberry Gratuluje małej dziewczynki :))) Jesli chodzi o moje relacje z bratem to są poprawne :) Tzn zawsze moge napisać, czy On dzwoni...mieszka 11lat za granica, wiec ten kontakt jest utrudniony, mam po prostu brata na odległość :)

marchew To już nie długo będziesz tulić synusia :) Ale to zleciało ;)
Oj jak ja nie lubie tego uczucia, że wchodzisz do gabinetu a tu przystojny lekarza...Kiedys byłam z dzieckiem u laryngologa prywatnie...matkoo ale facet ;))

Nuuusia to co aljul Ci zacytowała to święta prawda, tez już słyszałam o tych spaniach w ubraniach hahah Pisałam Ci o córce znajomej co pojechała na obóz z koniami...no dziewczyna może z 2 razy się umyła, tzn nogi na pewno haha a jak przyjechała to tak śmierdziała że ją z przedokoju od razu do wanny włozyli

Ana test z sody chyba dopiero po 10 tyg, bo gdzies czytałam ze dopiero od 8 tyg zaczyna się hormon produkować odpowiedzialny za płeć np.męską czyli testosteron, musisz jeszcze poczekać :) żeby było bardziej wiarygodne,a po za tym sprawdz na necie ilu dziewczynom to sie nie sprawdziło :) Zreszta test z sody jak się pieni to chopak, a jak sie nie pieni to dziewczynka ;) Więc moze akurat..nastawiaj się pozytywnie :)
Ana dla mnie te testy ( np.test z kapusta ) działaja na zasadzie PH moczu, jak kwaśniejszy to dziewczynka wyjdzie, a jak coś bedzie z ukladem moczowym i Ph bedzie wyzsze to bedzie chlopiec wychodził. Dlatego to takie wiesz raczej zabawy. Ja pamietam że wlasnie po PH moczu z laboratorium sprawdzalam kto u mnie moze w brzuchu mieszkac ;) Ph moczu zawsze miałam 6-6,5... teraz mi wychodzi 5-6 zależy, wiec jak sie uda to moze kiedys bedzie ta córcia :)

A my po wczorajszej wizycie w Prokocimiu-zadowoleni, o ile można tak powiedzieć, bardzo miła Pani doktor..dziecko miało badanie zrobione ale wynik dopiero 13 pazdziernika :/ O dziwo młody się zachowywał wczoraj i nawet mi zbyt nerwow nie natargał, bo wyjazdy z nim do Krakowa są jakimś ekstremalnym przeżyciem...biedaczek się zestresował bo musieli mu krew pobrac, oczywiscie twierdzi ze to tata sie darł w gabinecie a nie On ;) Najlepiej załatwił Panią doktor na wejściu, Pani doktor pyta- Prosze mi opowiedzieć co się dzieje?Jak czesto dziecko choruje? a moje dziecko od razu - " Nie wiem co Pani mi będzie robiła, ale ja nie chce żadnych zastrzyków, szczepionek, ani pobierania krwi, pozatym boli mnie ręka ( i pokazuje na lewej i prawej, miejsca od nagdarsta do lokcia i od lokcia do barku) tu, tu i tu i jeszcze tu, acha i nogi tez mnie bolą hahaha Pani doktor siedziała jak osłupiała.
A mnie kaszel dalej nie odpuszcza, przed wczoraj wieczorem dostałam ataku kaszlu,aż tchu nie mogłam złapać, a łzy mi płyneły po policzkach i wczoraj ledwo z domu wyjechalismy, mąz okno otworzył w aucie i się zaczęło..15min bite próbowałam powietrza nabrać normalnie, a tu kaszel i kaszel, tusz mi spłynął jak rzeka po brodzie, cała byłam umazana, no od oczów po uszy, brode...mówie męzowi zatrzymaj się przy aptece bo nie dojade, wymalowalam sie na szybkiego i poszlam, a babka w aptece sie pyta- Pani chce cos na kaszel czy na astme? hahah Ja mowie- nie no , raczej coś przeciwkaszlowego..Ulga była jak nie wiem...Wziełam 3 dawki za cały dzień , tak jak na ulotce było, no i się chyba zatrułam, nie spałam całą noc bo w głowie mi się tak kręciło jakbym butelke wódki wypiła ( syrop jest na alkoholu, więc mąż się śmieje że słabą głowe mam :-D), rano mi okno otwierał,żebym doszła do siebie ( no dosłownie jak po libacji jakiejś, masakra )

Ostatnia edycja:
reklama
Hej kochanieńkie,

Roszpunka z tego co pamiętam to karmienie piersią sprzyja dziewczynce.
Ja brałam Bromergon bo karmiłam starszego synka ze 3 m-ce a pokarm z jednej piersi dosyć długo mi wyciekał ale nie wiem niestety jak to wpływa na planowanie - ja brałam bo bałam się że coś jest nie tak, do tego źle się czułam bo do tego problemy z tarczyca mi się nałożyły ale 2 dzidziusia wtedy nie planowałam chciałam po prostu jak najszybciej się dobrze poczuć:tak:

kate
dziękuję że pytasz - dokumenty załatwiłam za 1 podejściem tyle że trzeba się było z paniami tam nadyskutować i nawkurzać co nie miara
Ja mogę chcieć te testy - jaki będzie ich koszt?
Dobrze zrozumiałam że sprzedajesz wózki? A mogłabym Twoje wózki obejrzeć bo chyba potrzebuję czegoś dla młodego - co by się dobrze prowadziło, lekkiego, z dość głęboką budką (co by chroniło przed deszczem), z dość pojemnym koszem i żeby siedzisko rozkładało się w miarę na prosto - myślałam że uda mi się bez wózka ale ten który mam przysłała mi mama z USA i on zdecydowanie nadaje się tylko na tamte chodniki....ile ja się muszę nakombinować żeby wjechać pod krawężnik a do tego daszek starcza tylko na czubek głowy dziecka - masakra:wściekła/y:
A zerknij na ten przepis wg mnie tez jest dziewczynkowy - można jeszcze zamiast jabłek dodać żurawinę, żółty ser co by urozmaicić;-)
Server Error

Airfix mnie od czasu do czasu też taki kaszel łapie - jest okropny!!!! Ale skąd Ci się wzięło żeby wziąć od razu 3 dawki tego syropu na raz!!!!! Mi pomagają inhalacje z soli fizjologicznej a w trasę biorę na wszelki wypadek tantum verde....coś mi się wydaje że to klima Ci tak dopomogła

Vivienka ja mam młodszego o 4 lata brata i moje relacje z nim są naprawdę rewelacyjne - uwielbiam go:tak: i zawsze mogę na niego liczyć

Kevinka ale masz przystojniaków w domku:tak:....mile widziana byłaby teraz do nich córcia - mam nadzieję że realizacja Twojego różowego marzenia jest dosłownie na wyciągnięcie ręki

Życzę miłego dnia wszystkim

Ostatnia edycja:
Do góry